Information angående Skånes nya allmänna råd (uppdaterat)

Föregående vecka skärptes som de flesta vet de allmänna råden i Skåne vilket innebär något ändrade förutsättningar i vår vardag. Nedan följer lite info från föreningen angående barn/ungdomsträningen:

Folkhälsomyndigheten tillsammans med Riksidrottsförbundet har meddelat att all träning från födda 2005 eller uppåt (yngre) kan fortsatt träna likt tidigare i sina respektive träningsgrupper. Som förening är det dock viktigt att vi tar ansvar. Vi kommer likt tidigare att försöka köra delar eller hela träningen i utomhusmiljö så länge som detta är möjligt, allt för att undvika trängre inomhusmiljöer. Så det kan vara bra att barnen har med kläder både för inomhus & utomhusträning.

Tillsammans med andra friidrottsföreningen MAI har vi tagit ett gemensamt beslut om att föräldrar/icke aktiva ej bör uppehålla sig i våra träningshallar/Atleticum caféet under pågående träning just nu, då detta riskerar att öka smittan. Undantag är möjligtvis vid lämning/hämtning men om möjligt får man gärna vänta precis utanför hallen även här. Gäller främst när mycket folk är i hallarna. Ta gärna en löprunda eller promenad under tiden som träningen pågår istället!

Tack för visad förståelse och ta hand om er!

Personer födda 2005 eller tidigare rekommenderas så länge som lokala allmänna råden gäller att inte träna i större grupper och enbart utomhus.

Tänk på att stanna hemma om du är eller känner dig sjuk. Tvätta händerna ofta och håll avstånd.