Prova på friidrott i sommar

Under sommaren har du chansen att prova på friidrott gratis på Ribban där vi håller i spontan verksamhet genom Malmö stads projekt ”Urban Beach”. På Ribban får du chansen att prova på många av de grenar som friidrotten erbjuder. På plats kan du även få mer information om vår verksamhet om du skulle vara intresserad av att börja friidrotta. Aktiviteterna sker runt omkring T-bryggan. Mer info kan du hitta här

Rapport från Sollentuna GP 29/6

Tre Heleneholmare från Team åkte upp till Sollentuna GP strax utanför Stockholm förra veckan (Sara, Sebastian & Mattias).

I Stockholm på blåste det väldigt mycket under torsdagen men trots detta sprang Sara Ericsson nytt personbästa med 2.10,13 vilket innebar en fjärde plats i B-heatet i den tuffa konkurrensen. Sebastian sprang i D heatet på 2.00,03 och slutade 4:a i heatet. Mattias som sprang en lite längre distans än normalt sprang på 3.57,91 i B-heatet.

Resultat kasttävling – 21 juni

Igår genomfördes sommarens första kasttävling på kastplanen som arrangeras via Jonas Forsberg. Ett väldigt starkt startfält ställde upp framförallt i männens diskus där bla rutinerade Niklas Arrhenius samt unga talangerna Simon Pettersson, Viktor Gardenkrans och Jakob Gardenkrans deltog. I tjejernas diskus blev det ett danskt u-23 rekord genom Lisa Brix (53,44 med 1kg diskus)

Från Heleneholm deltog familjen Bengtson med Lina, Hanna och Barbro samt Åke Jonson.

En komplett resultatlista hittas här

Emilia Malmlöf tog tre medaljer i helgen

I helgen tävlade våran duktiga ungdom. Emilia Malmlöf född 06 på Rosenbomsspelen i Karlskrona med stor framgång. Hon vann F11 längden med 4.21 vilket innebar nytt personbästa och vinst med 9 cm. I kula blev det ett silver genom ett stöt på 7,06 och i 60m ett brons med tiden 9,43. Slutsummering tre medaljer med tre olika valörer på tre starter, bra jobbat!

Träningstider under sommaren

I dagarna börjar sommarlovet vilket även innebär att vårens termin börjar ta slut för den här gången och många av våra grupper tar sommaruppehåll. Måndag och onsdagsgruppen för ungdomar fortsätter fram tills midsommarveckan medan lördagsgruppen tar uppehåll efter helgen (17/6). För de som har aktiva som vill träna under sommaren kommer det finnas möjlighet att träna under hela sommaren på måndagar på Heleneholms IP kl 17.30-19.00 . Alla åldrar är tillåtna att träna i denna gruppen, vi delar upp efter ålder på plats om det behövs. Höstens termin drar igång igen veckan efter midsommar. Mer info kommer via utskick när vi närmar oss terminsstart.

Under sommaren har vi även dagverksamhet på Ribban genom Malmö stad. Här kan du prova på friidrott och även andra idrotter under hela 5v. (v27-31). Eventet är gratis.

Vill du prova på andra idrotter och lära känna andra personer så skulle Heleneholms summer days kunna vara något för dig. Läs mer om projektet här.

Glädjande tävlingsrapport från helgens tävlingar

Tävlingssäsongen inom friidrott är nu igång på riktigt vilket märks när man granskar helgens resultat där flera Heleneholmare har tävlat på olika håll med goda prestationer.

Arenatävlingar

I Göteborg satte våra främsta seniorer inom medeldistans Mattias Ohlsson -94 och Sara Ericsson -95 nya personbästan på favoritdistansen 800m. Mattias hamnade i det tuffa men inspirerande A-heatet på Folksam Challenge i Göteborg och fick där bland annat möta svenska stjärnan Andreas Almgren. Efter att ha hängt med klungan i det höga tempot satte Mattias äntligen ett nytt personbästa då hans tidigare personbästa var från två säsonger sen. Tiden 1.50,29 innebar pers med nästan halvsekunden och dröm 49 är nu väldigt nära trots att säsongen nyss startat.

I Göteborg sprang också Sara Ericsson tidigare under dagen på Sävedalsspelen. Sara som började träna löpning i somras efter att ha spelat badminton tidigare i sin karriär har inlett säsongen starkt och satt nytt personbästa vid varje tävling. Denna helg var inget undantag och Sara sänkte sitt personbästa med ca 2 sekunder när hon vann loppet på 2.10,73. Vi ser med spänning emot vad framtiden och resten av säsongen har att erbjuda.

I Trelleborg på Trelleborgsspelen tävlade Hanna Bengtson -92 i diskus. Med ett kast på 37,63 blev det nytt säsongsbästa och Hanna slutade på 2:a plats.

I Danmark pågick under helgen Copenhagen Open i Hvidovre strax utanför Köpenhamn. Här säsongsdebuterade Sebastian Persson -91 på 800m under söndagen. Efter att ha dragit större delen av loppet i stark vind blev det en sluttid på 1.59,83.

I Lund pågick höjdhoppsgalan Lundahoppet. Här tävlade från Heleneholms IF våran duktiga ungdom Isaiah Tay i P11 klassen. Resultatet slutade på höjden 1,26. Efter tävlingen fick ungdomar träffa Stefan Holm och träna höjdhopp med honom.

Tävlingsrapport från helgen

Heleneholmslöpare mot Sverigetoppen

Heleneholms IF:s 800 meterslöpare Mattias Ohlsson visar stabil form. Vid en tävling i Belgien hade han för andra gången på kort tid under 1.51, 1.50,76, endast två 100-delar från hans personbästa från 2015.

Den förra elitspelaren i badminton Sara Ericsson fortsätter sin marsch mot svenska eliten på 800 meter. Vid en tävling i Göteborg hade hon 2.12,77. Då ska det tilläggas att första varvet gick på strax över 60 sekunder vilket är en öppningsfart på strax över 2 min. Under loppet satte även Sara pers på 600m med 2-3 sekunder jämfört med vad hon tidigare gjort på träning.

Heleneholm summer days

I sommar kommer vi delta i ett samarbete tillsammans med andra idrottsklubbar i lokalområdet via ett projekt som basketklubben Malbas står för. Projektet kallas Heleneholms summer days och är ett dagläger för barn i årskurs 4-6 som har möjlighet att prova på olika idrotter som finns i närområdet. Detta är ett utmärkt tillfälle att prova på andra idrotter eller bra möjlighet för stadens unga att hitta sin idrott. Under veckan har du b.la möjlighet att prova på basket, friidrott, capoiera, dans och fotboll.

Datum är antingen
V 26 – 26-30 juni