Heleneholms aktiva tog tre medaljer

Heleneholms aktiva hade en fin lördagsförmiddag under Sprinterträffen i Lund. Av de tre som deltog från klubben tog allihop varsin medalj på sprintdistansen 60m, stort grattis!

Julie Petersen -09 tog guld genom att vinna F9 60m på 10.63
Isaiah Tay -06 tog silver genom att springa på 9,13 i P12-finalen. ca 8/100 ifrån guldet.
Erik Noghi -07 tog även han silver genom att springa 60m i P11-klassen på 9..29. 16/100 från förstaplatsen.

Bra jobbat!

På bilden nedan syns Julie P när hon tar segern i F9 60m.

Träningsläger rapport från Mattias Ohlsson

Just nu befinner sig Heleneholms för närvarande snabbaste medeldistanslöpare på höghöjd läger borta i Australien, falls creek där han ska befinna sig under en månad för att vässa träningsformen. Mattias rapporterar följande om hur träning gått hittills:Träningen går bra och första veckan sprang jag 122 km. Det är inspirerande och kul att få träna med världslöpare här som Jakub Holuša och Marcin Lewandowski. För er som inte känner till dessa herrar har dessa båda löpare tagit internationella medaljer vid något av de senaste mästerskapen. Vi ser framemot kommande säsong.

Friidrott -VT 2018

Nya terminen för friidrott drar inom kort igång igen, Träningsgrupperna start igen från och med nästa vecka 8/1 och framåt. Om du eller ditt barn är intresserad av att börja med friidrott så kan du göra en nyanmälan här. Det går bra att provträna två gånger utan att behöva vara medlem. Vill du veta mer om träningstider, grupper m.m kan du se det på friidrottens egna huvudsida här. Om du sedan tidigare varit med i någon träningsgrupp behöver du inte göra en nyanmälan på nytt utan då räcker det med att dyka upp som vanligt.

Varmt välkomna till en förhoppningsvis rolig och inspirerande vårtermin!

Fina prestationer av Eric Noghi i Karlskrona

Under helgen fick vi se fina prestationer av Eric Noghi -07 i Karlskrona under KA2IF:s tävling Tomtespelen där han tävlade i P11 klassen genom at bl.a ta ett brons, se resultat nedan.
I 60m till final genom att vinna försöksheatet med 9,33 för att därefter sluta 5:a i finalen på 9,42.
I 800m blev det ett brons genom att springa 2:56,95.
I Längd hoppade Eric 3.42 och slutade på en 10:onde plats.
I kula blev det 6.48 och en 8;onde plats.

Tävlingsdebut av fyra unga friidrottare

Julie, Ida, Dimitri & Isaac visar stolt upp sina medaljer från sin tävlingsdebut foto: Daniel Einarsson

På bilden ovan ser du fyra härligt kämpande och väldigt glada aktiva som i helgen gjorde tävlingsdebut i friidrott när Minispelen gick uppe i Kristianstad (arrangerat av Åhus). Alla fyra började friidrotta under hösten så det är väldigt skoj att se deras engagemang och glädje för idrotten. Rapporten från föräldrarna är att tävlingen var fint arrangerad och flöt på bra. Det var stolta och glada barn som efter en gemensam kurirstafett tog emot medalj, plakett och sina resultat, vilket nedanstående bild ger en bra bild av. Vi tackar för en fin rapport och ser framemot nästa friidrottstävling som är Julchansen i Atleticum 2 december.

Glada barn som får ta emot sina välförtjänta medaljer. Foto: Daniel Einarsson