Tävlingsrapport från Götalandsmästerskapen

I helgen avslutades inomhussäsongen 18-19 genom att många av våra aktiva representerade Skåne på Götalandsmästerskapen i Växjö mot övriga regioner. Sju av våra nio inkvalade aktiva kom till start. Resultaten finner du nedan, där bl.a Isiaiah Tay tog en imponerande tredje plats på P13 800m. Alla aktiva stod för fina insatser trots att det var längesen många av dem tävlade (lång uppehåll mellan tävlingarna). Skåne vann lagtävlingen

Vincent Larsson P14 1000m 3:20,98
Gabriel Brycki P14 tresteg: 10.20 P14 kula: 7.57
Isiaiah Tay P13 800m 2:25,90 GM 3:a höjd: 1.26 längd: 1.95
Ebony Tay F14 1000m 3:35,91
Emilia Malmlöf F13 tresteg: 9.02 längd: 4.62 kula: 10.37
Medina Husic F13: 8.94
Elin Jönsson F13: 8.88

Årets ledare 2018 – Ola Hallander

Under tisdagen hölls Heleneholms IF årsmöte där priser också delades ut för fina prestation under 2018. Årets ledare gick till Ola hallander med motiveringen:

Årets ledare går till en person som varit verksam i klubben som tränare i nära 20 år. Två gånger i veckan, året om finns han på plats för att ta emot vår unga aktiva i sin rutiga Heleneholms-overall och hjälpa dem i sin fortsatta friidrottsutveckling. Ett sant bevis på detta hittar vi hos flera av våra nuvarande elitaktiva, som haft denne person som tränare när de själva var unga.

Trots att friidrotten i Heleneholm haft några tunga år med få aktiva medlemmar i ungdomsåldern har personen alltid funnits kvar i verksamheten, med förståeligt möjligtvis lite mindre motivation.
Det är därför extra glädjande att se att denna trend vände under 2018 både för ledaren och föreningen genom att få en större träningsgrupp att arbeta med igen. Förutom att vara ledare för ungdomsgrupper har denna person också ofta fyllt en viktig funktion som grenledare vid flera av våra arrangemang.

Årets ledare 2018 går mycket välförtjänt till Ola Hallander.

Årets friidrottare 2018

Under tisdagen hölls Heleneholms IF årsmöte där priser också delades ut för fina prestation under 2018. Årets friidrottare gick till Mattias Ohlsson

2018 var länge en säsong som länge inte riktigt ville ta fart för denna aktiv, framförallt på hans huvuddistans 800m. Hans tider höll dock fortfarande god kvalité nationellt i Sverige med en topp 15 placering i årsbästalistan via 1,51 i en gren med just nu tuff nationell konkurrens.

Årets prestation kom istället på den något mer ovanliga distansen 1500m vid precis rätt tillfälle när han överraskande spurtade till sig en mycket hedersam 4:e plats på stora SM bakom en trio som representerat Sverige på EM en vecka tidigare. Årets friidrottare 2018 går till Mattias Ohlsson.

Årsmöte 12/3

Tisdagen 12/3 är det dags för årsmöte både för friidrottsektionen samt huvudföreningen efteråt.

Klockan 17.30 – Friidrottsektionen
Klockan 18.30 – Huvudföreningen

Resultat kasttävling 27 februari

Igår anordnade Jonas Forsberg sista kasttävlingen för denna inomhussäsong. Efter tre veckor kan man tydligt se att tävlingarna fyller en viktig funktion för många aktiva för att hålla säsongen i Skåne levande mellan arenatävlingarna och mästerskapen. Resultat från gårdagen hittar du här (reviderad 1/3). Resterande resultat hittas här.

Hög kvalité på kasttävling igår

Igår höll Jonas Forsberg i sin andra deltävling i kast för inomhussäsongen. Under gårdagen var två av Sveriges just nu bästa kulstötare med och tävlade där Wictor Petersson (MAI) som förra helgen vann SM i Norrköping förbättrade sitt egna personliga rekord till 1978m. SM tvåan på damsidan Frida Åkerström deltog också och stötte 16,35. Alla resultat hittas här.

Från Heleneholms IF deltog ungdomarna Medina, Emilia, Kajsa och Elin samt på veteranen Barbro Bengtson

F13 kula
Medina: 9,22