Prova på friidrott under höstlovet

Under höstlovet nästa vecka har du chansen att prova på friidrott i Atleticum under dagtid. Duktiga ungdomstränare finns på plats för att leda dig genom olika friidrottsgrenar. Under veckan får du prova på grenar som startblock, stavhopp, längdhopp, kula, spjut, slägga, diskus, höjdhopp, stafett m.m. Det bästa är att allt är helt gratis och inget medlemskap krävs.

När? Måndag till fredag (28 oktober – 1 november)
Var? Inomhushallen Atleticum
Tid? Mellan 9-12. Kom och gå när du vill.
Kostnad? Helt gratis

Varmt välkommen till en härlig sportvecka i Atleticum tillsammans med Heleneholms IF

Resultat av Albin Öberg på terräng-SM

I helgen gick sista delen av årets mästerskapsserie när terräng-SM arrangerades i Umeå. Från Heleneholms IF hade två aktiva tagit sig de ca 124 milen upp. Vår unga löpare Albin Öberg i P15 klassen och rutinerade Magnus Bergh i M70 klassen.

Årets bana var en tuff gräsbana med många svängar och kyligt väder. Under söndagen var det strax över plusgraden och snön la sig på gräset vilket gav tuffa förutsättningar för löparna.

Albin Öberg hade inte riktigt med sig kroppen denna dag och sprang de 4000 metrarna på 14.48 (3.42/km), vilket innebar en 11:e plats. Undertecknad har sett på träning att större kapacitet finns men ibland det klurigt att få ut all under tävling. Albin har många spännande år framför och kan ta med sig ett SM-guld på 1000m inomhus i bagaget inför kommande säsong.

Alla övriga resultat från helgens SM hittas här.

Inomhussäsongen

Från och med nästa vecka börjar inomhussäsongen för våra grupper, detta innebär att många grupper flyttar från Heleneholms IP till antingen löpargången eller Atleticum. Information om våra grupper och vart vi tränar kan du hitta här.

Föreningsdag på Stadium Svågertorp 7-9 oktober

7-9 oktober inbjuder vår samarbetspartner Stadium dig och övriga Heleneholmare till en föreningsdag hos dem med bra rabatter på deras utbud. Du får då 25 % rabatt på deras sortiment OBS gäller endast Svågertorps butiken och under dessa dagar.

Visa upp nedanstående bild i kassan eller uppge att du är föreningsmedlem för att nyttja erbjudandet på 25%! Köpet registreras oss vilket ger vår förening extra bonus!

Tävlingsrapport från Götalandsmästerskapen

Friidrottssäongen utomhus börjar närmar sig sitt slut i helgen avgjordes Götalandsmästerskapen för 13-14-åringar i Kalmar där Skåne mötte övriga landskap. Från Heleneholms IF deltog fyra deltagare i Skånelaget.

Vincent Larsson sprang på ett nytt fint personbästa på 300m H efter debuten i Karlskrona tidigare i somras (51,11) putsade han i helgen sitt personbästa rejält genom att springa in på 48,92. Här finns stor utvecklingspotential.

Emilia Malmlöf sprang 60 samt hoppade både längd och tresteg. I 60m blev tiden 9,03 i försöken, vilket inte tog hon vidare denna gång. I längd kom aldrig riktigt lyftet och hon slutade på 4.31 vilket är ca halvmetern bakom perset. I tresteg hoppade Emilia 9.32.

Elina Balagic sprang ett fint lopp i väldigt stark konkurrens i heatet på 60m H genom att springa på 11,16, några hundradelar bakom årsbästat. Detta var blott hennes andra tävling på distansen, så vi ser framemot en spännande framtid.

Medina Husic stötte kula men fick tyvärr inte riktigt till det i sina tre försök denna gång. 8.41 som hon stötte är ca en meter kortare än tidigare i sommar.