Racerunning

Racerunning är en relativt ny och snabb växande friidrottsgren som möjliggör för personer med omfattande rörelsehinder att träna och tävla på löparbanorna. Personer som deltar i sporten springer med en specialbyggd springcykel på tre hjul som kallas ”racerunning” därav namnet på sporten. Cykeln ger ett stöd som gör det möjligt att springa trots rörelsehindret. Likt inom friidrotten springs olika distanser alltifrån korta till långa lopp. Man tävlar i tre klasser, baserat på rörelseförmåga i benen.

Heleneholms IF bedriver sedan ca ett år tillbaka en verksamhet inom denna idrottsgren med förhoppningen att fånga upp fler individer och nå en målgrupp som vanligtvis kan tänkas vara svår att nå för idrottsklubbar. Förhoppningsvis får fler personer med rörelsehinder och som kanske inte tror det finns en idrott för dem upp ögonen för denna nya idrott.

Vi har träning inom racerunning varje tisdag och torsdag kl 18.00-19.30 på Malmö Stadion alt i inomhushallen Atleticum.VI har i föreningen för tillfället tillgång till två cyklar att låna ut under träningstid för de som inte äger en egen racerunner.

Skulle du vara intresserad av att veta mer om racerunning? kontakta antingen kansliet på 040-194220 eller maila tränaren Fredrik så berättar vi mer om denna inkluderande, nyskapande idrott.

Foto på vår medlem Marie Lander som även är en av de främsta inom sin sport.

.