Tävlingsrapport från Götalandsmästerskapen

Friidrottssäongen utomhus börjar närmar sig sitt slut i helgen avgjordes Götalandsmästerskapen för 13-14-åringar i Kalmar där Skåne mötte övriga landskap. Från Heleneholms IF deltog fyra deltagare i Skånelaget.

Vincent Larsson sprang på ett nytt fint personbästa på 300m H efter debuten i Karlskrona tidigare i somras (51,11) putsade han i helgen sitt personbästa rejält genom att springa in på 48,92. Här finns stor utvecklingspotential.

Emilia Malmlöf sprang 60 samt hoppade både längd och tresteg. I 60m blev tiden 9,03 i försöken, vilket inte tog hon vidare denna gång. I längd kom aldrig riktigt lyftet och hon slutade på 4.31 vilket är ca halvmetern bakom perset. I tresteg hoppade Emilia 9.32.

Elina Balagic sprang ett fint lopp i väldigt stark konkurrens i heatet på 60m H genom att springa på 11,16, några hundradelar bakom årsbästat. Detta var blott hennes andra tävling på distansen, så vi ser framemot en spännande framtid.

Medina Husic stötte kula men fick tyvärr inte riktigt till det i sina tre försök denna gång. 8.41 som hon stötte är ca en meter kortare än tidigare i sommar.

Sommaruppehåll och träning under sommaren

Sommarlovet har precis börjat och flertalet av våra ordinarie grupper har nu tagit sommaruppehåll. För den som önskar finns möjlighet att träna antingen tisdagar eller torsdagar på Heleneholms IP 17.30-19.00. Träningen är öppen för alla åldrar och vi delar in på plats beroende på antal/ålder.

Höstterminen startar igen under V 34. För dig som redan är medlem sedan tidigare behövs ingen nyanmälan. Vill du börja träna friidrott kan du göra en nyanmälan här.

Prova på friidrott under sommarlovet

Kom och prova på friidrott under sommarlovet, tillsammans med Heleneholms IF! på Heleneholms IP har vi en unik friidrottsmiljö, där du får chansen att prova alla möjliga friidrottsgrenar. Kunniga ledare finns på plats för att hjälpa till. Vi har öppet kl. 09:00 – 12:00, men du har möjlighet att komma och gå när du själv önskar. Välkommen!

Kommande aktivitet – Prova på friidrott under sommarlovet!

Vecka 25, 26, 27, 31 & 32 måndag – fredag (ej fredag midsommarveckan)
Klockan: 09:00-12:00.
Ålder: 6-14 år.
Plats: Heleneholms IP (Ystadvägen 23 B)
Ha med: Vattenflaska & gympaskor.
Kostnad: gratis.