Varmt välkommen till huvudsidan för Heleneholms IF:s Långlöparsektion. Här hittar du förhoppningsvis all nödvändig information som berör vår verksamhet. Du navigerar enkelt i menyraden ovan.

Kom gärna och pröva på våra gemensamma träningar.
Vi bedriver gemensam löpträning i grupp flera dagar i veckan. Se mer under fliken ”Träning

Vill du nyanmäla dig som medlem kan du göra det här. Det finns inga prestationskrav utan alla kan och är välkomna att träna i vår förening oavsett syfte med träning.


De huvudaktiviteter sektionen bedriver är:
Löpning
Veteranfriidrott (35år+)

Därutöver har vi en viss aktivitet även inom
– Orientering
– Skidåkning
– Motionsgymnastik

Detta gör vi:
– Vi bedriver gemensam löpträning i grupp flera dagar i veckan. Se mer under fliken ”Träning

– Vi samåker till de flesta sanktionerade långlopp i Skåne och sektionen bidrager till en del av anmälningsavgiften.

– I veteranfriidrott deltar sektionen med framgång i de skånska tävlingarna, men också vid mästerskap av olika slag.

– På Heleneholms idrottsplats anordnar vi under några sommarkvällar sektionsmästerskap i banlöpning. Läs mer här.

– Vi har även en intern serietävling för löpare med flera olika åldersklasser. I tävlingen får man poäng efter deltagande och resultat i olika tävlingar, däribland flera som ingår i Skånes Veterancup, där våra medlemmar brukar nå framträdande placeringar.

– Vi arrangerar Yddingeloppet, som nu har mer än 50 år på nacken, och är en uppskattad säsongsavslutning för skånska elit- och motionslöpare sista söndagen i oktober. I denna tävling ställer L-sektionens medlemmar upp som funktionärer, en gemensam uppgift, som stärker samhörighetskänslan med klubbkompisarna.

Vi arrangerar även en deltävling i IVDM, Heleneholms Marathon och Varvetmilen i april, UDM/JDM/DM/VDM 600/800 m i augusti och Sylvesterloppet på nyårsafton samt ett antal mindre interna tävlingar såsom Midsommarsvängen måndagen före midsommar och Klappjakten i december.