Varmt välkommen till huvudsidan för Heleneholms IF:s Långlöparsektion. Här hittar du förhoppningsvis all nödvändig information som berör vår verksamhet. Du navigerar enkelt i menyraden ovan.

Kom gärna och pröva på våra gemensamma träningar.

Vill du nyanmäla dig som medlem kan du göra det här. Det finns inga prestationskrav utan alla kan och är välkomna att träna i vår förening oavsett syfte med träning.

De huvudaktiviteter sektionen bedriver är:
Löpning
Veteranfriidrott (35år+)

Därutöver har vi en viss aktivitet även inom
– Orientering
– Skidåkning
– Motionsgymnastik

Detta gör vi:
– Vi bedriver gemensam löpträning i grupp flera dagar i veckan. Se mer under fliken ”Träning

– Vi samåker till de flesta sanktionerade långlopp i Skåne och sektionen bidrager till en del av anmälningsavgiften.

– I veteranfriidrott deltar sektionen med framgång i de skånska tävlingarna, men också vid mästerskap av olika slag.

– På Heleneholms idrottsplats anordnar vi under några sommarkvällar sektionsmästerskap i banlöpning. Läs mer här.

– Vi har även en intern serietävling för löpare med flera olika åldersklasser. I tävlingen får man poäng efter deltagande och resultat i olika tävlingar, däribland flera som ingår i Skånes Veterancup, där våra medlemmar brukar nå framträdande placeringar.

– Vi arrangerar Yddingeloppet, som nu har mer än 50 år på nacken, och är en uppskattad säsongsavslutning för skånska elit- och motionslöpare sista söndagen i oktober. I denna tävling ställer L-sektionens medlemmar upp som funktionärer, en gemensam uppgift, som stärker samhörighetskänslan med klubbkompisarna.

Vi arrangerar även en deltävling i IVDM, Heleneholms Marathon och Varvetmilen i april, DM/VDM 5.000 m i maj och Sylvesterloppet på nyårsafton samt ett antal mindre interna tävlingar såsom Midsommarsvängen måndagen före midsommar och Klappjakten i december.