Varmt välkommen till sidan för Heleneholms IF:s Långlöparsektion. Här hittar du all nödvändig information som berör vår verksamhet. Hos oss är du välkommen att träna oavsett om du satsar på att bli elitlöpare eller vill motionera på lägre nivå. Vi har träningsgrupper för alla nivåer och ambitioner. Varmt välkommen att prova i någon av våra träningsgrupper, där de flesta passen är tränarledda så att du kan utvecklas som löpare.

Önskar du att nyanmäla dig som medlem kan du göra det här.

Du navigerar enkelt i menyraden.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image1-1024x768.jpeg

De huvudaktiviteter sektionen bedriver är:
Löpning
Veteranfriidrott
Motionsgymnastik

Därutöver har du möjlighet att tävla för föreningen i:
– Orientering
– Skidåkning

Detta gör vi:
– Vi bedriver gemensam löpträning i grupp flera dagar i veckan. Se mer under fliken ”Träning

– Vi samåker till flera sanktionerade långlopp i Skåne och sektionen bidrager till en del av anmälningsavgiften.

– I veteranfriidrott deltar sektionen med framgång i de skånska tävlingarna, men också vid mästerskap av olika slag.

– På Heleneholms idrottsplats anordnar vi under några sommarkvällar sektionsmästerskap i banlöpning. Läs mer här.

– Vi har även en intern serietävling för löpare med flera olika åldersklasser. I tävlingen får man poäng efter deltagande och resultat i olika tävlingar, däribland flera som ingår i Skånes Veterancup, där våra medlemmar brukar nå framträdande placeringar.

– Vi arrangerar motionsloppet Yddingeloppet, som nu har mer än 50 år gammalt, och är en uppskattad säsongsavslutning för skånska elit- och motionslöpare sista söndagen i oktober. Under denna tävling hjälper medlemmarna upp som funktionärer.

Vi arrangerar även motionsloppen Varvetmilen i april tillsammans med Göteborgsvarvet och Sylvesterloppet under nyårsafton. Därtill är vi även arrangör av ett antal löptävlingar på arena under året.