Sylvesterloppet 2019

Årets Sylvesterlopp genomfördes i strålande sol och c:a 7 plusgrader, även om det var lite blåsigt. Det goda vädret var säkert en bidragande orsak till att det blev ett nytt deltagarrekord i Pildammsparken – totalt 444 deltagare

Segrare i de olika klasserna blev:

5,4 km
Män
Daniel Karlsson, Ystads IF Friidrott 18.10
Kvinnor
Julia Nilsson, – 19.51

2,7 km
Män
Daniel Karlsson, Ystads IF Friidrott 8.50
Kvinnor
Sara Assarsson, Malmö Gerillalöpare 11.06

IVSM i Malmö 2020

28/2 – 1/3 2020 blir det Veteran-SM, inomhus i Atleticum.

Passa på att delta när tävlingen nu går på så nära håll. Som träning för de längre distanserna passar våra torsdagsträningar bra. För dem som så önskar kommer vi att erbjuda specialträning i t ex kast och hopp. Kontakta Sebastian Persson på kansliet, som kan ge råd och hänvisa till lämplig träning.

Tävlingsrapport från Växjömarathon

I helgen arrangerades veteran-SM på marathon i Växjö i samband Växjö marathon där flertalet löpare och triathleter från klubben tagit sig för att springa de drygt 4,2 milen. Banan gick på en åtta varvsslinga runt Växjösjön, så en del mentalstyrka krävdes. I veteranklasserna (35 år +) blev det två medaljer under helgen. Barbro Liljeqvist som gjorde sitt 51: onde maratonlopp (se video nedan) tog silvret i K65 klassen. I M70 klassen tog Magnus Bergh guld trots att han sprang med en gipsad arm. Enligt rapporter från loppet tog Magnus över ledningen när en konkurrent valde att stanna för att dricka medan Magnus skippade det och istället tog kommandot över loppet som han sedan höll över mållinjen. Stort grattis till er och alla övriga som gjorde en stark insats genom att ta sig igenom över fyra mil. En sammanställning av resultaten hittas nedan.

Jesper Isaksson – 3:23,53
Anders Östman – 3:24,55
Magnus Bergh – 3:42,19
Jörgen Holmqvist – 4:14,49
Barbro Liljequist – 4:15,29
Lennart Hagmar – 4:23,34

Trots gipsad arm sprang Magnus in som segrare i loppet

Video med Barbro Liljequist när hon går i mål:
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/barbro-har-sprungit-51-maratonloppResultat av Magnus Bergh på terräng-SM

I helgen gick sista delen av årets mästerskapsserie när terräng-SM arrangerades i Umeå. Från Heleneholms IF hade två aktiva tagit sig de ca 124 milen upp. unga löparen Albin Öberg i P15 klassen och vår rutinerade Magnus Bergh i M70 klassen.

Årets bana var en tuff gräsbana med många svängar och kyligt väder. Under söndagen var det strax över plusgraden och snön la sig på gräset vilket gav tuffa förutsättningar för löparna.

Magnus Bergh som sprang 6000m i M70 klassen sprang på 28.06 (4.41/km) slutade tvåa och tog därmed hem SM-silvret, inte direkt hans första SM-medalj. Vinnaren Bo Persson vann klassen på 26.58.

Alla övriga resultat från helgens SM hittas här.