Svenska friidrottsförbundet uppmärksammar vår 600m & 800m DM-tävling

I slutet augusti anordnade långlöparsektionen DM 600m och 800m på Heleneholms IP, där antalet tävlande var det främsta på flera år. 97 löpare på 800m i åldern 13-68 år. Heaten sprangs i mixade ålder och kön för att få en jämn tävling med förseedade tider. En anledning till ökningen är förmodligen att veteranerna i år har haft väldigt få motionslopp/eller tävlingar överlag p.g.a corona-situationen. När nu tillfället gavs att kunna tävla tog många antagligen chansen.

Läs gärna denna trevliga rapport från friidrottsförbundet som är skriven av Jonas Hedman. Du hittar den här!

Heleneholms IF har sorg – Ulf Agrell har avlidit

Heleneholms IF har sorg efter att Ulf Agrell, en av långlöparnas största och mest engagerade personer har avlidit.

Ulf Agrell    1939-12-26  –  2020-09-21

Ulf har idag lämnat oss efter att ha haft problem med hälsan under året, han somnade in stilla och lugnt i närvaro av familjen denna morgon.

Under de år som klubben växte som mest var det ett måste med ett stort föräldraengagemang. Åtskilliga av föreningens viktigaste ledare fick sin första kontakt med Heleneholm genom sina barn.

Ulf Agrells dotter Tandi började med friidrott i klubben i 10-årsåldern i början av 1980-talet och sedan dess har mycket i Ulfs liv kretsat kring Heleneholm och friidrott. Hans första styrelseuppdrag var i orienteringssektionen, som 2007 bytte namn till långlöparsektionen, där han under många år var sekreterare. Han har även som sektionsrepresentant varit med i huvudstyrelsen. De senaste åren har han hanterat statistik och uppdatering på hemsida.

Ulf´s egen löparkarriär var mest koncentrerad till långlopp och maraton. Med 66 st genomförda maratonlopp ligger han på 4:e plats bland Heleneholmare när det gäller antal genomförda maratonlopp, den bästa tiden var 3.14.18.

De senaste ca 10 åren har han varit långloppstränare och som sådan varit på plats i ur och skur varje tisdag och torsdag.

Ulf är den i klubben som under flest år (1989- 2020) engagerat sig i Skånes Friidrottsförbund inom styrelsen och i olika utskott som ordförande, sekreterare och statistiker.

Han är också den ende Heleneholmare som haft uppdrag i Svenska Friidrottsförbundet, där han sedan 1997 vid olika tillfällen varit lagledare för det svenska landslaget vid VM och EM för veteraner. 2008 invaldes Ulf i veterankommittén, där han varit verksam som medlem sedan dess.

Ulf har för Heleneholm under många år, på ett förtjänstfullt sätt uträttat väldigt mycket för klubben. Förutom det har han stått för väldigt mycket kunskap när det gäller regler, rekord och vetskap om genomförda och kommande tävlingar. Vi saknar Ulf med all sin erfarenhet, kunskap och sin positiva attityd.

Börja träna löpning i Heleneholms IF

I takt med Covid-19 har flertalet av våra idrottsevenemang blivit inställda. Detta är en viktig inkomst för att vår ordinarie verksamhet ska fungera, där pengarna som kommer ifrån våra arrangemang går tillbaka till verksamheten. Efter flertalet bra år tidigare kommer vi trots detta tunga läge att överleva åtminstone detta år men det är i dessa tunga tider vi behöver ert stöd! Kanske inte främst ekonomiskt men med er kraft och engagemang.

Under covid-19 har folkhälsan blivit allt mer i fokus och lär bli än större i efterdebatten av pandemin. Vi som idrottsförening kan göra stor skillnad på detta område och vill gärna lyfta vår verksamhet så att fler kan ta/se fördelen av att vara med i en idrottsförening. Det är nu vi behöver ert stöd mer än någonsin. Ta gärna med en vän, tipsa om nedanstående aktiviteter eller bli medlem om du inte redan är det. Det är i motvind draken lyfter.

Hos Heleneholms IF är det självklart att alla ska kunna träna hos oss oavsett nivå eller ambition. Vi vill rikta oss till både motionärer men även till dig som vill tävla. Våra idrotter är på många sätt en individuell sport men det är trevligt att vara en del av ett sammanhang, inspireras av andra och träna tillsammans. Mycket av våra träningspass går att anpassa så det passar alla. Du väljer själv den nivå och ambition du vill lägga dig på, oavsett vad ska du känna dig välkommen hos oss. Nedan hittar du våra aktiviteter som vi bedriver.

🏃‍♀️🏃 Löpning – Från korta till långa distanser. Här finns löpargrupper som passar dig som är helt ny inom löpning men också för dig som tränat tidigare. Att träna i grupp är kul och utmanande samt att du får ta del av massa råd från våra skickliga tränare. Passar dig som vill motionera och hålla igång hälsan. Nyanmäl dig här: https://sportadmin.se/form/form.asp…

🏟🤸‍♂️ Friidrott – från 5 år upp till vuxen ålder. Kan träna antingen alla grenar eller specifik. Här finns allt från nybörjargrupper till dig som vill satsa. Kanske är du vår nästa stavhoppsstjärna? Nyanmäl dig här: https://sportadmin.se/form/form.asp…

🏊‍♀️🚴‍♀️🏃 Triathlon (simning, cykling & löpning)
Triathlon är varierad och utmanande träning där du får tre idrotter i en. Passar både den som vill träna stenhårt eller den som enbart vill motionera. Inom triathlon har vi träningsgrupper för barn/ungdom (från ca 10 år) och uppåt. De flesta av passen är tränarledda men en del sker även individuellt eller i lösare grupper vilket gör att du kan träna när du själv har möjlighet/känner för det. I simningen finns även en specialkurs inom crawl att ta del av. Är du intresserad av att prova triathlon kan du nyanmäla dig här: https://sportadmin.se/form/form.asp…

Flertalet Heleneholmare sprang Blodomloppet

Förra veckan arrangerades vårt motionslopp Blodomlopp under speciella former där allt skedde på distans ”virtuellt”.

Under måndagen samlades därför en av våra löpgrupper för att delta i loppet tillsammans ute på Bulltofta där ordinarie Blodomlopp arrangeras. Det blev en trevlig kväll tillsammans där det var kul att springa ett lopp tillsammans när mycket annat under säsongen blivit inställt.

Heleholmare sprang Blodomloppet på Bulltofta

Hos Heleneholms IF är det självklart att alla ska kunna träna hos oss oavsett nivå eller ambition. Vi vill rikta oss till både motionärer men även till dig som vill tävla. Löpning är på många sätt en individuell sport men det är trevligt att vara en del av ett sammanhang, inspireras av andra och träna tillsammans. Mycket av våra träningspass går att anpassa så det passar alla. Du väljer själv den nivå och ambition du vill lägga dig på, oavsett vad ska du känna dig välkommen hos oss.

Om du är intresserad av att prova löpning tillsammans med oss kan du göra en nyanmälan nedan. Det går bra att prova någon gång innan du beslutar dig för att bli medlem. Varmt välkommen!Inbjudan DM 600m/800m

Heleneholms IF inbjuder till DM i 600m & 800m för ungdomar, juniorer, seniorer och veteraner den 20 augusti på Heleneholms IP. Vi följer noga folkhälsomyndighetens rekommdentationer med bl.a 50 personer på plats. Detta kan innebära att tävlingen kommer ske i olika block. Nedan hittar du inbjudan till tävlingen.

Nu hittar du snart kommande träningspass i medlemsappen

Vi har nu börjat utnyttja vår medlemsapp mer vilket innebär att du inom kort förutom på hemsidan kommer kunna följa kommande träningsdagar och träningsprogram i vår medlemsapp. Se här om hur det fungerar.

Om du ännu inte har laddat ner appen hittar du den nedan: Första gången du använder appen loggar du in med din mailadress som du registrerat med i Sportadmin. Har du ingen konto behöver du först skicka in ett anmälningsformulär. Det görs här.

Appstore (iOS): https://itunes.apple.com/se/app/sportadmin-medlemsapp/id1225556243

Google Play (Android): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sportadmin.medlemsappTisdagsträning

Nedan hittar du träningsschema för tisdagen. Samling sker på Baltiska vägen strax nedanför John Ericssons väg. Se bild nedan.

Uppvärmning
Löpskolning till utegymmet vid Bloom
2 varv runt pildammen (1 varv IT3, 1 varv IT3+)
2x specialvarv ca 800m IT4
Samma 2 varv runt pildammen
3x backen upp till tornet

90 sekunder paus mellan lång och kort intervaller, 60 sekunder mellan kort varv

2-3 serier beroende på träningsbakgrund

Nedjogg