Om HIF löpning

Löpning inom Heleneholms IF bildades 1949 under namnet Orienteringssektionen, eftersom orientering då var en av sektionens huvudaktiviteter. Runt 2006 bytte sektionen namn till långlöparsektionen. Från 2022 ingår sektionen gemensamt med övriga tidigare sektioner under huvudföreningen.

Vi har idag över 120 manliga och kvinnliga löpare i alla åldrar och träningsnivåer. En del tränar för att tävla och andra motionerar för att det känns skönt och för att må bra. Oavsett vilken din ambition är så är du  varmt välkomna att prova börja träna löpning med oss i Heleneholms IF!

Detta gör vi främst inom löpningen:
– Vi bedriver gemensam löpträning i grupp flera dagar i veckan. Se mer under fliken ”träning”

– Vi samåker till de flesta sanktionerade långlopp i Skåne och sektionen bidrar till stor del av anmälningsavgiften.

– I veteranfriidrott deltar sektionen med framgång i de skånska tävlingarna, men också vid mästerskap av olika slag.

– På Heleneholms idrottsplats anordnar vi under några sommarkvällar sektionsmästerskap i banlöpning.

– Vi har även en intern serietävling för löpare med flera olika åldersklasser. I tävlingen får man poäng efter deltagande och resultat i olika tävlingar, däribland flera som ingår i Skånes Veterancup, där våra medlemmar brukar nå framträdande placeringar.

– Vi arrangerar Yddingeloppet, som nu har mer än 50 år på nacken, och är en uppskattad säsongsavslutning för skånska elit- och motionslöpare sista söndagen i oktober. I denna tävling ställer L-sektionens medlemmar upp som funktionärer, en gemensam uppgift, som stärker samhörighetskänslan med klubbkompisarna.

Vi arrangerar även Heleneholms Marathon och Varvetmilen i april, DM/VDM 800 m i augusti och Sylvesterloppet på nyårsafton samt ett antal mindre interna tävlingar såsom Midsommarsvängen måndagen före midsommar och Klappjakten i december.