Tävlingsrapport från Växjömarathon

I helgen arrangerades veteran-SM på marathon i Växjö i samband Växjö marathon där flertalet löpare och triathleter från klubben tagit sig för att springa de drygt 4,2 milen. Banan gick på en åtta varvsslinga runt Växjösjön, så en del mentalstyrka krävdes. I veteranklasserna (35 år +) blev det två medaljer under helgen. Barbro Liljeqvist som gjorde sitt 51: onde maratonlopp (se video nedan) tog silvret i K65 klassen. I M70 klassen tog Magnus Bergh guld trots att han sprang med en gipsad arm. Enligt rapporter från loppet tog Magnus över ledningen när en konkurrent valde att stanna för att dricka medan Magnus skippade det och istället tog kommandot över loppet som han sedan höll över mållinjen. Stort grattis till er och alla övriga som gjorde en stark insats genom att ta sig igenom över fyra mil. En sammanställning av resultaten hittas nedan.

Jesper Isaksson – 3:23,53
Anders Östman – 3:24,55
Magnus Bergh – 3:42,19
Jörgen Holmqvist – 4:14,49
Barbro Liljequist – 4:15,29
Lennart Hagmar – 4:23,34

Trots gipsad arm sprang Magnus in som segrare i loppet

Video med Barbro Liljequist när hon går i mål:

Resultat av Magnus Bergh på terräng-SM

I helgen gick sista delen av årets mästerskapsserie när terräng-SM arrangerades i Umeå. Från Heleneholms IF hade två aktiva tagit sig de ca 124 milen upp. unga löparen Albin Öberg i P15 klassen och vår rutinerade Magnus Bergh i M70 klassen.

Årets bana var en tuff gräsbana med många svängar och kyligt väder. Under söndagen var det strax över plusgraden och snön la sig på gräset vilket gav tuffa förutsättningar för löparna.

Magnus Bergh som sprang 6000m i M70 klassen sprang på 28.06 (4.41/km) slutade tvåa och tog därmed hem SM-silvret, inte direkt hans första SM-medalj. Vinnaren Bo Persson vann klassen på 26.58.

Alla övriga resultat från helgens SM hittas här.

Guld och silver på VSM 10 km

Torsdagskvällen 13 juni gick SM-milen i Stockholm. Det var JSM, Senior-SM och Veteran-SM på 10 km landsväg.
Greger Ahnlund tog VSM-guld i M80 med nytt mästerskapsrekord (51.51) och Magnus Bergh tog VSM-silver i M70 med tiden 45.14

Sylvesterloppet 2018

Årets Sylvesterlopp genomfördes som vanligt i Pildammsparken i Malmö.
Vädret var mulet och temperaturen +2. Vinden var rätt svag men kylig.
Trots allt utmärkta förhållanden för ett lopp på årets sista dag och det blev också ett nytt deltagarrekord.
424 tog sig fram ett eller två varv runt Pildammsparken.

Segrare på de olika distanserna:

Män 5,4 km
Jesper Bokefors, Malmö AI – 18.03

Kvinnor 5,4 km
Anna Eriksmo, Heleneholms IF – 21.20

Män 2,7 km
Adrian Mehic, Heleneholms IF – 9.08

Kvinnor 2,7 km
Sara Nkwe, Malmö Gerillalöpare – 11.20

Resultat för de 10 bästa i varje klass finner man här i reviderad resultatlista.

Många löpare i Genarp

Under onsdagskvällen tog sig många Heleneholms löpare till Genarp för att delta i Energistafetten. En stafett där ett lag består av tre deltagare som springer tre gånger var  på en ca  ca 1,3 km lång bana (vila medan de andra två springer). Ett intressant upplägg som ger en kul utmaning i vinterträningen. Från Heleneholm deltog 12 lag dvs 36 personer. Vårt ena kvinnliga lag tog ett brons (Marina S, Anna E & Kristina M) och  ett silver till herrarna (Rickard A, Mattias J & Niklas O). Starka insatser av alla som deltog och också ett stort tack till alla ledare och organisatörer på plats.

Börja träna löpning med oss

Just nu har du möjlighet att träna löpning med oss utan att behöva bli medlem. Två gånger i veckan erbjuder vi träningstillfällen genom Göteborgsvarvet (måndagar på Heleneholms IP klockan 18.00) och lördagar 10.00 ute i Bokskogen inför Yddingeloppet. Varmt välkommen att lära dig mer om löpning och ta del av vår härliga gemenskap.

Göteborgsvarvet löparkvällar:

Yddingeloppet – Läs mer här

VEM: ALLA är välkomna. Oavsett om du funderar på att springa dina första 6 km eller om du vill förbättra
din tid från tidigare år, så kommer du ha nytta av träningen.

VAR: Vi ses vid de röda bänkarna utanför Torups Friluftsgård.

NÄR: Lördagar kl. 10.00. Passet varar c:a 90 minuter.
Följande datum gäller: 15/9, 22/9, 29/9, 6/10, 13/10, 20/10

PRIS; Gratis. Valfri summa via Swish för att stötta Heleneholms Långlöpare är alltid välkommen och sker i så fall på plats.