Tisdagsträning

På tisdagar är träningen tränarledd och sker i Pildammsparken. Detta är ett bra träningstillfälle för dem som vill utveckla sin teknik, löpningsförmåga, sikta mot tävling m.m. Här finns löpare inom alla nivåer och distanser. Gruppen samlas vid korsningen Baltiska vägen och John Ericsons väg kl. 18.00. (se karta nedan vid osäkerhet). Oavsett vilket träningspass som ska genomföras består alltid träningen först av gemensam uppvärmning, löpskolning (förbättra teknik) och stegringslopp. Träningsprogrammet är oftast anpassat efter hur tävlingssäsongen ser ut.

Grundträningsperiod 2

15 februari – maj

Intervallerna går nu i allmänhet lite lugnare för att bygga upp kroppen dock med något högre volymen per träningspass jämfört med under tävlingssäsong, allt  för att bygga upp uthålligheten (efter egen kapacitet). Då och då läggs ett snabbare pass in i träningsperioden för att bibehålla fartkänsla och testa sin form.

Träningen under tisdagar och torsdagar är igång igen. Viktigt är att alla tar ansvar genom att hålla avstånd både vid samling och under träningen och följer Folkhälsomyndighetens övriga rekommendationer. Vi kommer vid behov dela upp er i grupper.

Tisdagspass 13/4 – SARA
Uppvärmning
Löpskolning

Huvudpass – Tallriken runt Steg 1

500m (milfart) + 500m (60s långsammare)

5-9 upprepningar av 500m+500m utan stilla vila. Det långsammare varvet fungerar som aktiv vila – återhämtning i rörelse.

Se bilaga för antal, tider mm.

3 x (40 – 60 m) stillöpning
Nerjoggning

Bilaga till träningspasset ovan

(se karta för samlingsplats)
Samlingsplats klockan 18:00

Förklaringar

LET = Löpeffektiv tid (dvs. exkl. paustid)
P = Paustid
SP = Seriepaus
IT = Intensitetszon – skala från 1 – 8
Läs mer om Intensitetszoner.

Du hittar även våra träningar + träningsprogram kommande veckor i vår medlemsapp. Gå in i “kalender” och klicka på rätt dag så hittar du beskrivning av kommande träningspass. Första gången du använder appen loggar du in med din mailadress som du registrerat med i Sportadmin.

Appstore (iOS): https://itunes.apple.com/se/app/sportadmin-medlemsapp/id1225556243

Google Play (Android): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sportadmin.medlemsapp