Emilia Wamsler med en diskustävling inomhus

För runt en och halvvecka sedan gjorde diskuskastaren Emilia Wamsler säsongsdebut när hon deltog i en inomhustävling i Växjö. Att kasta diskus inomhus hör inte till vanligheterna men i Växjö är det fullt möjligt, då de har tillgång till en stor fotbollshall bredvid sin inomhusarena. Att kasta diskus utan någon vind (främst motvind) är dock något klurigare då diskusen inte har någon chans att lyfta i vinden, som kan ge lite extra längd i kastet.

Emilia som förra året hade en lyckad utomhussäsong med USM guld, distriktsrekord och klubbrekord (45.78) kastade i Växjö stabila 43.05m. Tävlingen visar på att grundformen är god. Det blir mycket spännande att följa kommande utomhussäsong.

Resultaten kan hittas här.

Atleticumspelen inställt

P.g.a. rådande pandemi i Skåne och diverse restriktioner som hindrar oss från att göra en bra tävling har vi beslutat att ställa in årets Atleticumspelen. Med ett maxantal på åtta personer per gren och där endast elitverksamma just nu får tävla samt barn födda 2005 äldre endast bör tävla i sin egna träningsgrupp enligt smittskydd i region Skåne blir därför beslutet logiskt att ta utöver själva smittläget och dess övriga logistik.

Vi hoppas istället kunna erbjuda en tävling utomhus. Varmt välkomna då.

Information inför terminsstarten vecka 4

Under vecka 4 startar vårterminen för alla yngre grupper efter ett något längre juluppehåll. Efter beslut från Malmö stad är barn födda 2005-senare återigen välkomna att träna på anläggningarna. För grupperna gäller följande:

  • Likt i höstas uppmanar vi våra grupper att köra så stor del av träningen utomhus när/om detta är möjligt. Så bra att ha med kläder både för inomhus- och utomhus träning samt vattenflaska. 
  • Då arenorna just nu endast är öppna för elitaktiva och barn födda 2005-senare kan tyvärr inga föräldrar närvara under träning för tillfället. Hämtning och lämning sker därför utanför respektive arena. För alla yngre barn så nära som möjligt men på ett smittsäkert sätt.
  • Vi kommer försöka dela upp träningen i mindre grupper så länge det är möjligt

Vill du göra en nyanmälan kan detta göras här.

Anläggningarna stängda för alla aktiva utom yrkesmässiga & barn födda 2005 – senare 

Malmö stad beslutade 22/1 att åter öppna upp arenorna för barn födda 2005 – senare. Detta innebär att de som betecknas som elitaktiva av respektive specialförbund + barn födda 2005- senare får lov att träna på arenorna igen. För övriga är arenorna fortsatt stängda.

För att räknas som “yrkesmässig” behöver du ha uppnått följande krav: https://www.friidrott.se/Friidrott/media/others/Svensk-Friidrotts-resultatutvecklingsnivaer.pdf

Nu börjar organiserade löpträningar så smått igen.

Nu öppnar vi så smått upp den organiserade löpträningen igen under tisdagar och torsdagar. Viktigt är att alla tar ansvar genom att hålla avstånd både vid samling och under träningen och följer Folkhälsomyndighetens övriga rekommendationer. Nedan hittar du första passet för året som sker imorgon i Pildammsparken.

Tisdags intervaller i Pildammsparken

Tisdagsträning 12/1 – Samling korsningen John Ericssons väg / Baltiska vägen (se nedan för bild för samlingsplats)

Tisdagspassen blir nu tränarledda igen och vi möts som vanligt i Pildammsparken, korsningen John Ericssons väg/Baltiska vägen.
Vi ber alla som deltar om hjälp att kunna genomföra träningen på ett ansvarsfullt sätt genom att hålla avstånd både vid samlingen och under träningen. Vi kommer vid behov dela upp löparna i grupper.

Uppvärmning
Löpskolning
Stegringslopp

Huvudpass
2+4+6+8+10(+10)+8+6+4+2 min, IT3, gåvila 60s

Samlingsplats