Information angående nya restriktionerna

I fredags förra veckan 18/12 kom regeringen med nya restriktioner och uppmaningar till kommunerna om att ställa in alla icke nödvändig verksamhet som t.ex idrottshallar. Detta har gjort att Malmö stad under måndagen 21/12 beslutat att stänga alla idrottshallar för aktiva/träningsgrupper som inte berörs under punkten “yrkesmässig”. För att kvalificera sig hit behöver du ha uppnått följande resultat inom friidrotten: https://www.friidrott.se/Friidrott/media/others/Svensk-Friidrotts-resultatutvecklingsnivaer.pdf

Ovanstående påverkar även triathlons simträning och långlöparnas banpass tills vidare.

Hur påverkar detta starten av vårterminen för t.ex våra barngrupper?
– Styrelsen har ännu inte beslutat hur vi ska förhålla oss till de nya restriktionerna och förhållandena. Vi återkommer i god tid innan ordinarie terminsstart som är planerad till 11/1. Om du vill nyanmäla dig till vårterminen som vi hoppas så småningom ska bli normal kan du göra det här: https://sportadmin.se/form/form.asp?ID={116C7ACF-F6BA-452A-A429-BE9635F3CBBE} Om du istället är intresserad av triathlon kan du nyanmäla här.

Heleneholm inleder samarbete med företaget Mylla Mat

Ät mer lokalt och stötta samtidigt föreningen!

Som ni vet har det varit ett tufft år ekonomiskt för föreningen. Vi arbetar på olika sätt för att göra det så bra som möjligt under rådande omständigheter. Ett av dessa initiativ är ett nytt samarbete med malmöföretaget Mylla Mat, som gör lokala matkassar. 

Mylla vill stärka relationen mellan de som producerar vår mat och oss som äter den. De önskar göra det enklare att handla lokalproducerad mat direkt från skånska bönder. Därför erbjuder de både Gårdskassar med utvalda råvaror och möjligheten att själv välja bland det bästa av frukt, grönsaker, kött och annat i Skåne. Att äta mer lokalproducerad mat i säsong innebär att råvarorna är godare, färskare och nyttigare. Att känna till vem som odlat maten ger den ett annat värde, och hela familjen får en annan förståelse för maten.

Att äta lokalt gör att vi kommer närmare ursprunget och det ger en gemenskap och stolthet. Precis som den som finns i Heleneholms IF!

Samarbetet innebär att varje köp från 399kr med rabattkod HIF20 ger 20 kr till föreningen!

Så här går det till:

1.      Beställ på myllamat.se enstaka gång, eller skapa en prenumeration för ett kontinuerligt stöd till föreningen

2.      Du har nu stöttat laget och bönderna skördar dina råvaror.

3.      Klart! Maten hämtas på någon av utlämningsplatserna eller körs hem till dig med lastcykel och du har stöttat föreningen.

4.      Rekommendera till andra att också handla med koden så ökar vår klubbs intäkter.

Information angående nya allmäna råden

I början av veckan skärpte folkhälsomyndigheten dem allmänna råden i Skåne efter att pandemin utvecklat sig snabbt i regionen. Detta innebär bl.a att RF/folkhälsomyndigheten inte rekommenderar träning i grupp för personer födda 2005 eller tidigare under kommande tre veckor som första perioden för lokala råden gäller. För åldrarna 5-15 år är det fortfarande bra och ok att träna i sina träningsgrupper. Vi försöker dock bedriva verksamheten utomhus i så stor utsträckning som möjligt. Nya allmäna råden hittas här.

För friiidrottssektionen:

Då det för 15 år och yngre fortfarande anses okej att träna i grupp kommer träningsgrupperna fortsätta som tidigare. Vi kommer dock så mycket som möjligt att bedriva träningen i utomhusmiljö så länge det är möjligt, för att minska risken för smitta samt dela upp i mindre grupper. Viktigt att stanna hemma från träningen om du är /känner dig sjuk!

För långlöparsektionen:

Vi tar hänsyn till dessa nya rekommendationer och kommer framöver tills läget är som det är att köra alla våra löpningspass utomhus där risken för att smitta sprids vidare är mindre. Detta innebär att vi åtminstone fram till 23 november bla:
-Inga omklädningsrum öppna eller fika verksamhet under måndagsträningarna, endast löpning tillsammans (klockan 18.00).
– Fortsatt utomhus träning för torsdagsintervallerna i antingen Malmö stadion eller Pildammsparken, Samling utanför inomhushallen Atleticum klockan 18.00
Vi bedömer att det är fullt möjligt att hålla goda avstånd under löppassen och inte riskera att smitta vidare i våra löpgrupper.

Tänk på att stanna hemma om du är eller känner dig sjuk, håll avstånd på träningen. Kom ombytt till träningen! Inga dusch möjligheter efteråt!

För Triathlonsektionen:
Ingen simträning under lokala allmänna råden i Skåne. All övrig träning sker utomhus.

Diskuskastaren Axel Härstedt ansluter till Heleneholms IF

Den mycket meriterade och duktiga diskuskastaren Axel Härstedt har valt att lämna MAI för att istället börja tävla för Heleneholms IF. Axel som har ett personbästa på 66.03 (7:a i Sverige genom tiderna) har flera stora internationella meriter i bagaget som t.ex. final vid OS i Rio 2016, EM i Zürich 2014, flertalet Diamond League tävlingar och vinnare av Europacupen i vinterkast 2016 som första svensk. Nationellt har han tagit flera medaljer i en gren där Sverige just nu har två av världens bästa diskuskastare, senast i somras blev det ett brons.

Vi är mycket glada att en meriterad kastare som Axel vill ansluta till vår förening. Med sin stora rutin och erfarenhet kan förhoppningsvis våra unga lovande kastare också få en god förebild och ett gott utbyte av Axels kunskap som kan utveckla även dessa kastare. Vi ser med spänning framemot vad kommande säsong har att erbjuda.

Vi önskar Axel varmt välkommen till Heleneholms IF

Foto: Kenneth Riggberger

Svensk friidrottsförbundet uppmärksammar vår 600m & 800m DM-tävling

I slutet augusti anordnade långlöparsektionen DM 600m och 800m på Heleneholms IP, där antalet tävlande var det främsta på flera år. 97 löpare på 800m i åldern 13-68 år. Heaten sprangs i mixade ålder och kön för att få en jämn tävling med förseedade tider. En anledning till ökningen är förmodligen att veteranerna i år har haft väldigt få motionslopp/eller tävlingar överlag p.g.a corona-situationen. När nu tillfället gavs att kunna tävla tog många antagligen chansen.

Läs gärna denna trevliga rapport från friidrottsförbundet som är skriven av Jonas Hedman. Du hittar den här!