Emilia Wamsler 5:a i Landskampsutmaningen

Som vi skrev i tidigare inlägg har Emilia Wamsler haft en fin säsong i diskusringen, vilket gjorde att hon i helgen blev uttagen till junior landslaget när den interna landskampen mellan olika åldrar genomfördes i Söderhamn. 17-åringarna som Emilia tillhörde mötte 19- och 22-åringarna, där de äldsta inte helt oväntat vann tävlingen.

Emilia slutade på en fin femte plats med ett kast på 40.22. Övriga deltagare som var före var äldre än henne. Grenarna var anpassade efter deltagarnas ålder (höjer/vikter) men då 17-åringarna också kastar med seniordiskusen hade de äldre en klar fördel i just denna gren.

Om några veckor stundar JSM i Norrköping.

Emilia Wamsler uttagen till F17-landslaget (friidrott)

Emilia Wamsler har haft en strålande diskus säsong än så länge där hon slagit både skånsk- och klubbrekord samt toppar Sverigestatistiken med 44.85 (ca två meter före tvåan). Detta innebar att Emilia klarat ungdoms- EM gränsen men då corona kommit mellan är detta mästerskap tyvärr inställt i år.

Istället har svenska friidrottsförbundet valt att köra en intern landskap mellan de olika ungdom/junior landslagen där 17, 19 & 22-åringar möts i en intern kamp landslagen mellan. Emilia är uttagen i diskus för att representera 17-åringarna. Vi från klubben sida önskar ett stort grattis till uttagningen och ett stort lycka till i tävlingen.

För den som vill ha mer information om tävlingen och dess upplägg hittar du det här: https://www.friidrott.se/nyheter.aspx?id=24606
Tävlingen sänds på friidrottskanalen där Emilia bl.a kastar 11.45.

Resultat kasttävling 10 juli

I lördags var det återigen dags för en kasttävling på anrika kastplanen. Ett gäng aktiva från olika Skåneklubbar deltog i kula, spjut, diskus och slägga.

Från klubbens sida gjorde Emilia återigen en stabil insats i F17 diskus med 42.87, dryga metern bakom nysatta perset.

Malin Andersson gjorde säsongsdebut i spjut där hon kastade 42. Efter några års knackiga säsonger p.g.a diverse skador är det kul att återigen se Malin på ansatsbanan.

Resultaten hittas här.