Diskuskastaren Axel Härstedt ansluter till Heleneholms IF

Den mycket meriterade och duktiga diskuskastaren Axel Härstedt har valt att lämna MAI för att istället börja tävla för Heleneholms IF. Axel som har ett personbästa på 66.03 (7:a i Sverige genom tiderna) har flera stora internationella meriter i bagaget som t.ex. final vid OS i Rio 2016, EM i Zürich 2014, flertalet Diamond League tävlingar och vinnare av Europacupen i vinterkast 2016 som första svensk. Nationellt har han tagit flera medaljer i en gren där Sverige just nu har två av världens bästa diskuskastare, senast i somras blev det ett brons.

Vi är mycket glada att en meriterad kastare som Axel vill ansluta till vår förening. Med sin stora rutin och erfarenhet kan förhoppningsvis våra unga lovande kastare också få en god förebild och ett gott utbyte av Axels kunskap som kan utveckla även dessa kastare. Vi ser med spänning framemot vad kommande säsong har att erbjuda.

Vi önskar Axel varmt välkommen till Heleneholms IF

Foto: Kenneth Riggberger

Emilia Wamsler 5:a i Landskampsutmaningen

Som vi skrev i tidigare inlägg har Emilia Wamsler haft en fin säsong i diskusringen, vilket gjorde att hon i helgen blev uttagen till junior landslaget när den interna landskampen mellan olika åldrar genomfördes i Söderhamn. 17-åringarna som Emilia tillhörde mötte 19- och 22-åringarna, där de äldsta inte helt oväntat vann tävlingen.

Emilia slutade på en fin femte plats med ett kast på 40.22. Övriga deltagare som var före var äldre än henne. Grenarna var anpassade efter deltagarnas ålder (höjer/vikter) men då 17-åringarna också kastar med seniordiskusen hade de äldre en klar fördel i just denna gren.

Om några veckor stundar JSM i Norrköping.

Emilia Wamsler uttagen till F17-landslaget (friidrott)

Emilia Wamsler har haft en strålande diskus säsong än så länge där hon slagit både skånsk- och klubbrekord samt toppar Sverigestatistiken med 44.85 (ca två meter före tvåan). Detta innebar att Emilia klarat ungdoms- EM gränsen men då corona kommit mellan är detta mästerskap tyvärr inställt i år.

Istället har svenska friidrottsförbundet valt att köra en intern landskap mellan de olika ungdom/junior landslagen där 17, 19 & 22-åringar möts i en intern kamp landslagen mellan. Emilia är uttagen i diskus för att representera 17-åringarna. Vi från klubben sida önskar ett stort grattis till uttagningen och ett stort lycka till i tävlingen.

För den som vill ha mer information om tävlingen och dess upplägg hittar du det här: https://www.friidrott.se/nyheter.aspx?id=24606
Tävlingen sänds på friidrottskanalen där Emilia bl.a kastar 11.45.