Prova på friidrott under höstlovet

Under höstlovet nästa vecka har du chansen att prova på friidrott i Atleticum under dagtid. Duktiga ungdomstränare finns på plats för att leda dig genom olika friidrottsgrenar. Under veckan får du prova på grenar som startblock, stavhopp, längdhopp, kula, spjut, slägga, diskus, höjdhopp, stafett m.m. Det bästa är att allt är helt gratis och inget medlemskap krävs.

När? Måndag till fredag (28 oktober – 1 november)
Var? Inomhushallen Atleticum
Tid? Mellan 9-12. Kom och gå när du vill.
Kostnad? Helt gratis

Varmt välkommen till en härlig sportvecka i Atleticum tillsammans med Heleneholms IF

Sommaruppehåll och träning under sommaren

Sommarlovet har precis börjat och flertalet av våra ordinarie grupper har nu tagit sommaruppehåll. För den som önskar finns möjlighet att träna antingen tisdagar eller torsdagar på Heleneholms IP 17.30-19.00. Träningen är öppen för alla åldrar och vi delar in på plats beroende på antal/ålder.

Höstterminen startar igen under V 34. För dig som redan är medlem sedan tidigare behövs ingen nyanmälan. Vill du börja träna friidrott kan du göra en nyanmälan här.

Unga friidrottare på tävling i Kristianstad

I helgen går det att säga att friidrottssäsongen inomhus drog igång officiellt när Åhus FIK anordnande tävlingen Minispelen uppe i Kristianstad. Minispelen är en bra nybörjartävling där du får chansen att prova på flera olika friidrottsgrenar i tävling under ”lekande” former. Detta är ett smart koncept för att slippa press och resultatfokus redan i unga ådrar. Från Heleneholms IF deltog sex deltagare varav två gjorde tävlingsdebut. Tjejerna som syns på bilden tävlade i 60m, 60mh längd, tresteg kula, höjd och avslutande stafett. Efter avslutad tävling fick alla tävlande en välförtjänt medalj, riktigt bra jobbat tjejer!!

Meja, Matilda, Ella, Julie, Ida & Ida foto: Daniel

Nu flyttar friidrotten inomhus

Lite information till våra ungdomsgrupper som tränar under vardagskvällar. Från och med nästa vecka 1 oktober flyttar vi in vår verksamhet till löpargången eller Atleticum. De allra yngsta (2011 +) på måndagar/onsdagar kommer fortsatt ha samma träningstid 17.30–19.00 och bedriver sin träning i löpargången som ligger under Malmö stadion, ingången ligger vid stadiontorget mittemot Swedbank Stadion. Vänster sida på bilden.

Övriga grupper samlas vid ingången till friidrottshallen Atleticum som också ligger på stadionområdet
(Eric Perssons väg 31). Här är nya träningstiden 17.45–19.15. Vi kommer så länge vädret tillåter att köra uppvärmningen utomhus i dessa grupper så klä er för att klara både ute och inneträning.

Vid frågor eller funderingar så hör av er till sebastian@heleneholmsif.se eller 040- 19 42 20.