Unga friidrottare på tävling i Kristianstad

I helgen går det att säga att friidrottssäsongen inomhus drog igång officiellt när Åhus FIK anordnande tävlingen Minispelen uppe i Kristianstad. Minispelen är en bra nybörjartävling där du får chansen att prova på flera olika friidrottsgrenar i tävling under ”lekande” former. Detta är ett smart koncept för att slippa press och resultatfokus redan i unga ådrar. Från Heleneholms IF deltog sex deltagare varav två gjorde tävlingsdebut. Tjejerna som syns på bilden tävlade i 60m, 60mh längd, tresteg kula, höjd och avslutande stafett. Efter avslutad tävling fick alla tävlande en välförtjänt medalj, riktigt bra jobbat tjejer!!

Meja, Matilda, Ella, Julie, Ida & Ida foto: Daniel

Nu flyttar friidrotten inomhus

Lite information till våra ungdomsgrupper som tränar under vardagskvällar. Från och med nästa vecka 1 oktober flyttar vi in vår verksamhet till löpargången eller Atleticum. De allra yngsta (2011 +) på måndagar/onsdagar kommer fortsatt ha samma träningstid 17.30–19.00 och bedriver sin träning i löpargången som ligger under Malmö stadion, ingången ligger vid stadiontorget mittemot Swedbank Stadion. Vänster sida på bilden.

Övriga grupper samlas vid ingången till friidrottshallen Atleticum som också ligger på stadionområdet
(Eric Perssons väg 31). Här är nya träningstiden 17.45–19.15. Vi kommer så länge vädret tillåter att köra uppvärmningen utomhus i dessa grupper så klä er för att klara både ute och inneträning.

Vid frågor eller funderingar så hör av er till sebastian@heleneholmsif.se eller 040- 19 42 20.

Pristagare på årsmötet

Igår hölls årsmöte för friidrottssektionen och huvudföreningen på Heleneholms kansli där sedvanliga årsmöteshandlingar klubbades igenom. Efter mötet hyllades aktiva och ledare med utmärkelser för sina fina insatser under 2017. Under denna kväll hyllades också Gunnar Nilsson -33 och Magnus Månsson -39 extra mycket genom att bli tillägnade beteckningen ”hedersmedlem”. Denna beteckning är få förunnat och har inte delats ut sedan mitten på 80-talet då Arne Andersson fick det. Ovanstående herrar är väl kvalificerade och mycket välförtjänta av titeln genom att ha gjort avgörande avtryck i föreningen under mer än 50 år på olika positioner. På plats fanns Arne för att dela ut priset till dessa män.

Hedersmedlemmar

Till vänster Magnus Månsson, i mitten Arne Andersson och till höger Gunnar Nilsson

Årets friidrottare 2017 – Lina Bengtson -94

Hon började tidigt i klubbens friidrottsskola och tillhörde i ungdomsåren den svenska eliten i kula och diskus med många SM-medaljer i sin åldersklass. Hon deltog också i såväl ungdoms- som juniorlandslaget. På väg upp mot svensktoppen både i kula och diskus 2014 drabbades hon av en allvarlig armbågsskada som förhindrade all kulstötning. Efter cirka två års tuff rehabiliteringsträning var hon våren 2017 redo för en återkomst i diskusringen. Comebacken blev lyckad och på SM blev hon åtta och i Sverigestatistiken kom hon på nionde plats. För sin vilja att trots alla motigheter inte ge upp utan fortsätta att satsa på nå svenskeliten även som senior har Heleneholms IF utsett Lina Bengtson till årets friidrottare 2017.

Lina Bengtson

Årets junior 2017 – Sara Ericsson -95

Efter en elitkarriär i badminton började hon som 21-åring satsa på löpning hösten 2016 och redan under inomhussäsongen 2017 visade hon med sin offensiva löpning anmärkningsvärda bra resultat. Under utomhussäsongen fortsatte den positiva utvecklingen och i den svenska årsstatistiken kom hon på nionde plats på 800 meter med tiden 2.09,58, som var den tredje bästa tiden i K 22-klassen. På senior-SM avancerade hon till final, kom sjua, men årets bästa prestation var bronsmedaljen vid JSM på 800 meter. Årets junior i Heleneholms IF är Sara Ericsson.

Sara Ericsson

Årets ledare – Tord Svanfelt

Tord har haft stor betydelse för föreningen under flera år och lagt ner mängder av ideella timmar för att hjälpa klubben framåt. Idag är Tord verksam som ordförande för Långlöparsektionen. Genom åren har han bl.a varit tävlingsledare för Heleneholms marathon, utvecklat föreningens tävlingar och träningar, kritat löparbanor, städat på kansliet m.m. Titeln årets ledare är därför mer än välförtjänt.

Tord Svanfelt