Pristagare på årsmötet

Igår hölls årsmöte för friidrottssektionen och huvudföreningen på Heleneholms kansli där sedvanliga årsmöteshandlingar klubbades igenom. Efter mötet hyllades aktiva och ledare med utmärkelser för sina fina insatser under 2017. Under denna kväll hyllades också Gunnar Nilsson -33 och Magnus Månsson -39 extra mycket genom att bli tillägnade beteckningen ”hedersmedlem”. Denna beteckning är få förunnat och har inte delats ut sedan mitten på 80-talet då Arne Andersson fick det. Ovanstående herrar är väl kvalificerade och mycket välförtjänta av titeln genom att ha gjort avgörande avtryck i föreningen under mer än 50 år på olika positioner. På plats fanns Arne för att dela ut priset till dessa män.

Hedersmedlemmar

Till vänster Magnus Månsson, i mitten Arne Andersson och till höger Gunnar Nilsson

Årets friidrottare 2017 – Lina Bengtson -94

Hon började tidigt i klubbens friidrottsskola och tillhörde i ungdomsåren den svenska eliten i kula och diskus med många SM-medaljer i sin åldersklass. Hon deltog också i såväl ungdoms- som juniorlandslaget. På väg upp mot svensktoppen både i kula och diskus 2014 drabbades hon av en allvarlig armbågsskada som förhindrade all kulstötning. Efter cirka två års tuff rehabiliteringsträning var hon våren 2017 redo för en återkomst i diskusringen. Comebacken blev lyckad och på SM blev hon åtta och i Sverigestatistiken kom hon på nionde plats. För sin vilja att trots alla motigheter inte ge upp utan fortsätta att satsa på nå svenskeliten även som senior har Heleneholms IF utsett Lina Bengtson till årets friidrottare 2017.

Lina Bengtson

Årets junior 2017 – Sara Ericsson -95

Efter en elitkarriär i badminton började hon som 21-åring satsa på löpning hösten 2016 och redan under inomhussäsongen 2017 visade hon med sin offensiva löpning anmärkningsvärda bra resultat. Under utomhussäsongen fortsatte den positiva utvecklingen och i den svenska årsstatistiken kom hon på nionde plats på 800 meter med tiden 2.09,58, som var den tredje bästa tiden i K 22-klassen. På senior-SM avancerade hon till final, kom sjua, men årets bästa prestation var bronsmedaljen vid JSM på 800 meter. Årets junior i Heleneholms IF är Sara Ericsson.

Sara Ericsson

Årets ledare – Tord Svanfelt

Tord har haft stor betydelse för föreningen under flera år och lagt ner mängder av ideella timmar för att hjälpa klubben framåt. Idag är Tord verksam som ordförande för Långlöparsektionen. Genom åren har han bl.a varit tävlingsledare för Heleneholms marathon, utvecklat föreningens tävlingar och träningar, kritat löparbanor, städat på kansliet m.m. Titeln årets ledare är därför mer än välförtjänt.

Tord Svanfelt

Friidrott -VT 2018

Nya terminen för friidrott drar inom kort igång igen, Träningsgrupperna start igen från och med nästa vecka 8/1 och framåt. Om du eller ditt barn är intresserad av att börja med friidrott så kan du göra en nyanmälan här. Det går bra att provträna två gånger utan att behöva vara medlem. Vill du veta mer om träningstider, grupper m.m kan du se det på friidrottens egna huvudsida här. Om du sedan tidigare varit med i någon träningsgrupp behöver du inte göra en nyanmälan på nytt utan då räcker det med att dyka upp som vanligt.

Varmt välkomna till en förhoppningsvis rolig och inspirerande vårtermin!

Höstens friidrottstermin

Sensommaren är här och för grundskolorna i Malmö är sommarlovet slut vilket innebär att höstens friidrottstermin står framför oss. Under denna vecka har vi smygstartat igång höstterminen och från och med nästa vecka är alla våra träningsgrupper igång med full styrka igen. Alla nya som gamla medlemmar ska ha fått info om dag, tid och plats som gäller för respektive grupp. Vi hoppas på en lärorik och inspirerande termin där glädje, utveckling och kamratskap står i fokus.

För dig som är intresserad av att börja friidrott under hösten är det inte försent utan det går bra att göra en nyanmälan på följande länk: Nyanmälan

Kortare beskrivning av våra grupper
Friidrottskola – Är träningsgrupperna för våra allra minsta medlemmar. I dessa grupper får man prova på alla möjliga friidrottsgrenar som finns utifrån ett barn perspektiv och dessa blandas med lek av olika slag.
Nybörjargrupp – Är träningsgrupperna för våra något äldre barn/yngre tonåringar. Grupperna påminner till stor del av friidrottskolorna där man får prova på alla grenar men är anpassat efter ålder och erfarenhet så att träningen blir givande för alla.
Ungdomsgrupp – Är träningsgruppen för de som är mellan 11-14 år. I denna ålder kan nivån och erfarenheten skilja sig åt. En del har större erfarenhet av friidrott då de gått via ovanstående grupper medan andra börjar friidrotta först vid denna ålder. Vi vill dock poängtera att eftersom friidrott är en individuell sport är det rätt lätt att anpassa träningen efter individen och du behöver därför inte känna att du ska ha gått via ovanstående grupper för att ”hänga med”.

Äldre grupper – Kontakta gärna kansliet så hjälper vi dig att finna en lämplig grupp. Är du intresserad av någon specifik gren så skriv gärna det.