Tävlingsrapport från Växjömarathon (Veteran-SM)

I helgen arrangerades veteran-SM på marathon i Växjö i samband Växjö marathon där flertalet löpare och triathleter från klubben tagit sig för att springa de drygt 4,2 milen. Banan gick på en åtta varvsslinga runt Växjösjön, så en del mentalstyrka krävdes. I veteranklasserna (35 år +) blev det två medaljer under helgen. Barbro Liljeqvist som gjorde sitt 51: onde maratonlopp (se video nedan) tog silvret i K65 klassen. I M70 klassen tog Magnus Bergh guld trots att han sprang med en gipsad arm. Enligt rapporter från loppet tog Magnus över ledningen när en konkurrent valde att stanna för att dricka medan Magnus skippade det och istället tog kommandot över loppet som han sedan höll över mållinjen. Stort grattis till er och alla övriga som gjorde en stark insats genom att ta sig igenom över fyra mil. En sammanställning av resultaten hittas nedan.

Jesper Isaksson – 3:23,53
Anders Östman – 3:24,55
Gustav Holstein – 3:33,31
Magnus Bergh – 3:42,19
Susanne Ekqvist – 3:59,08
Ulrica Enetjärn – 4:00,38
Jörgen Holmqvist – 4:14,49
Barbro Liljequist – 4:15,29
Jenny Rosenberg – 4:17,45
Lennart Hagmar – 4:23,34

Trots gipsad arm sprang Magnus in som segrare i loppet

Video med Barbro Liljequist när hon går i mål:

Resultat terräng-SM i Umeå

I helgen gick sista delen av årets mästerskapsserie när terräng-SM arrangerades i Umeå. Från Heleneholms IF hade två aktiva tagit sig de ca 124 milen upp. Vår unga löpare Albin Öberg i P15 klassen och vår rutinerade Magnus Bergh i M70 klassen.

Årets bana var en tuff gräsbana med många svängar och kyligt väder. Under söndagen var det strax över plusgraden och snön la sig på gräset vilket gav tuffa förutsättningar för löparna.

Albin Öberg hade inte riktigt med sig kroppen denna dag och sprang de 4000 metrarna på 14.48 (3.42/km), vilket innebar en 11:e plats. Undertecknad har sett på träning att större kapacitet finns men ibland det klurigt att få ut all under tävling. Albin har många spännande år framför och kan ta med sig ett SM-guld på 1000m inomhus i bagaget inför kommande säsong.

Magnus Bergh som sprang 6000m i M70 klassen sprang på 28.06 (4.41/km) slutade tvåa och tog därmed hem SM-silvret, inte direkt hans första SM-medalj. Vinnaren Bo Persson vann klassen på 26.58.

Alla övriga resultat från helgens SM hittas här.

Tävlingsrapport från helgen

Friidrottssäongen utomhus börjar närmar sig sitt slut i helgen avgjordes Götalandsmästerskapen för 13-14-åringar i Kalmar där Skåne mötte övriga landskap. Från Heleneholms IF deltog fyra deltagare i Skånelaget.

Vincent Larsson sprang på ett nytt fint personbästa på 300m H efter debuten i Karlskrona tidigare i somras (51,11) putsade han i helgen sitt personbästa rejält genom att springa in på 48,92. Här finns stor utvecklingspotential.

Emilia Malmlöf sprang 60 samt hoppade både längd och tresteg. I 60m blev tiden 9,03 i försöken, vilket inte tog hon vidare denna gång. I längd kom aldrig riktigt lyftet och hon slutade på 4.31 vilket är ca halvmetern bakom perset. I tresteg hoppade Emilia 9.32.

Elina Balagic sprang ett fint lopp i väldigt stark konkurrens i heatet på 60m H genom att springa på 11,16, några hundradelar bakom årsbästat. Detta var blott hennes andra tävling på distansen, så vi ser framemot en spännande framtid.

Medina Husic stötte kula men fick tyvärr inte riktigt till det i sina tre försök denna gång. 8.41 som hon stötte är ca en meter kortare än tidigare i sommar.

I Malmö sprang också många Heleneholmare midnattsloppet i helgen där bl.a Caroline Carlander slutade tvåa i damklassen på 10 km med tiden 38.38. Stort grattis!

Viktig information inför DM 600m/800m

På torsdag är det dags för DM i olika klasser på 600m och 800m på Heleneholms IP. Nedanför hittar du viktig information om tidsprogram och startlista. Se extra noga på heat indelningen.

Heaten är helt sorterad och baserad på inskickade seedningstider (SB/PB).
OBS! Titta noga i vilket heat du har hamnat för att veta när just du ska starta. Efteråt sorteras resultaten in för respektive klass.

Startlista med heatdelning (Tidsprogram)

Tidsprogram för respektive heat (OBS se ovanstående länk för vilket heat du hamnat i).