Sven-Erik Granehall har avlidit

Dagen innan han skulle fylla 92 år avled Sven-Erik Granehall.

Sven-Erik var under 1950-talet en av Heleneholms IF:s främsta ledare. Efter nio år som sekreterare blev han 1960 ordförande i huvudstyrelsen. Han var även ordförande i klubbens bordtennissektion under åren kring 1950.

Genom sitt arbete flyttade Sven-Erik 1961 till Skänninge och blev senare stationerad i Berlin. Heleneholms IF hade under många år ett rikt utbyte med Neuköllner Sportfreunde och vid besöken i Berlin var Sven-Erik oss alltid behjälplig med allt det praktiska.

För sina insatser för skånsk friidrott erhöll Sven-Erik 1959 Skånes Friidrottsförtjänstmedalj i silver.

Texten är skriven av Magnus Månsson

Resultat Marathon, halv och Varvetmilen

I helgen gick Heleneholms marathon, halvmara och Varvetmilen av stapeln på Heleneholms IP. Vi tackar alla tävlande, publik och framförallt funktionärer för en trevlig dag. Resultaten från de olika loppen hittas nedan. På Varvetmilen där ca 500 deltagare deltog fick vi bland annat se en hemmavinst med en segermarginal på en sekund av El-Mehdi i herrklassen via (34.03).

Heleneholms Marathon:

Heleneholms Marathon – DM placeringar

Heleneholms halvmarathon

Varvetmilen:

Topp 3:

Kvinnor
1. Annelie Blomqvist, IS Göta – 40:22
2. Inga Jasiuvian, Triathlon syd – 40:51
3. Kristina Morin, Umara Sport club  – 41:17

Män
1. El-Mehdi El-Khouaji, Heleneholms IF – 34:03
2. Victor Carlsson, IF Malmö Löp – 34:04
3. Kristofer Tilderkvist, Ryssbergets IK – 34:16

El-Mehdi på prispallen (annat lopp).

Anmälda till Heleneholms marathon

I år firar Heleneholms Marathon 20 år vilket kommer uppmärksammas lite extra nästa vecka den 7:onde april när loppet går från Heleneholms IP.

Ordinarie anmälan är nu stängd, en startlista hittar du här. Efteranmälan kan ske på plats 7 april.
PM, info m.m hittas på undersidorna för loppet här.

Registration is now closed. Late entries only at Heleneholm arena competition day 7th of April. You’ll find a startlist here.

Samtidigt som Heleneholms marathon och halvmarathon arrangeras går också Göteborgsvarvet seedningslopp. Startlistan för detta lopp hittas på Göteborgsvarvets egna hemsida här.

Varmt välkomna!

Gratis löpträning i grupp

Var med och bygg upp formen inför vårens flera olika långdistanslopp. Vi gör en crossover träningsförmiddag i samarbete Göteborgsvarvets löparkvällar och Spartas officiella gemensamma träning mot Telenor CPH Marathon ’18!

Vi tränar kl.10.00 lördagar den 13/1, 10/2, 10/3.
Mötesplatsen är Vinterträdgården vid Malmö Stadion.

Träningen är gratis och för löpare på alla nivåer. Alla är välkomna oavsett om du är anmäld till någon tävling eller ej. Vi startar upp med 8 -16 km. Du kan fritt välja hur lång sträcka och vilken tempogrupp, från ca 4:50-6:00 min/km du vill springa med. Vi springer en eller två slingor som är 8 km långa båda utgår i från Malmö Stadion. Mellan varven erbjuds vätska att fylla på med för den som önskar.
Vi rekommenderar generellt att du väljer tempo som ligger cirka 20%+/- under ditt marathontempo. En god tumregel är att du ska kunna samtala hela vägen. Annars är det för hårt och belastande för din kropp. Starta hellre i en grupp som är för långsam. Är du i tvivel om ditt tempo eller din träning generellt har du möjlighet att snacka med farthållare och naturligtvis utbyta goda råd med de många löpvänner du får under träningen.

Inbjudan i PDF