10 mil på SM-veckan i Helsingborg/Landskrona

Under SM-veckan i Helsingborg-Landskrona är just nu Heleneholmaren Mika Valkama ute och kämpar sig runt 10 mil i Helsingborg. I en intervju gjord med lokaltidningen berättar han att tjusningen med att springa ultra-marathon är att det är en rejäl utmaning samt en sorts meditation för honom. Mika hoppas först och främst kunna ta sig i mål och gör han det hoppas han gå under 10 timmar, tidigare har han som längst sprungit 7,5 mil. Samtidigt tävlar också Magnus Bergh men han har valt att springa halvdistansen, d.v.s. 5 mil. Är man mer intresserad av fenomenet ”ultramarathon” rekommenderar vi att läsa boken ”Born to run”

Skulle du också vilja testa dina gränser? Börja träna med oss så hjälper vi dig mot dina löparmål. Det kan vara allt från 5 km upp till dessa extrema distanser ovan. Nyanmäl dig på: https://sportadmin.se/form/form.asp?ID=17D39CA3-7E0E-426C-80BD-9E33486F14B4

Sven-Erik Granehall har avlidit

Dagen innan han skulle fylla 92 år avled Sven-Erik Granehall.

Sven-Erik var under 1950-talet en av Heleneholms IF:s främsta ledare. Efter nio år som sekreterare blev han 1960 ordförande i huvudstyrelsen. Han var även ordförande i klubbens bordtennissektion under åren kring 1950.

Genom sitt arbete flyttade Sven-Erik 1961 till Skänninge och blev senare stationerad i Berlin. Heleneholms IF hade under många år ett rikt utbyte med Neuköllner Sportfreunde och vid besöken i Berlin var Sven-Erik oss alltid behjälplig med allt det praktiska.

För sina insatser för skånsk friidrott erhöll Sven-Erik 1959 Skånes Friidrottsförtjänstmedalj i silver.

Texten är skriven av Magnus Månsson

Resultat Marathon, halv och Varvetmilen

I helgen gick Heleneholms marathon, halvmara och Varvetmilen av stapeln på Heleneholms IP. Vi tackar alla tävlande, publik och framförallt funktionärer för en trevlig dag. Resultaten från de olika loppen hittas nedan. På Varvetmilen där ca 500 deltagare deltog fick vi bland annat se en hemmavinst med en segermarginal på en sekund av El-Mehdi i herrklassen via (34.03).

Heleneholms Marathon:

Heleneholms Marathon – DM placeringar

Heleneholms halvmarathon

Varvetmilen:

Topp 3:

Kvinnor
1. Annelie Blomqvist, IS Göta – 40:22
2. Inga Jasiuvian, Triathlon syd – 40:51
3. Kristina Morin, Umara Sport club  – 41:17

Män
1. El-Mehdi El-Khouaji, Heleneholms IF – 34:03
2. Victor Carlsson, IF Malmö Löp – 34:04
3. Kristofer Tilderkvist, Ryssbergets IK – 34:16

El-Mehdi på prispallen (annat lopp).

Anmälda till Heleneholms marathon

I år firar Heleneholms Marathon 20 år vilket kommer uppmärksammas lite extra nästa vecka den 7:onde april när loppet går från Heleneholms IP.

Ordinarie anmälan är nu stängd, en startlista hittar du här. Efteranmälan kan ske på plats 7 april.
PM, info m.m hittas på undersidorna för loppet här.

Registration is now closed. Late entries only at Heleneholm arena competition day 7th of April. You’ll find a startlist here.

Samtidigt som Heleneholms marathon och halvmarathon arrangeras går också Göteborgsvarvet seedningslopp. Startlistan för detta lopp hittas på Göteborgsvarvets egna hemsida här.

Varmt välkomna!