Resultat från tävlingar

Förra veckan genomfördes olika tävlingar där Heleneholmare deltog.

På SM-veckan i Borås tog triatleten Sebastian Björklund silver på sprint (750m simning, 20 km cykel och 5 km löpning).

I Helsingborg på Skånes största utomhustävling inom friidrott Öresundsspelen deltog följande:

Seare Zenom -92 – 8:a på 800m med tiden 2:11.20. Då ska det nämnas att hans tidigare personbästa låg på 2.17.
Malin Andersson -93 – 2:a på 40.08m i spjut
Lina Bengtson -94 – 2:a på 44,67m i diskus.
Emilia Malmlöf -06 – 9:a i längd på 4.09m och 9,25 i försök på 60m samt 7a i B-finalen på 9,56

Under veckan deltog även långlöparna med flera löpare på Hörby marknadslopp.

Öppettider på kansliet under sommaren

Kansliet kommer till stor del vara bemannat under hela sommaren dock med några få undantag under följande veckor:

V 28 – Öppettiderna kommer vara begränsade till ca 09.00-14.00
V 29 – Kansliet är stängt
V 30 – Kansliet är stängt

Från och med v 30 – Normala öppettider igen!

Vi på kansliet önskar alla en skön sommar!

Prova på friidrott eller Triathlon i sommar på Ribban

Under sommaren är du varmt välkommen att prova på friidrott eller triathlon gratis i form av spontan verksamhet.

Friidrott genomförs genom projektet Urban Beach på Ribban som Malmö stad arrangerar på Ribersborgsstranden. Vi har öppet verksamheten varje måndag till fredag 11.00-15.00 under veckorna 27, 28, 29, 30 & 31. Varmt välkomna. Vill du ha mer info kan du läsa här.

På torsdagskvällar har du som är lite äldre chansen att prova på triathlon. Läs mer här

Medaljer till Heleneholms IF på SM i triathlon.

Efter helgens SM-tävlingar på olympisk distans i Uppsala sträcker vi HTT:are på oss lite extra av stolthet över dessa två killar.

Detta efter att Sebastian Björklund och Daniel Herstedt lyckats bärga var sin medalj under söndagens tävlingar.
I Sebastians fall blev det ett finfint SM-silver i seniorklassen. Daniel lyckades i sin tur kamma hem ett brons i Master 40-44.

Vi gratulerar till dessa härliga prestationer!

Du kan läsa Svenska Triathlonförbundets referat här.
Fullständiga resultat, tider m.m. finner ni här.

Resultat samarbetstävling med Malbas

Under onsdagskvällen bjöd friidrottsektionen in ett gäng flickor 04 till vardags tillhörande Malbas (Basketförening) för att prova på friidrott genom en femkamp. Samarbetet är ett steg i att inspirera och visa barn/ungdomar att det finns andra idrotter att välja på om man någon dag skulle tröttna på sin egna eller skulle vilja kombinera två idrotter. Ett stärka ett samarbete med en annan idrottsförening som befinner sig i närområdet känns också givande. Forskning har visat att flest ungdomar slutar idrotta runt 13-14  års ålder av olika anledningar så ett samarbete över idrottsgränserna känns inspirerande om vi ska lyckas behålla kvar fler ungdomar inom idrotten i övre tonåren. Nästa onsdag 7 juni är det dags för killarna födda -04.

Resultat från femkampen hittar du här.