Förändrade öppettider för kansliet

Med anledning av situationen med Covid-19 kommer kansliet vara något mindre bemannat än vanligt under denna period. Kansliet kommer att vara öppet tisdag, onsdag och torsdagar (ca kl 08-15). Om du undrar något övrig tid går det bra att maila kansli@heleneholmsif.se eller våra övriga mailadresser.

Vår idrottsliga verksamhet under kvällen fortsätter som vanligt om inga nya restriktioner kommer från Folkhälsomyndigheten/Riksidrottsförbundet. Varmt välkommen att röra dig med Heleneholms IF!

Tävlingsrapport från Växjömarathon (Veteran-SM)

I helgen arrangerades veteran-SM på marathon i Växjö i samband Växjö marathon där flertalet löpare och triathleter från klubben tagit sig för att springa de drygt 4,2 milen. Banan gick på en åtta varvsslinga runt Växjösjön, så en del mentalstyrka krävdes. I veteranklasserna (35 år +) blev det två medaljer under helgen. Barbro Liljeqvist som gjorde sitt 51: onde maratonlopp (se video nedan) tog silvret i K65 klassen. I M70 klassen tog Magnus Bergh guld trots att han sprang med en gipsad arm. Enligt rapporter från loppet tog Magnus över ledningen när en konkurrent valde att stanna för att dricka medan Magnus skippade det och istället tog kommandot över loppet som han sedan höll över mållinjen. Stort grattis till er och alla övriga som gjorde en stark insats genom att ta sig igenom över fyra mil. En sammanställning av resultaten hittas nedan.

Jesper Isaksson – 3:23,53
Anders Östman – 3:24,55
Gustav Holstein – 3:33,31
Magnus Bergh – 3:42,19
Susanne Ekqvist – 3:59,08
Ulrica Enetjärn – 4:00,38
Jörgen Holmqvist – 4:14,49
Barbro Liljequist – 4:15,29
Jenny Rosenberg – 4:17,45
Lennart Hagmar – 4:23,34

Trots gipsad arm sprang Magnus in som segrare i loppet

Video med Barbro Liljequist när hon går i mål:

Anmälan till simning hösten (triathlon)

Nu har vi öppnat upp för anmälan till simning under hösten som startar 8/9. Simavgiften ligger på:

700 kr – Simträning utan ledare
1500 kr – simträning med tränare
1800 kr – crawlskola (se nedan)

Tänk på att du också behöver vara medlem för att simträna. Simavgiften är ej kopplad till medlemsskapet. Du kan bli ny medlem genom att klicka här.

Här anmäler du dig till de olika grupperna.

Vi har också öppnat upp en ny grupp för crawlskola för dig som vill utveckla ditt crawlsim lite extra under åtta tillfällen. Tänk på att vi endast har åtta platser tillgängliga så boka in dig så snabbt som möjligt om du är intresserad, trycket under våren var stort.

Boka och anmäl din plats till crawlskolan här.

Malmö Triathlon 3-4 augusti

Till helgen är det återigen dags för Malmö Triathlon i centrala Malmö. Kom och upplev festen eller hjälp till som volontär. Det kan vara allt från målområde och dela ut medaljer, säkerställa ordning i växlingsområdet eller vara en del av cykel eller löpbanan. Har du möjlighet att hjälpa oss några timmar under lördagen eller söndagen är du varmt välkommen! Hel eller halvdag, vilket som är oerhört uppskattat.

Anmäl dig som volontär här:https://malmo.mobilise.se/www2/Forms/ClerkForm/Clerk.aspx…

Malmö triathlons hemsida