Resultat från DM/VDM 10 km bl.a med nytt nordiskt rekord

Foto: Jennie Lorentsson

I helgen arrangerade Ystad IF terräng DM i landsväg dit många Heleneholmare hade tagit sig. Det blev en del framgångar i de olika klasserna men bäst gick det förmodligen för Gunnar Nilsson -33 som slog det nordiska rekordet i sin klass med över 12 minuter när han sprang i mål på 56:42. Detta är Gunnar Nilssons andra nordiska rekord för i år då han tidigare slog inomhusrekordet på 3000m. En kortare intervju med Gunnar gjord av Sydsvenskan hittas här. Vi från kansliet önskar ett stort grattis och är inte direkt förvånade över denna framgång.

Intervju med Gunnar i
Lokaltidningen
Sydsvenskan
Expressen

En samlad resultatlista hittas här!

Pallplatser

K 35 10km

3. Lis Örnhed – 44,49

K 40 10km
1 Marina Stoltz – 39,09

M 45 10km

3. Rikard Andersson – 34,51

M 70 10km

1. Gunnar Sterner – 48,41
3. Ulf Karlström – 57,12

Resultat sylvesterloppet 2017

2017-års Sylvesterlopp genomfördes under förmiddagen på nyårsafton i Pildammsparken, Malmö.
Vädret var mulet och temperaturen +2. Vinden var rätt svag men kylig.
Trots allt utmärkta förhållanden för ett lopp på årets sista dag och det blev också ett nytt deltagarrekord.
385 tog sig fram ett eller två varv runt Pildammsparken.

Segrare på de olika distanserna:

Män 5,4 km
Sebastian Björklund, Heleneholms IF – 17.23

Kvinnor 5,4 km
Kristina Morin – 21.46

Män 2,7 km
Adrian Mehic, Heleneholms IF – 8.38

Kvinnor 2,7 km
Sandra Lundgren – 11.23

Resultat för de 10 bästa i varje klass finner man här.

Läs artikel i Skånska Dagbladet om årets lopp.
Live-video från loppet.

Simma med oss 2018 (Triathlon)

Lär dig simma frisim med oss… Eller träna och utveckla det du kan. Vi har tränarledd simträning för alla nivåer!

Välkommen till simträning på Simhallsbadet med HTT.

Den 7 januari 2018 går starten för vårens inomhusträning med Heleneholms IF Tri Team. Alla är välkomna söndagen den 7 januari klockan 16 eller klockan 17, nybörjare, rutinerad eller elit. Välj den tid som passar dig bäst. Tränare och klubbrepresentanter finns på plats under denna tid.

Vid detta första tillfälle är det en öppen simträning (ingen föranmälan nödvändig) dit alla är välkomna för att testa formen och där delas in i den grupp ni sedan påbörjar simträning i under våren. Vi kommer att ha banor öppna för alla och nybörjare kommer att få egen introduktion.

Från och med den 13 januari ser schemat för simningen ut så här:

Tränarledd simning:

Lördagar 12.30 – 14.00 Nybörjare (grupp 4)
Söndagar 15.30- 17.00 Motion (grupp 3 samt barn och ungdom)
Söndagar 16.30 – 18.00 Motion och elit (grupp 1 och 2)

De första 30 minuterna av passet är ”torrsim” på land. Styrka med fokus på bål och armar. T-shirt och shorts är klädkoden!

Kostnad:

Tränarledd simning kostar 1500 kr/termin + medlemskap i Heleneholms IF Tri Team på 800 kronor/år (400 efter 1 juli)

Anmälan:

Vill du anmäla dig till terminen gör du det på länken här, nu eller när du provat på den 7:e januari.

Frågor?

Kontakta oss på triteam@heleneholmsif.se vid frågor.

Vi ses i januari!

Yddingeloppet 29/10

Igår stängdes ordinarie anmälan till årets Yddingelopp i Bokskogen söndagen den 29/10, detta som blir den 51:a upplagan av terrängloppet. Ca 1500 deltagare är föranmälda till loppet och vi hoppas på att vädret visar sig från sin bästa sida på söndag. All viktig information kring tävlingen hittar du på Yddingeloppets egna hemsida: här

Startlista till årets lopp hittar du här.
Allmän info: Här.
Viktigt PM att läsa här.
Banan: här

Om du önskar att delta men ännu inte anmält dig fungerar det att efteranmäla sig på plats. Tänk dock på att vara ute i extra god tid då! Priserna som gäller är:
Tävlingsklass/motionsklass 12km: 250 kr
Tävlingsklass 6 km: 250 kr
Ungdom/motionsklass 6 km: 200 kr
Promenad: 80 kr
Ändring av klasser/distanser m.m: 50 kr

Rapport från Para-VM i Triathlon

Under den gångna helgen arrangerades Para-VM i Triathlon i Rotterdam, Nederländerna. Från Heleneholms Tri Team deltog Malin Lunderström -90 med bravur i PTS2 klassen.

Resultat på de tre disciplinerna som ingår i Triathlon

Total tid    Simning (750 m)  Cykling (19,4 km)  Löpning (5 km)

1:46:14        14:20                    46:36                    38:56

Bra jobbat!