Rapport från Para-VM i Triathlon

Under den gångna helgen arrangerades Para-VM i Triathlon i Rotterdam, Nederländerna. Från Heleneholms Tri Team deltog Malin Lunderström -90 med bravur i PTS2 klassen.

Resultat på de tre disciplinerna som ingår i Triathlon

Total tid    Simning (750 m)  Cykling (19,4 km)  Löpning (5 km)

1:46:14        14:20                    46:36                    38:56

Bra jobbat!

Nyfiken på triathlon i Heleneholms IF?

Den 29 augusti bjuder vi in till informationsmöte om vad vår klubb erbjuder och hur du tränar triathlon med HTT. Kom till klubbhuset på Heleneholm, Ystadvägen 23 i Malmö kl 18.00 och träffa tränare och klubbkamrater. Vi bjuder på fika och all info du behöver.

Infomötet är öppet för alla oavsett medlemsstatus och så väl ungdomar som vuxna.

Önskar du bli medlem redan nu fixar du det enkelt här: http://heleneholmsif.se/triathlon/bli-medlem/

Har du några frågor innan träffen skickar du dem till triteam@heleneholmsif.se

Resultat samarbetstävling med Malbas

Under onsdagskvällen bjöd friidrottsektionen in ett gäng flickor 04 till vardags tillhörande Malbas (Basketförening) för att prova på friidrott genom en femkamp. Samarbetet är ett steg i att inspirera och visa barn/ungdomar att det finns andra idrotter att välja på om man någon dag skulle tröttna på sin egna eller skulle vilja kombinera två idrotter. Ett stärka ett samarbete med en annan idrottsförening som befinner sig i närområdet känns också givande. Forskning har visat att flest ungdomar slutar idrotta runt 13-14  års ålder av olika anledningar så ett samarbete över idrottsgränserna känns inspirerande om vi ska lyckas behålla kvar fler ungdomar inom idrotten i övre tonåren. Nästa onsdag 7 juni är det dags för killarna födda -04.

Resultat från femkampen hittar du här.