Tävling

Att tävla är inte allt… Men visst är det kul?

Triathlon är den starkast och snabbast växande motions- och idrottsformen i Sverige. Följaktligen dyker det upp fler och fler lopp som är intressanta, roliga och lämpliga. Som medlem i HTT får du gärna ange ”Heleneholms IF Tri Team” som klubbtillhörighet när du anmäler dig till en tävling. Vi ser också gärna att du använder HTTs klubbkläder på tävlingar (och träning för den delen).

En triatlet kan mer än triathlon

Som triatlet kan man naturligtvis tävla individuellt i simning, cykling och löpning. Det finns dock mer!
Swimrun tävlingar har blivit populära på sistone. I dessa varvas simning och löpning om vartannat i omgångar.
Eftersom säsongen för att simma i öppet vatten är relativt begränsad i Sverige. Därför finns också det gott om duathlon-lopp där man börjar med att springa, därefter cykla och avslutningsvis springer man en runda ytterligare.
Bägge dessa tävlingsformer finns i varierande distanser och av olika svårighetsgrader.

Våga prova!

Utbudet av tävlingar är stort, brett och kan te sig svåröverskådligt

Det finns dock hjälp att få!
Dels har du alla dina klubbkompisar, vilka har tävlat land och rike runt och inte minst runt om i världen. Ställ en fråga i HTTs Facebook-grupp så får du säkerligen en massa bra tips.
Du kan också kolla Svenska Triathlon förbundets tävlingskalender. Där finner massor av både svenska och internationella tävlingar.

Har du för avsikt att tävla i tävlingsklass?

För att tävla i tävlingsklass behövs även en tävlingslicens. Denna skaffar du via och betalar till Svenska Triathlonförbundet. Se deras hemsida för mer information: Svenska Triathlonförbundet.

Tävla HÅRT, men KLOKT!