Simning

Vår simträning bedrivs i två former beroende på årstid.
Under inomhussäsongen bedriver vi vår tränarledda träning på Simhallsbadet (Bassängträningen är avgiftsbelagd och kräver anmälan.

Vår OW-träning (Open Water) bedrivs, så snart väder tillåter, i huvudsak i Västra Hamnen (Daniaparken). Denna träning är tränarledd, men ändå gratis!

OW (OpenWater simning)

OW-simningen kommer att försiggå i Västra Hamnen (Daniaparken).
Tränarledda pass kommer att vara på onsdagar 18.30 och söndagar kl.17.00.
Viss variation på tider kan förekomma så håll koll på eventet i vår interna Facebook-grupp.

OW-simningen är kostnadsfri för alla HTT:s medlemmar!

Inomhusträningen våren 2020

Ingång sker via huvudingången på Simhallsbadet.

Tisdag och fredag kl 06-07, samt onsdag kl 19-21 är det egen simträning, dvs utan tränare.
På söndagar är det tränarledd simning med två tränare på kanten.
Träningen kommer att ske i träningsgrupper på max 25 deltagare per grupp. Detta för att säkerställa kvaliteten på träningen.

Träningstider

Se nedan för när respektive grupp tränar.

Grupper

Den 12 januari startar vi med träning för alla grupper och med landträning 30 minuter innan. Medtag t-shirt/linne och shorts för landträning.

Simma med oss under våren 2020 på följande vis:

Grupp 4 – Utveckling – du kan simma cirka 100 m crawl och vill fortsätta att utveckla din simning.

Grupp 3 – Utveckling fortsättning – du kan simma cirka 400 m crawl.

Grupp 2 – Motionär – du är van simmare och vill fortsätta motionsimma.

Grupp 1 – Tävling – du vill ha extra utmaning i din simning. Denna grupp kommer endast ha 1h-pass varje vecka.

Grupp 3 och 4 startar med landträning kl 15.30-16.00 och simtid 16.00-17.00

Grupp 2 och 1 startar med landträning kl 16.30-17.00 och simtid 17.00-18.00

Du kan boka in dig till respektive träningsgrupp genom att följa denna sida.

Barn/Undom
Detta är gruppen för dig som upp till 16 år som vill träna med oss. Här har vi kul och tränar på samma gång. Allt under under överseende av vår duktiga ungdomstränare Vanessa. Gör en nyanmälan via detta formulär. Har du frågor om ungdomsträning för triathlon kan du kontakta Vanessa.

Crawlskola

Crawlskola för nybörjare! Heleneholms IF Tri Team (HTT) kommer under våren 2020 fortsätta erbjuda dig som vill lära dig simma crawl en unik möjlighet att träna med vår crawlskola. Är du simkunnig i bröst- och eller ryggsim men nybörjare på Crawl? Då har vi en riktigt bra start för dig med en 8 veckors Crawlskola där du får lära dig allt du behöver. Gruppen består av 8 deltagare (max) och vår tränare Jörgen Holmqvist. Pris 1 900 kronor. Om du vill och är redo efter 8 veckor kan du sedan fortsätta till fortsättningsgrupp och fortsätta din simträning på den nivå du befinner dig på (enligt nedan gruppering).

Du bokar din plats här. Termin start 12/1. Nästa crawlgrupp startar upp 15/3. Är du medlem i föreningen sedan tidigare använder du den mail du angav i vårt anmälningssystem för att få inlogg till sidan. Välj därefter din profil. Är du helt ny kan du skriva din mail och sedan välja ”ny registrering” OBS tänk på att du fortfarande behöver göra en nyanmälan för medlemskap. Simträning är separat till medlemsavgiften. Detta görs här.

Tränare

Vi strävar alltid efter att ha bästa möjliga tränaruppsättning på våra tränarledda pass. Så även på vår simträning.
Du kan läsa mer om våra simtränare här.

• Inledande landträning görs iklädd shorts & tröja.
  • Innan passet startar har man eget ansvar för att vara uppvärmd och duschad.
  • 50m på simpasset innebär 50m, inte 2×25. 🙂
  • Försök att inte sätta fötter i botten!

Kostnad

Att simma inomhus (tränarledd och övriga simtider) med oss kostar 1600kr/termin + medlemskap i Heleneholms IF Tri Team – 800kr/år (400kr efter 1:a juli) – Bli medlem!

Att simma inomhus bara på de icke tränarledda simtiderna kostar 800kr/termin + medlemskap i Heleneholms IF Tri Team – 800kr/år (400kr efter 1:a juli) – Bli medlem!

För att anmäla dig våra simgrupper går du till vår bokningssida här.

Först till kvarn gäller!