Börja träna friidrott?

Är du eller ditt barn intresserad av att börja på friidrott och vill veta mer om vår förening i Malmö? Nedan finner du information och svar på vanliga frågor som berör det mesta av vår verksamhet. Klicka på frågorna så dyker svaret upp. Om du vill intresseanmäla ditt barn kan du göra det här.


FAQ

– Friidrott eller athletics/track and field som det heter i stora delar av världen är en av de äldsta och populäraste idrotterna i världen. Inom friidrott tränar och tävlar du inom kortare, längre löpning samt hopp och kast i diverse former. Sporten är väldigt mångsidig och någon av alla de grenar som finns brukar passa någon. Friidrott är också är relativt billigt jämfört med många andra sporter och killar/tjejer tränar tillsammans vilket gör friidrotten öppen och välkomnande för de flesta i samhället.

– Du har möjlighet att provträna åtminstone två gånger innan du behöver bli medlem i föreningen. Ej möjligt i fullbokad grupp.


– Genom att gå in här. Välj därefter den grupp som passar dig bäst och fyll i kontaktuppgifter.

 – Vi har träningsgrupper från 6 år genom friidrottsskolor (barngrupper) upp till elit/senior nivå som du hittar här. I de yngre åldrarna är träningen fokuserad på allsidig träning där du får prova på alla friidrottsgrenarna utifrån åldersperspektiv.

Vid runt 15/junior åldern är det vanligt att aktiva specialiserar sig inom olika grenområden som t.ex. hopp eller kast. För de som inte vill satsa vidare på tävlingsfriidrotten men ändå vill träna på motionsnivå har vi några grupper som erbjuder allsidig friidrottsträning. Hör gärna av dig till kansliet så hjälper vi er att hitta en lämplig grupp. Tel: 040- 19 42 20 alt via mail.


– Just nu har vi plats i några grupper, andra inte, se i anmälningsformuläret nedan om där är plats. Är där plats innebär det att du/ni kan nyanmäla er för en grupp och har därefter möjligheten att prova direkt i gruppen du/ni valt. Nyanmälan kan göras här.


– All vår verksamhet bedrivs i Malmö kommuns lokaler. Utomhus bedrivs träningen beroende på grupp främst på Heleneholms IP. Inomhus tränar de yngre barnen i löpargången under Malmö stadion (undantag lördag) och de lite äldre barnen och äldre i friidrottsanläggningen Atleticum. Lokala friidrottsskolor som t.ex. Oxie bedrivs på ”hemmaplan”. Här hittar du mer info om respektive träningsplats.

– 15 år eller yngre: Totalt 1000 kr (medlemskap 600 + 400kr i träningsavgift) och gäller under ett helt kalenderår (januari-december).
– 16 år och äldre: Totalt 1300kr (Medlemskap 800 + 500kr i träningsavgift) och gäller under ett helt kalender år (januari-december).
– Familjemedlemskap: 1300kr + träningsavgift och gäller under ett helt kalenderår (januari-december).

Efter 1 juli gäller halvmedlemsavgift. (ej träningsavgift) dvs sammanlagt 700 kr för 15 år eller yngre och 900 kr för de äldre.


–  Träna friidrott med engagerade och utbildade tränare på fina friidrottsanläggningar.
– Försäkring vid skador/dylikt.
– Betald anmälningsavgift till tävlingar runt om i Sverige.
– Gratis deltagande på våra egna arrangemang (T.ex. Blodomloppet/Yddingeloppet m.m.).
– Tillgång till utbildning/föreläsnings plattformen ”Sport Competence”.
– 20 % rabatt hos vår samarbetspartner Runners ’Store vid uppvisande av medlemskort.
– Glädje, gemenskap, Hälsa och social utveckling m.m.


Hittar du inte svaret på din fråga? Hör gärna av dig till oss

/// Heleneholms IF, Friidrott