Träningsprogram torsdag 24/4

Samling 18.00 vid korsningen John Ericssons väg/Baltiska vägen alternativt uppvärmd vid Hästhagen ca 18.15.

Torsdag 22/4 – Håkan håller i träningen

Uppvärmning i form av löpning till Hästhagens IP (Kan också komma direkt dit om man önskar).

Löpskolning
3-4 stegringslopp

Intervall medeldistans:
8-10 X (400m IT5/IT4, SP 60′), udda serier lite snabbare

Intervall långdistans:
10 X (600m IIT3, SP 60′)

Nedjogg

(Om yttre omständigheter tillåter genomför vi ett kortare styrketräningspass med inriktning på musklerna kring bålen för de som önskar).

Träningsprogram 20/4

Tisdagskväll är det återigen dags för intervaller i grupp. Denna tisdag flyttar vi intervallerna till motionsslingan vid Ribban. Se mer nedan för samlingsplats + tänkta träningsprogrammet.

Tisdagsträning 20/4 – CHARLOTTA

OBS! Valfri mötesplats – passet hålls vid Ribban/Limhamnsfältet

Du kan mötas vid ordinarie mötesplats kl 18.00 (korsningen John Ericssons väg/Baltiska vägen) för gemensam uppvärmning till Limhamnsfältet (ca 2,7km)

Alternativt sköter du din egen uppvärmning och möts vid staketet på Limhamnsfältet precis efter tunneln vid korsningen Köpenhamnsvägen/Limhamnsvägen kl 18.15.

Gemensam löpskolning

Huvudpass

4-6 x Backslinga med tempoväxlingar, ~1200m

Gå/joggvila 90s

Nedjogg

Tisdagsträning 16/3

Nedan hittar du träningen för tisdag. Samling 18.00 i parken Baltiska vägen / John Ericssons väg. Tänk på att följa FHM restriktioner. Vid större grupper delar vi upp oss.

Tisdagen 17/3 – LISA

Uppvärmning 15 min.
Löpskolning
4 stegringslopp

5 + 7 + 9 + 11 + 13 + 11 + 9 + 7 + 5 min
IT3 , vila 60 s. gåvila

3 stillopp
Nerjogg

Samlingsplats

Nu börjar organiserade löpträningar så smått igen.

Nu öppnar vi så smått upp den organiserade löpträningen igen under tisdagar och torsdagar. Viktigt är att alla tar ansvar genom att hålla avstånd både vid samling och under träningen och följer Folkhälsomyndighetens övriga rekommendationer. Nedan hittar du första passet för året som sker imorgon i Pildammsparken.

Tisdags intervaller i Pildammsparken

Tisdagsträning 12/1 – Samling klockan 18.00 vid korsningen John Ericssons väg / Baltiska vägen (se nedan för bild för samlingsplats)

Tisdagspassen blir nu tränarledda igen och vi möts som vanligt i Pildammsparken, korsningen John Ericssons väg/Baltiska vägen.
Vi ber alla som deltar om hjälp att kunna genomföra träningen på ett ansvarsfullt sätt genom att hålla avstånd både vid samlingen och under träningen. Vi kommer vid behov dela upp löparna i grupper.

Uppvärmning
Löpskolning
Stegringslopp

Huvudpass
2+4+6+8+10(+10)+8+6+4+2 min, IT3, gåvila 60s

Samlingsplats

Heleneholms IF kallar till årsmöte

Långlöparnas årsmöte

Heleneholms IF´s Långlöpare kallar alla sina medlemmar till årsmöte onsdagen den 24 februari kl 18,30.
Mötet är i klubbhuset. Beroende på rådande läge i pandemin kan mötet enl senare besked genomföras digitalt. Stadgeenliga ärenden står på agendan.
Varmt Välkomna

Huvudföreningens årsmöte

Heleneholms IF kallar alla sina medlemmar till årsmöte tisdagen den 23 mars i klubbhuset. Beroende på rådande läge i pandemin kan mötet, enl. senare besked, komma genomföras digitalt Stadgeenliga ärenden står på agendan.

18.00 Årsmöte för friidrottsektionen.
18.30 Årsmöte för huvudföreningen.
Varmt välkomna!

Träningsprogram tis/tors

Som vi skrivit i tidigare inlägg (se här) så kommer de organiserade löpningspassen att ta uppehåll till åtminstone 13 december p.g.a. nya restriktioner. Tränarna kommer dock att publicera träningsprogram för dagarna då passen skulle skett under tisdagar och torsdagar. På nedanstående länkar hittar du respektive dag som uppdateras vecka för vecka. Träna på så gå gott som det går så ses vi snart!

Tisdagar
Torsdagar

Organiserad träning pausas till åtminstone 13 dec för 2005 äldre p.g.a. restriktionerna

I föregående vecka kom restriktioner om att endast åtta personer får samlas på en allmän sammankomst. I takt med ökad smittspridning och rådande restriktioner har föreningen tagit beslut att pausa den organiserade träningen för löpning i grupp inom långlöparna/triathlon så länge gällande restriktioner finns. Se dessa för Skåne län nedan. Vi kommer dock lägga ut träningspass varje vecka så att du som ensam individ ändå kan köra träningspassen, inget sker organiserat från klubbens sida dock. Vi hoppas att vi snart åter kan samlas och träna tillsammans igen, så länge ta hand om er!

Från och med den 27 oktober uppmanas alla som vistas i Skåne län att:

  • Undvika att resa med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel. Resor som inte går att undvika – till exempel till ett arbete där man verkligen måste vara på plats – kan alltid genomföras.
  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare. Smittskyddsläkaren i Skåne betonar att det viktigaste är att undvika idrottsträningar inomhus, matcher, cuper och tävlingar, särskilt sådana som drar deltagare från andra regioner.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Träningsprogram tisdag 2/11

Tänk på att hålla avstånd till varandra och stanna hemma om du känner dig sjuk. Vill du köra träningspasset själv hittar du programmet nedan annars:

Samling 18.00 korsningen Baltiska vägen/John Ericssons väg.
Uppvärmning
Löpskolning
Stege: 2-4-6-8-10-(10)-8-6-4-2 minuter i IT 3 = maratonfart 60 sekunder gångvila mellan intervallerna
(10) intervallen kan man hoppa över beroende på löpbakgrund
Stilopp x 3
Nedjogg

Vinnare utlottning Yddingeloppet virtuellt

Nedan kommer listan på vinnare av utlottade priser Yddinge Virtuellt.
Var och en av nedanstående vinnare får välja pris bland dom vinster vi har, först till kvarn!

Hampus Albihn, Malmö
Lars-Göran Svensson, Bjärred
John Jönsson, Malmö
Niclas Bengtsson, ARM Sweden
Marco Ilic, ARM Sweden
Henrik Ohlsson, ARM Sweden
Per Melchert, Alfa Laval Lund
Joakim Svensson, Sjöbo
Kjell Persson, Torna Hellestad
Ann Pilkrona Godden, Klagshamn.

Ditt utlottade pris eller medalj från genomfört Yddingeloppet kan hämtas på kansliet under veckan. (Heleneholms IP). Hör gärna av dig innan så du vet att någon är på plats (kansli@heleneholmsif.se eller 040-194220). Tiderna som vi är på plats är ungefär:

Måndag 2/11:  ca klockan 8-15, eller från ca 17.30-20.00.
Tisdag: 3/11: ca klockan 8-15.
Onsdag & torsdag 4-5/11: ca klockan 8-16.30
Fredag 6/11: ca klockan 8-13.

Kan man inte på någon av ovanstående tider, kan man ringa kansliet och komma överens om någon annan passande tid.

Information ang Skånes nya rekommendationer (Corona)

I början av veckan skärpte folkhälsomyndigheten dem allmäna råden i Skåne efter att pandemin utvecklat sig snabbt i regionen. Detta innebär bl.a att RF/folkhälsomyndigheten inte rekommenderar träning i grupp för personer födda 2005 eller tidigare under kommande tre veckor som första perioden för lokala råden gäller. Vi tar hänsyn till dessa nya rekommendationer och kommer framöver tills läget är som det är att köra alla våra löpningspass utomhus där risken för att smitta sprids vidare är mindre. Detta innebär att vi åtminstone fram till 23 november bla:
-Inga omklädningsrum öppna eller fika verksamhet under måndagsträningarna, endast löpning tillsammans (klockan 18.00).
– Fortsatt utomhus träning för torsdagsintervallerna i antingen Malmö stadion eller Pildammsparken, Samling utanför inomhushallen Atleticum klockan 18.00
Vi bedömer att det är fullt möjligt att hålla avstånd under löppassen och inte riskera att smitta vidare i våra löpgrupper.

Tänk på att stanna hemma om du är eller känner dig sjuk, håll avstånd på träningen. Kom ombytt till träningen! Inga dusch möjligheter efteråt!

PDF med info om nya rekommendationerna.