Träningsprogram torsdag 24/4

Samling 18.00 vid korsningen John Ericssons väg/Baltiska vägen alternativt uppvärmd vid Hästhagen ca 18.15.

Torsdag 22/4 – Håkan håller i träningen

Uppvärmning i form av löpning till Hästhagens IP (Kan också komma direkt dit om man önskar).

Löpskolning
3-4 stegringslopp

Intervall medeldistans:
8-10 X (400m IT5/IT4, SP 60′), udda serier lite snabbare

Intervall långdistans:
10 X (600m IIT3, SP 60′)

Nedjogg

(Om yttre omständigheter tillåter genomför vi ett kortare styrketräningspass med inriktning på musklerna kring bålen för de som önskar).

Nu börjar organiserade löpträningar så smått igen.

Nu öppnar vi så smått upp den organiserade löpträningen igen under tisdagar och torsdagar. Viktigt är att alla tar ansvar genom att hålla avstånd både vid samling och under träningen och följer Folkhälsomyndighetens övriga rekommendationer. Nedan hittar du första passet för året som sker imorgon i Pildammsparken.

Tisdags intervaller i Pildammsparken

Tisdagsträning 12/1 – Samling klockan 18.00 vid korsningen John Ericssons väg / Baltiska vägen (se nedan för bild för samlingsplats)

Tisdagspassen blir nu tränarledda igen och vi möts som vanligt i Pildammsparken, korsningen John Ericssons väg/Baltiska vägen.
Vi ber alla som deltar om hjälp att kunna genomföra träningen på ett ansvarsfullt sätt genom att hålla avstånd både vid samlingen och under träningen. Vi kommer vid behov dela upp löparna i grupper.

Uppvärmning
Löpskolning
Stegringslopp

Huvudpass
2+4+6+8+10(+10)+8+6+4+2 min, IT3, gåvila 60s

Samlingsplats

Träningsprogram tisdag 2/11

Tänk på att hålla avstånd till varandra och stanna hemma om du känner dig sjuk. Vill du köra träningspasset själv hittar du programmet nedan annars:

Samling 18.00 korsningen Baltiska vägen/John Ericssons väg.
Uppvärmning
Löpskolning
Stege: 2-4-6-8-10-(10)-8-6-4-2 minuter i IT 3 = maratonfart 60 sekunder gångvila mellan intervallerna
(10) intervallen kan man hoppa över beroende på löpbakgrund
Stilopp x 3
Nedjogg

Vinnare utlottning Yddingeloppet virtuellt

Nedan kommer listan på vinnare av utlottade priser Yddinge Virtuellt.
Var och en av nedanstående vinnare får välja pris bland dom vinster vi har, först till kvarn!

Hampus Albihn, Malmö
Lars-Göran Svensson, Bjärred
John Jönsson, Malmö
Niclas Bengtsson, ARM Sweden
Marco Ilic, ARM Sweden
Henrik Ohlsson, ARM Sweden
Per Melchert, Alfa Laval Lund
Joakim Svensson, Sjöbo
Kjell Persson, Torna Hellestad
Ann Pilkrona Godden, Klagshamn.

Ditt utlottade pris eller medalj från genomfört Yddingeloppet kan hämtas på kansliet under veckan. (Heleneholms IP). Hör gärna av dig innan så du vet att någon är på plats (kansli@heleneholmsif.se eller 040-194220). Tiderna som vi är på plats är ungefär:

Måndag 2/11:  ca klockan 8-15, eller från ca 17.30-20.00.
Tisdag: 3/11: ca klockan 8-15.
Onsdag & torsdag 4-5/11: ca klockan 8-16.30
Fredag 6/11: ca klockan 8-13.

Kan man inte på någon av ovanstående tider, kan man ringa kansliet och komma överens om någon annan passande tid.

Information ang Skånes nya rekommendationer (Corona)

I början av veckan skärpte folkhälsomyndigheten dem allmäna råden i Skåne efter att pandemin utvecklat sig snabbt i regionen. Detta innebär bl.a att RF/folkhälsomyndigheten inte rekommenderar träning i grupp för personer födda 2005 eller tidigare under kommande tre veckor som första perioden för lokala råden gäller. Vi tar hänsyn till dessa nya rekommendationer och kommer framöver tills läget är som det är att köra alla våra löpningspass utomhus där risken för att smitta sprids vidare är mindre. Detta innebär att vi åtminstone fram till 23 november bla:
-Inga omklädningsrum öppna eller fika verksamhet under måndagsträningarna, endast löpning tillsammans (klockan 18.00).
– Fortsatt utomhus träning för torsdagsintervallerna i antingen Malmö stadion eller Pildammsparken, Samling utanför inomhushallen Atleticum klockan 18.00
Vi bedömer att det är fullt möjligt att hålla avstånd under löppassen och inte riskera att smitta vidare i våra löpgrupper.

Tänk på att stanna hemma om du är eller känner dig sjuk, håll avstånd på träningen. Kom ombytt till träningen! Inga dusch möjligheter efteråt!

PDF med info om nya rekommendationerna.

Läs löpsedeln digitalt

Löpsedeln är långlöparnas egna klubbtidning driven av ideella personer från sektionen. Tidningen kommer ut ca 3-4 gånger om året och innehåller intressant information om vad som händer i föreningen, reportage och inslag från medlemmarnas vardag och mycket annat. Vi har nu lagt upp så att du har möjlighet att läsa löpsedeln direkt i din padda som ett magasin. Klicka på länken nedan så kommer du till sidan. Klicka därefter på “Fullscreen” och bläddra valfritt i tidningen i din mobil/padda eller data.

Länk till löpsedel nr 2

Om du har något intressant inslag du vill ha med i tidingen får du gärna kontakta redaktionen via lopsedeln@gmail.com

Svenska friidrottsförbundet uppmärksammar vår 600m & 800m DM-tävling

I slutet augusti anordnade långlöparsektionen DM 600m och 800m på Heleneholms IP, där antalet tävlande var det främsta på flera år. 97 löpare på 800m i åldern 13-68 år. Heaten sprangs i mixade ålder och kön för att få en jämn tävling med förseedade tider. En anledning till ökningen är förmodligen att veteranerna i år har haft väldigt få motionslopp/eller tävlingar överlag p.g.a corona-situationen. När nu tillfället gavs att kunna tävla tog många antagligen chansen.

Läs gärna denna trevliga rapport från friidrottsförbundet som är skriven av Jonas Hedman. Du hittar den här!

Heleneholms IF har sorg – Ulf Agrell har avlidit

Heleneholms IF har sorg efter att Ulf Agrell, en av långlöparnas största och mest engagerade personer har avlidit.

Ulf Agrell    1939-12-26  –  2020-09-21

Ulf har idag lämnat oss efter att ha haft problem med hälsan under året, han somnade in stilla och lugnt i närvaro av familjen denna morgon.

Under de år som klubben växte som mest var det ett måste med ett stort föräldraengagemang. Åtskilliga av föreningens viktigaste ledare fick sin första kontakt med Heleneholm genom sina barn.

Ulf Agrells dotter Tandi började med friidrott i klubben i 10-årsåldern i början av 1980-talet och sedan dess har mycket i Ulfs liv kretsat kring Heleneholm och friidrott. Hans första styrelseuppdrag var i orienteringssektionen, som 2007 bytte namn till långlöparsektionen, där han under många år var sekreterare. Han har även som sektionsrepresentant varit med i huvudstyrelsen. De senaste åren har han hanterat statistik och uppdatering på hemsida.

Ulf´s egen löparkarriär var mest koncentrerad till långlopp och maraton. Med 66 st genomförda maratonlopp ligger han på 4:e plats bland Heleneholmare när det gäller antal genomförda maratonlopp, den bästa tiden var 3.14.18.

De senaste ca 10 åren har han varit långloppstränare och som sådan varit på plats i ur och skur varje tisdag och torsdag.

Ulf är den i klubben som under flest år (1989- 2020) engagerat sig i Skånes Friidrottsförbund inom styrelsen och i olika utskott som ordförande, sekreterare och statistiker.

Han är också den ende Heleneholmare som haft uppdrag i Svenska Friidrottsförbundet, där han sedan 1997 vid olika tillfällen varit lagledare för det svenska landslaget vid VM och EM för veteraner. 2008 invaldes Ulf i veterankommittén, där han varit verksam som medlem sedan dess.

Ulf har för Heleneholm under många år, på ett förtjänstfullt sätt uträttat väldigt mycket för klubben. Förutom det har han stått för väldigt mycket kunskap när det gäller regler, rekord och vetskap om genomförda och kommande tävlingar. Vi saknar Ulf med all sin erfarenhet, kunskap och sin positiva attityd.

Börja träna löpning i Heleneholms IF

I takt med Covid-19 har flertalet av våra idrottsevenemang blivit inställda. Detta är en viktig inkomst för att vår ordinarie verksamhet ska fungera, där pengarna som kommer ifrån våra arrangemang går tillbaka till verksamheten. Efter flertalet bra år tidigare kommer vi trots detta tunga läge att överleva åtminstone detta år men det är i dessa tunga tider vi behöver ert stöd! Kanske inte främst ekonomiskt men med er kraft och engagemang.

Under covid-19 har folkhälsan blivit allt mer i fokus och lär bli än större i efterdebatten av pandemin. Vi som idrottsförening kan göra stor skillnad på detta område och vill gärna lyfta vår verksamhet så att fler kan ta/se fördelen av att vara med i en idrottsförening. Det är nu vi behöver ert stöd mer än någonsin. Ta gärna med en vän, tipsa om nedanstående aktiviteter eller bli medlem om du inte redan är det. Det är i motvind draken lyfter.

Hos Heleneholms IF är det självklart att alla ska kunna träna hos oss oavsett nivå eller ambition. Vi vill rikta oss till både motionärer men även till dig som vill tävla. Våra idrotter är på många sätt en individuell sport men det är trevligt att vara en del av ett sammanhang, inspireras av andra och träna tillsammans. Mycket av våra träningspass går att anpassa så det passar alla. Du väljer själv den nivå och ambition du vill lägga dig på, oavsett vad ska du känna dig välkommen hos oss. Nedan hittar du våra aktiviteter som vi bedriver.

🏃‍♀️🏃 Löpning – Från korta till långa distanser. Här finns löpargrupper som passar dig som är helt ny inom löpning men också för dig som tränat tidigare. Att träna i grupp är kul och utmanande samt att du får ta del av massa råd från våra skickliga tränare. Passar dig som vill motionera och hålla igång hälsan. Nyanmäl dig här: https://sportadmin.se/form/form.asp…

🏟🤸‍♂️ Friidrott – från 5 år upp till vuxen ålder. Kan träna antingen alla grenar eller specifik. Här finns allt från nybörjargrupper till dig som vill satsa. Kanske är du vår nästa stavhoppsstjärna? Nyanmäl dig här: https://sportadmin.se/form/form.asp…

🏊‍♀️🚴‍♀️🏃 Triathlon (simning, cykling & löpning)
Triathlon är varierad och utmanande träning där du får tre idrotter i en. Passar både den som vill träna stenhårt eller den som enbart vill motionera. Inom triathlon har vi träningsgrupper för barn/ungdom (från ca 10 år) och uppåt. De flesta av passen är tränarledda men en del sker även individuellt eller i lösare grupper vilket gör att du kan träna när du själv har möjlighet/känner för det. I simningen finns även en specialkurs inom crawl att ta del av. Är du intresserad av att prova triathlon kan du nyanmäla dig här: https://sportadmin.se/form/form.asp…

Flertalet Heleneholmare sprang Blodomloppet

Förra veckan arrangerades vårt motionslopp Blodomlopp under speciella former där allt skedde på distans “virtuellt”.

Under måndagen samlades därför en av våra löpgrupper för att delta i loppet tillsammans ute på Bulltofta där ordinarie Blodomlopp arrangeras. Det blev en trevlig kväll tillsammans där det var kul att springa ett lopp tillsammans när mycket annat under säsongen blivit inställt.

Heleholmare sprang Blodomloppet på Bulltofta

Hos Heleneholms IF är det självklart att alla ska kunna träna hos oss oavsett nivå eller ambition. Vi vill rikta oss till både motionärer men även till dig som vill tävla. Löpning är på många sätt en individuell sport men det är trevligt att vara en del av ett sammanhang, inspireras av andra och träna tillsammans. Mycket av våra träningspass går att anpassa så det passar alla. Du väljer själv den nivå och ambition du vill lägga dig på, oavsett vad ska du känna dig välkommen hos oss.

Om du är intresserad av att prova löpning tillsammans med oss kan du göra en nyanmälan nedan. Det går bra att prova någon gång innan du beslutar dig för att bli medlem. Varmt välkommen!