Tisdagsträning

På tisdagar är träningen tränarledd och sker i Pildammsparken. Detta är ett bra träningstillfälle för dem som vill utveckla sin teknik, löpningsförmåga, sikta mot tävling m.m. Här finns löpare inom alla nivåer och distanser. Gruppen samlas vid korsningen Baltiska vägen och John Ericsons väg kl. 18.00. (se karta nedan vid osäkerhet). Oavsett vilket träningspass som ska genomföras består alltid träningen först av gemensam uppvärmning, löpskolning (förbättra teknik) och stegringslopp. Träningsprogrammet är oftast anpassat efter hur tävlingssäsongen ser ut.

Tävlingssäsong

Juni – September

Intervallerna börjar nu ibland gå något snabbare än tidigare under säsongen (beroende på vilken distans och mål du siktar på) en del närmar sig tävlingsperiod eller säsong där fartkänsla och kvalité är minst lika viktigt som mängd.
—–

Tisdagsträning 3/8 –  SARA

OBS! Valfri mötesplats – passet hålls vid Ribban/Limhamnsfältet

Du kan mötas vid ordinarie mötesplats för gemensam uppvärmning till Limhamnsfältet (ca 2,7km)

18.00 – Korsningen John Ericssons väg/Baltiska vägen. Tränare har ryggsäck du lämna din vattenflaska i under uppvärmningen.

Alternativt sköter du din egen uppvärmning och möts vid staketet till hagen på Limhamnsfältet precis efter tunneln vid korsningen Köpenhamnsvägen/Limhamnsvägen kl 18.15.

Gemensam löpskolning

Huvudpass

2-3x(1 varv + 5 backar)

1 varv är ca 1600m

Gåvila till starten för backarna

Backen, ca 190m – tryck på upp, joggvila ner

Gåvila till starten för varvet

Totalt ca – 3500m/serie

Nerjogg (ev bad i havet 🙂

Samlingsplats 18.00

Samlingsplats klockan 18:00

Förklaringar

LET = Löpeffektiv tid (dvs. exkl. paustid)
P = Paustid
SP = Seriepaus
IT = Intensitetszon – skala från 1 – 8
Läs mer om Intensitetszoner.

Du hittar även våra träningar + träningsprogram kommande veckor i vår medlemsapp. Gå in i “kalender” och klicka på rätt dag så hittar du beskrivning av kommande träningspass. Första gången du använder appen loggar du in med din mailadress som du registrerat med i Sportadmin.

Appstore (iOS): https://itunes.apple.com/se/app/sportadmin-medlemsapp/id1225556243

Google Play (Android): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sportadmin.medlemsapp