Heleneholms IF söker ny idrottskonsulent

Heleneholms IF söker vikarie för vår nuvarande idrottskonsulent som kommer vara tjänstledig de kommande två åren. Tjänsten är på heltid och under rätt förutsättningar finns möjligheten att tjänsten övergår till en permanent tillsvidareanställning.

Som idrottskonsulent är du ansiktet utåt och därmed en viktig roll i föreningen. Du kommer att arbeta med väldigt varierande uppgifter där kommunikation, utbildning, utveckling av barn- och ungdomsverksamheten, samt sociala aktiviteter i verksamheten står i fokus.

Du kommer även att bli inblandad i det pågående arbetet med att centralisera de olika sektionernas verksamhet under en gemensam styrelse samt samordning av vårt rekryteringsprojekt mot skolor i närområdet tillsammans med vår idrottskonsult.

Du bör vara väl förtrogen med idrottsrörelsen och ha erfarenhet av utbildnings- och utvecklingsarbete. Genomförd utbildning med inriktning idrott, fritid, folkhälsa, pedagogik på folkhögskola eller högskola/universitet är önskvärd. Tidigare ledarskapserfarenheter är en merit, liksom intresse och erfarenhet av lärande processer. Som person ska du vara välorganiserad och självgående och ha lätt för att kommunicera.

Är detta en tjänst som stämmer in på dig så skicka ansökan till ordforande@heleneholmsif.se

Sista dag för ansökan 14/8 – urval görs fortlöpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Eventuella frågor skickas till ordforande@heleneholmsif.se

Heleneholms Idrottsförening bildades i Malmö 1939 som en friidrottsförening. Idag innehåller föreningen tre olika sektioner med kärnverksamhet främst mot friidrott, långlöpning och triathlon. Orientering och skidor förekommer också i liten skala men står idag utanför klubbens ordinarie verksamhet.
Föreningen är historiskt sett känd för att ta stort ansvar när det kommer till integration och andra sociala projekt i samhället. Varje år är vi med och anordnar flera stora arrangemang. Några av våra mest kända är motionsloppet Blodomloppet (Syfte att få fler blodgivare), Yddingeloppet i Bokskogen, friidrottstävlingen Atleticumsspelen samt samarbetsarrangör till Pallas spelen och triathlon tävlingen Malmö Triathlon.

Här hittar du annonsen i sin helhet.

Ny veterangrupp (60 år +) startar via projektet “Power träning senior” i höst

I höst startar vi ett nytt projekt (Power träning senior) i samarbete med svenska friidrottsförbundet för att involvera äldre (60 år +) i gemensam gruppträning. Syftet är att få de som är lite äldre att göra enkel, varierande och effektiv gruppträning. Fokus är träning för hela kroppen som innehåller styrka, kondition, rörlighet, koordination och balans. Man provar även på några friidrottsgrenar. En viktig träning för att fördröja och förhindra åldrandets effekter. Vi vill skapa bättre förutsättningar för äldre att bibehålla ett aktivt liv och minska ensamhet. Träningspassen är tränarledda.

Projektet pågår 9 tillfällen under tisdagar september till oktober på Malmö stadion. Om du är intresserad av att delta kan du anmäla dig via detta formulär. Kostnaden är 250 kr för alla tillfällen. Vi har endast 15 platser så först till kvarn gäller.

Senare i höst kommer vi förmodligen också att lansera en ny motion/veterangrupp inom friidrott som kommer vara öppen för alla vuxna åldrar. Mer info kommer i höst.

Flertalet HTT:are genomförde halv Ironman i Helsingör

Under söndagen var det så äntligen dags för tävling igen efter ett tufft pandemi år där flertalet tidigare tävlingar blivit inställda. Nu väntade för en del aktiva i triathlongänget en av alla idrotters tuffaste utmaningar nämligen en halv ironman (järnmannen) i Helsingör. 1,9 km simning i öppet vatten, därpå 9,8 mils cykling och slutligenlöpa ett halvmarathon (2,1 mil). Från Heleneholms Tri Team deltog:

Christer Carlsson klass: M60-64 plats: 2 tid: 5:01:17
Jenny Rosenberg klass: F40-44 plats: 12 tid: 5:18:27
Jennifer Friman klass: F45-49 plats: 12 tid: 5:32:37
Susanne Ekqvist klass: F55-59 plats: 9 tid: 6:02:55
Filip Rosenberg klass: M35-39 plats: 59 tid: 5:29:06
Julian Jacob klass: M50-54 plats: 104 tid: 5:46:45

Bra jobbat till alla!!

Resultat Heleneholmskastet #4

Igår arrangerade Jonas Forsberg sin fjärde lokala kasttävling för säsongen. Ett tappert lokalt gäng från Heleneholm, MAI, Lund, Vellinge & Eslöv deltog i tävlingen som innehöll kula, diskus & slägga. Resultaten hittar du nedan.

Resultat Heleneholmskastet #4

Från Heleneholm fick Emilia denna gång inte helt till kastningen och kastade 40.96 under relativt svaga vindförhållanden.