Rapport från SM

I helgen gick SM i friidrott på Ryavallen i Borås under relativt dåliga förhållande med runt 13c och regn under lördagen då två av våra aktiva som åkt upp tävlade, Adrian Mehic på 800m och Emilia Wamsler i diskus.

Emilia Wamsler i diskus försök

Lördagen inledes med att Emilia Wamsler gjorde debut i senior SM vid försöken där tolv främsta skulle ta sig vidare till söndagens final. Tyvärr fick Emilia inte kastningen att stämma helt denna dag och stannade på 41.36 (pb = 47.06), vilket var ca metern för kort för att hamna bland dem tolv bästa denna gång. Emilia är ung och har framtiden framför sig, att känna på hetluften och tävla mot dem allra bästa diskuskastarna i Sverige i helgen har med stor sannolikhet bidragit till många erfarenheter rikare att ta med sig. Även om resultat inte blev så långt som hon hoppats på, finns det därmed annat att ta med sig som hon förmodligen kommer ha nytta av i framtida mästerskap och stora tävlingar.

Adrian Mehic på 800m försök

Under sen eftermiddagen sprang Adrian Mehic försök på 800m. Även här var förutsättningarna tuffa. Tre försök varav två vidare direkt på placering + tre bästa tiderna. Adrian hamnade i ett tufft heat innehållandes bl.a. svenska rekordinnehavaren Andreas Kramer, som styrde fältet från front. Adrian hängde på hyfsat och avslutade starkt genom att slå två andra i spurten vilket innebar en 6:e plats i heatet. Tiden stannade på 1.55,62 vilket innebar nytt personligt rekord med några tiondelar trots usla väderförhållanden. Tidigare PB var från -17 så det var kul att se Adrians löpning. Nu är det bara att fortsätta på detta spår under nästa säsong.

Två aktiva åker till SM i helgen

Efter flera helger med svenska mästerskap i friidrott har vi nu kommit fram till den sista på arena när seniorernas svenska mästerskap avgörs på Ryavallen i Borås under helgen. Från Heleneholms IF åker två aktiva upp Adrian Mehic i 800m som gör sitt andra mästerskap och Emilia Wamsler i diskus som gör sitt första mästerskap.

Adrian kommer in i helgen med en bra form från träning senaste veckan och har ett säsongsbästa på 1:56,32, vilket är på lägre halvan av startfältet på förhand. Adrian har på så sätt allt att vinna i försöken som startar imorgon lördag kl. 17.20. Om allt stämmer lär han kunna plocka med sig ett nytt personbästa hem.

Emilia kommer in i helgen med ett JSM-silver från förra helgen och med ett nytt personbästa under säsongen på 47.06. Emilia är på förhand rankad i mitten av startfältet. Emilia är ung och då detta är hennes första stora mästerskapet i senior sammanhang finns mycket erfarenhet och lärdomar att hämta från detta mästerskap inför framtiden. Förhoppningsvis kan Emilia få till en fullträff och ta sig till söndagens final, även om detta lär bli väldigt tufft! Försöksomgången avgörs imorgon lördag kl. 11.10.
SVT/SVT-play sänder friidrotts-SM under hela helgen. Ett stort lycka till önskar vi våra aktiva!

SVT sänder friidrotts-SM under hela helgen. Du kan följa tävlingarna här!

Resultatrapportering från VSM på Öland

Det var inte bara USM15 & junior som gick som mästerskap i friidrott i helgen utan även veteran-SM på Öland. Från klubben åkte i år tre aktiva, där alla tre tävlade i kastgrenarna. Resultaten blev följande:

Martin Persson M45 Spjut (33.01) & i Kula (8.49)
Mikeal Persson M55 Kula (7.93)
Mats Blomberg M65 Spjut (16.56), Kula(9.41), Diskus (25.80)

Två nya USM medaljer för Emma Löfkvist

Under helgen blev det ytterligare två SM-medaljer för Emma och klubben när friidrotts-USM fortsatte i Norrköping med löpgrenar.
Under lördagen i rejält spöregn sprang Emma ett fint 300mH lopp och tog silvret genom att sätta ett nytt personbästa på 45.33 ca 30/100 bakom guldet och mindre en sekunden ifrån Emma Hanssons klubbrekord från -01. Under söndagen blev det ännu ett brons på samma distans fast utan häckar, även denna gång gjorde Emma sitt bästa lopp i karriären och förbättrade sitt PB till 41.01, här endast 2 tiondelar från Matilda Farkas klubbrekord.

🥇🥈🥉
Totalt innebär det att Emma samlat på sig/vunnit en medalj av varje valör under sitt första svenska mästerskap. Ett guld i längd, silver i 300mH och brons i 300m. En imponerande mångsidighet som blir mycket spännande att följa framöver. Stort grattis till Emma och tränare Adrian.
—–
En summering av mästerskapen innebär att klubbens aktiva tagit fyra pallplatser. Detta är vår största sportsliga framgången på flertalet år (friidrottssektionen). Resultaten visar att vi som klubb är på rätt väg igen. Lägg där till en spännande barn/ungdomsverksamhet som sakta växer underifrån som förhoppningsvis innebär större bredd inom något år, vilket saknas en del för tillfället. Nu väntar fortsatt hårt jobb och tålamod för föreningen, aktiva och tränare för att fortsätta denna positiva trend framöver.

Emma åker till USM för att springa 300mH & 300m

Till helgen är det dags för årets sista individuella mästerskap inom friidrotten på bana när USM / JSM avgörs i löpning respektive hopp.

Emma Löfkvist som föregående helg vann guld i längdhopp åker upp till USM i Norrköping för att delta i 300mH under lördagen och 300m utan häckar på söndag. Grenarna sker enligt årets upplägg som final direkt. I 300mH ligger Emma tvåa i årsstatistiken (sprungit endast ett lopp) och i 300m 3:a inför tävlingarna.

Startlista
Tidsprogram lördagsöndag

Det blir med andra ord en spännande tävlingshelg igen att följa där dessutom Göteborgs GP avgörs under lördagen med flera av Sverigeelit på plats (sänds på SVT), där b.la Mattias Ohlsson springer 1500m.