50-talet barn tävlade på interna tävlingen Heleneholmsspelen i helgen

Under soligt men blåsigt väder på Heleneholms IP arrangerade vi under söndagen en intern friidrottstävling “Heleneholmsspelen” för alla aktiva barn i våra träningsgrupper födda 2010-2014. 50-talet barn deltog, där många gjorde sin första tävling någonsin. Grenarna för dagen var 60m, längd & kula. Efteråt grillades det korv och alla fick stolt ta emot sin välförtjänta guldmedalj på prispallen. En inspirerande dag full med glädje och goda prestationer likt det ska vara. Vi tackar alla aktiva, ledare och föräldrar som hjälpte till att genomföra dagen!

Emilia Wamsler med en diskustävling inomhus

För runt en och halvvecka sedan gjorde diskuskastaren Emilia Wamsler säsongsdebut när hon deltog i en inomhustävling i Växjö. Att kasta diskus inomhus hör inte till vanligheterna men i Växjö är det fullt möjligt, då de har tillgång till en stor fotbollshall bredvid sin inomhusarena. Att kasta diskus utan någon vind (främst motvind) är dock något klurigare då diskusen inte har någon chans att lyfta i vinden, som kan ge lite extra längd i kastet.

Emilia som förra året hade en lyckad utomhussäsong med USM guld, distriktsrekord och klubbrekord (45.78) kastade i Växjö stabila 43.05m. Tävlingen visar på att grundformen är god. Det blir mycket spännande att följa kommande utomhussäsong.

Resultaten kan hittas här.

Atleticumspelen inställt

P.g.a. rådande pandemi i Skåne och diverse restriktioner som hindrar oss från att göra en bra tävling har vi beslutat att ställa in årets Atleticumspelen. Med ett maxantal på åtta personer per gren och där endast elitverksamma just nu får tävla samt barn födda 2005 äldre endast bör tävla i sin egna träningsgrupp enligt smittskydd i region Skåne blir därför beslutet logiskt att ta utöver själva smittläget och dess övriga logistik.

Vi hoppas istället kunna erbjuda en tävling utomhus. Varmt välkomna då.