Tävlingsrapport IUSM

Tävlingsrapport från helgens IUSM i Göteborg

I helgen åkte 7 av klubbens ungdomar upp för att tävla i inomhus USM. För de flesta var det deras första USM så det var mycket nerver som spökade.

Lördag:

På lördagen deltog Alexander F och Anyaba K i P15 60 m där båda gjorde pb. Alexander sprang in på tiden 8.47 och hade troligtvis kunnat få en ännu bättre tid om han tryckt på ända in i målet. Anyaba fick tiden 8.77 vilket också var en klar förbättring

Emilia M deltog i F16 Längd och fick till ett riktigt bra hopp på runt 5 m men det blev 3 mm övertramp så hon slutade på 4.25.

I F15 60 m sprang Selma F och Lovis O. Selma sprang strax under sitt pb och Lovis satte pb på 8.74

Selma F deltog även i F15 200 m där hon kom in på tiden 31.34 trots problem med benhinnorna senaste tiden.

Förutom 60 m deltog Lovis O i både längd och tresteg på lördagen. Hon hade svårt med ansatsen i båda grenarna på uppvärmningen men i försöken satt den. Efter tre grenar samma dag blev benen trötta mot slutet och hon hoppade 4.06 på längden och 8,85 på tresteg.

Söndag:

På söndagen deltog Elina B i F16 60 m. Efter en första bra start blev det tyvärr omstart och på andra försöket hamnade hon efter i starten och halvvägs snubblade hon till och tappade balansen. Vilket gjorde att hon fick tiden 9.29.

Emilia M stötte kula i F16. Hon fick inte till det riktigt och slutade på 10.26. I F15 stötte även Alice N kula och fick till en riktigt bra stöt där hon hamnade på 9,72 vilket blev ett pb.

Det var en fin helg i Göteborg. Ett bra träningstillfälle med nya erfarenheter att ta med sig till kommande tävlingar!

Tävlingsrapport från Pallasspelen dag 2

Idag fortsatte Pallasspelen dag 2 i Atleticum där nya prestationer och personliga besvikelser fick ta plats.

I F15 hoppade Lovis längd med resultatet 4.18. Efter gårdagens prestationer visade sig att Lovis också vunnit tävlingen ”Global Sport cup”, som bästa 15-åring i Skåne på 60m. Tävlingen handlar om att delta i de tre tävlingarna Sprinterträffen, Pallasspelen & Atleticumspelen där sin snabbaste tid på respektive tävling läggs ihop och den som har den totalt snabbaste tiden i sin åldersklass vinner tävlingen. Då Atleticumsspelen i år tyvärr blev inställt innebar det att att Sprinterträffen och Pallasspelen räknades. Superkul, ett stort grattis till Lovis!

I F15 kula tävlade Alice i kula, resultatet blev 8.78 vilket var ca 2 dm ifrån personbästat. Alice har nyligen börjat träna med vår duktiga kasttränare Jonas så vi är övertygade om att personbästat kommer ryka inom kort.

I F12 hade två tjejer en stabil dag, Smilla och Hedvig. Smilla fortsatte sin fina dag ifrån igår med att sätta ännu ett personbästa i längd, detta med fel fot. Längde blev 3.57. Hedvig som var tävlingsfri igår inledde morgonen med att springa 60m försök, tiden blev 9,54 vilket är strax över personbästat. I längden blev det en väldigt stabil och jämn hoppning med tre hopp inom 2 cm, längsta blev 3.78, vilket även det är nära personbästat.

I MS-klassen deltog fyra aktiva från Ivans medeldistansgäng. Efter att Sebastian harat ca 500m vann Adrian tävlingen på 1.59.06 efter att ha gjort en kraftfull spurt sista varvet. I samma heat sprang Zeth in på 2.04,44 efter ett stundvis stökigt lopp. I B-heatet sprang vår unga löpare Moltas en mycket fin tävling genom att springa in på nya inne bästat 2.06,73. Detta är endast drygt sekunden från hans ute bästa i sommar där han slutade 5:a på USM.

I P12 60m sprang Anton Ford 60m där han gick till final och slutade 5:a med tiden 8.89. Anton deltog även i längden där det inte riktigt ville lyfta idag resultatet blev 4.12.

Slutligen vill vi återigen tacka alla som har gjort Pallasspelen möjlig i år. Det var länge osäkert om vi skulle kunna genomföra tävlingen p.g.a pandemin men tack vare er funktionärer och vissa hjältar på nyckelpositioner så blev det möjligt, ett stort tack! Ett extra stort tack till Pallasspels organisationen med Maria och Vanessa från Heleneholm, Marie från IK Finish, Saga från IFK Lund & Bert från IK Pallas i spetsen.

Lovis vinnare av Global Sport Cup för 15-åringar