Rapport från träningsläger i Vallåsen

I helgen var det träningsläger i norra Skåne vid Vallåsen för många av långlöparna. Över 30 medlemmar deltog i träningslägret som genomfördes för sjunde året i rad. Årets träningsläger bjöd för ovanlighetens skull på snö men som alltid var stämningen på topp hos alla deltagare. Vi tackar ledarna Charlotta och Sara för ett väldigt uppskattat träningsläger återigen.Nedan hittas några bilder från lägret taget av Hasse Jönsson.

5 snabba – Historisk fakta om Heleneholms IF del 6

Heleneholms IF berör och har berört många genom åren. Det är vackert att läsa och ta del av alla minnen/aktiviteter som finns runt omkring klubben både i dåtid och nutid. Eftersom det är fredag igen så fortsätter vi på temat fem snabba där vi tar upp olika händelser ur ett historiskt perspektiv.

Visste du att:

  1. Heleneholms IF har genom åren haft många engagerade  ledare som förtjänar att berömmas och hyllas. Utan dessa skulle klubben inte haft någon verksamhet och för länge sedan ha lagts ner. Föreningen är förevigt tacksamma för deras arbete. Alla namn får tyvärr inte plats här för de är alldeles för många men på bilden ser du de ledare som har fått det fina priset och titeln ”årets ledare” genom åren.

 

  1. Carina Andersson blev första svenska att hoppa höjdhopp över 180 cm 1974. En anekdot i sammanhanget är att Carina och hennes far Arne precis innan fått poliseskort till tävlingen på Slottsskogsvallen i Göteborg då Arne glömt hur man fick köra när det är spårvagnar bland bilar. Carina tog under åren flera SM-medaljer på olika nivåer men drabbades tyvärr så småningom av skador till följd av röda hund som satte stopp för eventuella högre höjder. Hennes personbästa på 184 cm är än idag mer än 40 år senare fortfarande gällande klubbrekord och ett av Heleneholms äldsta rekord.

 

    1. Heleneholm länge hade en intern friidrottstävling som kallades för HIF-cupen som var väldigt uppskattad både hos aktiva och föräldrar. HIF-cupen var en trekamp med olika grenar varje gång som genomfördes som en mångkampsserie i tio deltävlingar varav fem gånger ute och fem gånger inomhus. Sista tillfället brukades avslutas med en kaktävling där familjer tävlande om vem som kunde göra den bästa och fräckaste kakan. HIF-cupen lades tyvärr ner för några år sen p.g.a. bristande intresse men vem vet kanske är den snart igång igen.

 

  1. 1969 slog Mats Lundström skånskt stavrekord med 3,40m. Det ska påpekas att dåtidens stavar var annorlunda byggda jämfört med idag. Utvecklingen har gått stort framåt i stav och räknas idag som den mest komplicrade friidrottsgrenen att utöva då den kräver många olika element. Stavhoppsbilden är ej tagen från 1969 m men ger ändå en intressant bild historiskt sätt om hur stavhoppet utvecklats genom åren. Bilden är tagen från Malmö IP och i bakgrunden syns Johanneskyrkan.

 

  1. Första utländska träningslägret gick till Spanien och La Manga 1973. Träningsläger är ett kul sätt att fokusera mer på träning men kanske än viktigare stärka sociala interaktioner i andra miljöer än de man vanligtvis tränar i. Genom åren har Heleneholms IF hjälpt till att arrangera flera läger både inrikes och utomlands. Ett uppskattat ungdomsläger var länge Höllvikenlägret vid våren där flera hundratals barn samlades i flertalet stugor. I år arrangerade både långlöparna och triathlonsektionen egna träningsläger i våras under en helg.

    Vill du läsa tidigare delar av serien ”historiskt fakta” hittar du dessa nedan:
    Del 1
    Del 2
    Del 3
    Del 4
    Del 5

Träningsläger rapport från löparsektionen

I helgen befann sig stora delar av Heleneholms löparsektion på träningsläger i Vallåsen. Träningsläger har tidigare varit mycket uppskattat och i år var inget undantag. Lägret bestod självklart av mycket träning som leddes av Sara Ivarsson och Charlotta Schonbeck men också av teamwork och trevligt häng tillsammans. På bilden syns ett gruppfoto från helgens läger.