Härlig helg för HTT vid Ironman Köpenhamn

Under söndagen genomfördes så äntligen Ironman i Köpenhamn. Detta har blivit ett trevligt inslag för HTT-medlemmar där många aktiva väljer att antingen tävla eller att åka över och peppa de som genomför detta tuffa kraftprov på 3,8 km simning, 18 mils cykling och slutligen ett marathon. Flertalet HTT-are kämpade sig igenom banan påhejade av minst lika många HTT-are i publiken. Strålande jobbat till alla som var på plats under gårdagen. Nedan följer sammanställning av resultaten från våra tappra aktiva.

HELENEHOLMS TRI TEAM
Namn – Klass – Resultat
Magnus Forhammar M40-44 9:32:49
Emil Olsson M30-34 10:26:08
Jenny Rosenberg F40-44 11:43:36
Charlotta Grähs F50-54 12:23:33
Susanne Ekqvist F55-59 13:40:24
Jennifer Friman F45-49 13:17:46
Vanessa Hollender F30-34 13:00:07
Malin Sjöholm F35-39 13:52:53

Fartfylld tävlingshelg väntar för Heleneholms aktiva

Vi närmar oss slutet på sommaren och många tävlingar vilket även märks när vi tittar på helgens schema som väntar många aktiva från Heleneholm. I helgen blir det tävlingar på åtminstone fyra håll och i tre olika idrotter.
USM/JSM i Linköping, VSM på Öand som startar redan idag, VDM halvmarathon i Landskrona på söndag 22/8 samt stenhårda kraftprovet Ironman i Köpenhamn samma dag.

USM15/JSM i Linköping

Moltas – 800m (försök fredag ev. final lördag)
Moltas Austrell är en ung löpare som började på friidrott förra året och som nu gör sin debut på 800m i försöken. Till SM har han endast två “sololopp” i bagaget (2.08,03) som placerar honom på en imponerande 7:de plats i sverigestatistiken och 6:a av de som är anmälda till helgen. Det ska bli väldigt spännande att se vad en oerfaren Moltas kan göra i helgen. Oavsett utgång så är det viktig erfarenhet och rutin att bära med sig för framtiden. Försöken är uppdelad på tre heat där två främsta + tre tider går vidare till finalen imorgon. Det kommer med andra ord bli ett tight race om finalplatserna!

Emilia – Tresteg & Kula (fredag & Söndag)

Emilia Malmlöf gör den något ovanliga kombinationen tresteg och kula. Tävlingarna inleds i eftermiddag med tresteg där konkurrensen är tuff. Vi hoppas Emilia får hoppningen att stämma och att hon sätter personbästa. Emilias tävlingsprogram fortsätter på söndag där hon är anmäld i kula, en gren som gått väldigt bra för Emilia i år. Hon har under säsongen tagit små kliv och kommer in till tävlingarna med ett personbästa på 10.91 vilket påförhand är 18:e plats i statistiken. Förhoppningsvis kan hon göra en bra tävling och klättra ett antal placeringar.

Emilia Wamsler – Diskus (lördag)

En som inte gör mästerskapsdebut men dock går upp i en äldre åldersklass är Emilia Wamsler. Emilia som förra året tog guld i F17 klassen kliver nu upp två år och får bl.a. möta kastare som är ett år äldre än henne. Vi har dock under säsongen sett att Emilia tagit ytterligare kliv i sin utveckling och kommer in till tävlingarna med nya personbästat och klubbrekordet 47.06. Utöver det har hon varit väldigt stabil på längder runt 45m, vilket är en nyckel i mästerskapssammanhang. Emilia kliver under lördagen in i ringen som statistiketta och får hon allt att stämma kan det bära långt. Alla som följt OS vet dock att mycket kan hända i diskus och det är relativt jämnt uppe i toppen.

Vi önskar Moltas och dubbla Emilia stort lycka till i helgen. Vi hoppas på personbästa och att ni samtidigt passar på att njuta av stunden! Kör så det ryker!

Veteran-SM på Öland

I helgen arrangeras också veteran-SM på Öland. Här deltar tre aktiva från klubben. Martin Persson, Mikael Persson & Mats Blomberg.Martin kastar spjut & stöter kula i M45 klassen under lördagen. Mikael stöter kula i M55 klassen under lördagen och Mats kastar diskus ikväll samt kastar spjut och stöter kula imorgon i M65 klassen. Vi önskar även er ett stort lycka till på detta mästerskap!

Iroman i Köpenhamn 22/8

På söndag åker flertalet HTT-medlemmar (9st) traditionsenligt till Köpenhamn Ironman där några från klubben utför det ultimata kraftprovet 3,86km simning följt av 18 mils cykling för att avsluta med ett marathon medan andra bistår som viktig hejarklack runt banan.

Vi önskar våra deltagare nedan ett stort lycka till och hoppas ni har ett trevligt äventyr även om kampen mot mål kommer vara tuff!

Jenny Rosenberg
Susanne Ekqvist
Vanessa Hollender
Malin Sjöholm
Jennifer Friman
Charlotta Grähs
Patrik Olofsson
Magnus Forhammar
Andréas Stepien

VDM halvmarathon i Landskrona 22/8

I Landskrona försvarar fyra aktiva klubbens färger vid veteran-DM på halvmarathon drygt 21 km. Vi önskar nedan en stort lycka till i helgen!

Rickard Andersson
Jörgen Holmqvist
Marina Stoltz
Mats Nilsson

Flertalet HTT:are genomförde halv Ironman i Helsingör

Under söndagen var det så äntligen dags för tävling igen efter ett tufft pandemi år där flertalet tidigare tävlingar blivit inställda. Nu väntade för en del aktiva i triathlongänget en av alla idrotters tuffaste utmaningar nämligen en halv ironman (järnmannen) i Helsingör. 1,9 km simning i öppet vatten, därpå 9,8 mils cykling och slutligenlöpa ett halvmarathon (2,1 mil). Från Heleneholms Tri Team deltog:

Christer Carlsson klass: M60-64 plats: 2 tid: 5:01:17
Jenny Rosenberg klass: F40-44 plats: 12 tid: 5:18:27
Jennifer Friman klass: F45-49 plats: 12 tid: 5:32:37
Susanne Ekqvist klass: F55-59 plats: 9 tid: 6:02:55
Filip Rosenberg klass: M35-39 plats: 59 tid: 5:29:06
Julian Jacob klass: M50-54 plats: 104 tid: 5:46:45

Bra jobbat till alla!!

25 % rabatt på Runners’ Store fram till 30/5

Just nu pågår klubbvecka hos vår samarbetspartner Runners’ Store där du som medlem får 25% rabatt vid köp av löparskor, löpkläder m.m. (ej elektronik). Visa medlemskortet i Sportadmin-appen för att ta del av erbjudandet.

Öppettider:
Måndag-fredag : 10-19
Lördag: 10-17
Söndag: 11-16
Adress: Baltzarsgatan 31

Varmt välkomna att handla lite vårnytt!
Runners’ Store Malmö