Rapport från träningsläger i Vallåsen

I helgen var det träningsläger i norra Skåne vid Vallåsen för många av långlöparna. Över 30 medlemmar deltog i träningslägret som genomfördes för sjunde året i rad. Årets träningsläger bjöd för ovanlighetens skull på snö men som alltid var stämningen på topp hos alla deltagare. Vi tackar ledarna Charlotta och Sara för ett väldigt uppskattat träningsläger återigen.Nedan hittas några bilder från lägret taget av Hasse Jönsson.

Resultat från Pallasspelen

I helgen gick Malmös största inomhustävling i friidrott av stapeln, Pallasspelen. Tävlingen lockade folk från hela Sverige, Norge, Qatar och som vanligt en väldigt stor anslutning från Danmark. Tävlingen bestod av både unga deltagare upp till absoluta världsnivå inom friidrotts-scenen. Största stjärnan på plats var förmodligen Sara slott Petersen från Danmark som sprang 200m, OS-tvåa på 400m Häck i Rio. Andra friidrottsstjärnor som deltog var Stina Troest (OS-semifinal i 400m h i rio), Mattias Sunneborn, Johan Wissman m.m. Tävlingen bjöd på inofficiellt världsrekord i 4x200m veteran och juniorekord i kula av Victor Pettersson och andra fina resultat.

Resultatlista från tävlingen hittar du här.

Wissman, Nossmy, Sunneborn & Martinez

 

 

Nytt klubbrekord MS 800m av Mattias Ohlsson

I helgen påbörjades inomhussäsongen i friidrotten på riktigt genom flera tävlingar runt om i landet. I Göteborg på tävlingen Scandinavian Milers Club gjorde Mattias Ohlsson -94 säsongsdebut på 800m och satte direkt ett nytt personbästa inomhus och därmed också ett nytt klubbrekord på distansen. Mattias vann loppet i Göteborg på 1:52.25 och putsade genom detta sitt ca ett år gamla klubbrekord med 14 hundradelar redan i säsongsöppningen. Loppet öppnades på ”långsamma” 56 sekunder på 400m vilket förhoppningsvis ger goda chanser till en ännu bättre tid senare i vinter om loppet går snabbare från start. I Växjö sprang Adrian Mehic från samma grupp (Team Ivan) 400m på tiden 51.37 vilket är ca en sek över personbästat, undertecknad vet att här finns mer att vänta kommande tävlingar.

Foto: Mats Ohlsson

/Sebastian