Heleneholms ansvar ökar under Coronakrisen

I en allt mer annorlunda omvärld p.g.a. coronaviruset har vi som idrottsförening ett viktigt ansvar och kan på olika sätt stödja samhället i denna svåra kris. Idrottens identitet bygger till stor del på gemenskap, hälsa & utmaningar. I en tid där allt annat i samhället tvingats rusta ner har idrotten till stor del bortsett från våra arrangemang fortsatt som vanligt om än i lite annorlunda former. Vi vet att idrott och träning är en viktig medicin för förbättrad hälsa både psykiskt och fysiskt. I vår förening vet vi också att det finns medlemmar över flera generationer som har vår idrott som en central del livet. Vi kommer göra allt vad vi kan för att fortsätta stödja er och samhället i dessa tuffa tider, även utanför idrotten om möjligt. Tveka inte att höra av dig vid behov av någon form av hjälp.

Vår idrottsliga verksamhet kommer än så länge fortsätta pågå som vanligt om inga andra restriktioner ges från Folkhälsomyndigheten/regering/Riksförbund, vilket vi inte fått några identifikationer på. Tvärtom ser vi snarare signaler på att idrotten spelar en än viktigare roll när övriga samhället stänger ner. Vi vill dock uppmana alla till försiktighet och inte komma till träning om du känner något symtom, stanna då hemma. Helst också någon dag extra efter att du känner dig frisk för att inte riskera att smitta vidare. För våra äldre medlemmar ber vi om extra försiktighet och noga följa folkhälsomyndighetens rekommendationer.

I en tid som denna välkomnar vi lite extra in nya medlemmar/aktiva som vill börja träna och hitta en social plattform under denna tid där många andra intressen tillfälligt försvunnit. Vi har träningsgrupper för alla åldrar och alla möjliga träningsnivåer. Oavsett vem du är eller vad du siktar mot är du varmt välkommen in i värmen hos Heleneholms IF. Bjud gärna in era vänner/bekanta i gemenskapen.

Till sist hjälp och stöd varandra i denna svåra situation och behöver ni någon form av hjälp så hör av er, så ser vi vad vi kan göra från föreningens sida!