Heleneholms IF har sorg – Ulf Agrell har avlidit

Heleneholms IF har sorg efter att Ulf Agrell, en av föreningens största och mest engagerade personer i modern tid har avlidit.

Ulf Agrell    1939-12-26  –  2020-09-21

Ulf har idag lämnat oss efter att ha haft problem med hälsan under året, han somnade in stilla och lugnt i närvaro av familjen denna morgon.

Under de år som klubben växte som mest var det ett måste med ett stort föräldraengagemang. Åtskilliga av föreningens viktigaste ledare fick sin första kontakt med Heleneholm genom sina barn.

Ulf Agrells dotter Tandi började med friidrott i klubben i 10-årsåldern i början av 1980-talet och sedan dess har mycket i Ulfs liv kretsat kring Heleneholm och friidrott. Hans första styrelseuppdrag var i orienteringssektionen, som 2007 bytte namn till långlöparsektionen, där han under många år var sekreterare. Han har även som sektionsrepresentant varit med i huvudstyrelsen. De senaste åren har han hanterat statistik och uppdatering på hemsida.

Ulf´s egen löparkarriär var mest koncentrerad till långlopp och maraton. Med 66 st genomförda maratonlopp ligger han på 4:e plats bland Heleneholmare när det gäller antal genomförda maratonlopp, den bästa tiden var 3.14.18.

De senaste ca 10 åren har han varit långloppstränare och som sådan varit på plats i ur och skur varje tisdag och torsdag.

Ulf är den i klubben som under flest år (1989- 2020) engagerat sig i Skånes Friidrottsförbund inom styrelsen och i olika utskott som ordförande, sekreterare och statistiker.

Han är också den ende Heleneholmare som haft uppdrag i Svenska Friidrottsförbundet, där han sedan 1997 vid olika tillfällen varit lagledare för det svenska landslaget vid VM och EM för veteraner. 2008 invaldes Ulf i veterankommittén, där han varit verksam som medlem sedan dess.

Ulf har för Heleneholm under många år, på ett förtjänstfullt sätt uträttat väldigt mycket för klubben. Förutom det har han stått för väldigt mycket kunskap när det gäller regler, rekord och vetskap om genomförda och kommande tävlingar. Vi saknar Ulf med all sin erfarenhet, kunskap och sin positiva attityd.