Rapport från Götalandsmästerskapen

I helgen avslutades årets arenafriidrott utomhus när Götalandsmästerskapen avgjordes för första gången på 1,5 år p.g.a. pandemin på hemmaplan i Malmö. För den som inte känner till Götalandsmästerskapen så är det den största tävling en 13-14 åring kan delta i där aktiva från Skåne tävlar tillsammans mot aktiva från andra distrikt inom Götalandsregionen. Från Heleneholm deltog sex aktiva i Skånelaget tre tjejer och tre killar där samtliga övernattade på hotell tillsammans med övriga skåningar under helgen.

Johannes inledde tävlingen med att springa 60m i P13 klassen där han slutade 6:a i försöksheatet på 8.70. Johannes fortsatte sedan tävlandet på söndagen där han tävlade i sin favoritgren höjd. Det var tydligt att detta var en större tävling än Johannes tidigare tävlat på. Konkurrensen och höjningsschemat var tuffare än normalt. Johannes som tidigare gjort 1.42 fick inte riktigt hoppningen att stämma och stannade på 1.32. I längd gick det inte något vidare där det blev tre övertramp.

Wincenth hade ett hektiskt schema när han tävlade i fyra grenar under helgen i p14 klassen. Han inledde med att hoppa längd under lördagen. Där hoppade han 4.65. Dagen fortsatte sedan med 800m där han sprang på nya personbästat 2:34,58. Han fortsatte sedan tävla under söndagen i 80m h med resultatet 16.51 för att slutligen avrunda helgen med tuffa 2000m på bana. Här stannade tiden på 7.20,16.

Även Alexander som nyligen börjat på friidrott tävlade i P14 klassen under helgen. Han inledde lördagen med att springa 80m i tuff konkurrens. Resultatet blev 11.56. Sedan fortsatte han under söndagen att hoppa tresteg, vilket var premiär för honom. Han imponerade i denna teknisk svåra gren och tog sig nästan till final (topp 8) genom att sluta 9:a på resultatet 9.98.

Alice inledde tjejernas tävlade i F14-klassen genom att göra debut i diskusringen. Alice gjorde många stabila och fina kast och kastade som längst 18.68. Under söndagen fortsatte hon sedan att tävla i tresteg, här hoppade hon 8.64.

Efter att ha agerat support under hela lördagen var det äntligen dags för Lovis och Selma att göra Götalandsmästerskaps debut genom att tävla i tresteg. Lovis hoppade nytt personbästa med 8.51 medan Selma hoppade 8.88 i sista hoppet.

Mycket glädje, erfarenhet och gemenskap tas med från denna helg. Våra deltagare har representerat Skånes färger med ära både på och utanför arenan. Goda förebilder för kommande generation som ska delta på Götalandsmästerskapen.

Undrar ni vem som vann kampen?
Det gjorde till sist Göteborg före Skåne.