Marie Lander med VM-medaljer i Racerunning

Under sommaren har Heleneholms IF tagit fyra VM-medaljer genom Marie Lander i parasporten ”racerunning” där VM i år arrangerades för första gången. Hon kom hem från Fredriksberg i Danmark med fyra medaljer, två silver (1 500 m och 5 000 m) och två brons (400 m och 800 m).

Heleneholms IF gratulerar Marie och hennes tränare Fredrik Persson till fina prestationer.

Snabb fakta om idrotten Racerunning
Racerunning är en relativt ny och snabb växande idrott för personer med rörelsehinder inom friidrotten. Personer som deltar i sporten springer med en specialbyggd springcykel på tre hjul som kallas ”racerunning” därav namnet på sporten. Cykeln ger ett stöd som gör det möjligt att springa trots rörelsehindret. Likt inom friidrotten springs olika distanser alltifrån korta till långa lopp. Heleneholms IF bedriver sedan ca ett år tillbaka en verksamhet inom denna idrott med förhoppningen att fånga upp fler individer och nå en målgrupp som vanligtvis kan tänkas vara svår att nå för idrottsklubbar. Förhoppningsvis får fler personer med rörelsehinder och som kanske inte tror det finns en idrott för dem upp ögonen för denna nya idrott.

Skulle du vara intresserad av att veta mer om racerunning? kontakta antingen kansliet på 040-194220 eller maila tränaren Fredrik