Tävlingsrapport från Pannkaksspelen

I helgen åkte 31 aktiva, 7 ledare och supportande föräldrar till friidrottstävlingen Pannkaksspelen i Eslöv. Förhållandena var utmärkta och det syns även i resultaten där personbästa regnat in. Glädje och gemenskap har också varit en stor del av helgen.

Nedan finns en enklare tävlingsrapport för de som är över 12 år. Utöver nedanstående hade vi ett stort gäng på plats i åldrarna 11 år och yngre som tävlade på flitigt. Ett stort gäng från vår träningsgrupp ute i Oxie var på plats under lördagen där många gjorde sin första tävling. Alla dessa resultat hittas på individuella resultatkort här:
https://easyrecord.se/resultscard?guiTSS

F17
Elina B – Var glädjande att se tillbaka på tävlingsbanan efter att inte ha tävlat så mycket de senaste åren. Hon hoppade längd där det blev 4.14m, här kan utvecklingen gå snabbt mot nya längder.

Lovis O – som för dagen fyllde år skapade sig en fin present genom att hoppa nytt personbästa i längden vilket gav henne en tredjeplats. Hoppet mättes till 4.56m där motvinden var rejäl med -2.7 så med medvind i ryggen finns det chans till bra mycket längre längder framöver.   Selma F – Gjorde ett mycket fint lopp på 200m där hon för första gången sprang under 30 sekunder och det rejält med tiden 29.51s. Väldigt skoj för en som tränat i klubben sedan hon var väldigt ung.

F15
Matilda T – Satte ett nytt PB med några hundradelar på 60m med tiden 11.94. På 200m som hon sprang första gången utomhus blev det 31.06.

Olivia K – Såg ut att ha långa hopp idag men tyvärr var hon för snabb på banan vilket gjorde att hon gjorde det som tyvärr ofta händer i längd, tre övertramp. Potentialen visades dock så vid foten på rätt sida kommer tidigare personbästa ryka.   

F13

Adrianna K – Var under lördagen stark ut ur startblocken på 60m och sänkte sedan sitt personbästa rejält när hon sprang in på 9.23. Under söndagen tävlade hon även i kula där det blev några cm under PB. Tyvärr fick hon stressa en del p.g.a. att arrangören lagt in stafett samtidigt. Det blev även tävlande i längd där ”Adi” återigen slog nytt PB med 3.80 trots rejäl motvind i hoppet!

Smilla K – Under lördagen fick äntligen Smilla segla över ”drömgränsen” 1.40m som hon strävat efter ett tag. Innan dess hoppade hon klockrent på alla höjder, utan någon rivning och hade även sedan tre väldigt bra försök på 1.43. Det blev en 2:a plats i tävlingen. Under söndagen blev det tidigt på morgonen kula där även hon likt Adrianna fick stressa för att hinna stöta innan stafetten, resultatet blev 8.31 vilket var nytt PB utomhus och ett brons i tävlingen. Hon gjorde även debut i diskusringen där det blev en stabil första insats och diskusen flög 15.71m, vilket gav ännu ett silver för helgen. Fyra medaljer blev det hem till prisskåpet.

Tove O – Fortsatte fina trestegsformen från inomhus när hon återigen satte ett nytt PB med några cm på 9.59m. I efterföljande längd var hon 1 cm från PB med 4.24m trots trestegshoppen i benen, det finns därmed mer att av. Likt Smilla tävlade Tove också för första gången i diskus där det blev en seger där hon snyggt räddade upp ett resultat i sista omgången efter att ha kryssat i de tre första. Kastet blev 17.54m.

F12
Filippa P – Sprang under lördagen ett fint lopp på 60m och satte nytt fint personbästa med 9.66s. Hon fortsatte sedan söndagen med att öka distansen till 200m där det återigen blev nytt PB med 32.20.

P15
Johannes K – Startade söndagen väldigt tidigt med att hoppa längd. Det ville sig inte riktigt så här tidigt på morgonen men det blev ändå ett hopp på 5.06, 20 cm från PB utomhus och ett brons. Det finns dock mycket att ta av under kommande tävlingar. På 80m som var långt senare på eftermiddagen blev det betydligt bättre. Här sprang han för första gången under 10s på 80m med 9.98s.

P13
Anton F – Gjorde under lördagen en fin insats på 60m där han sprang in på nytt personbästa utomhus trots att han ej kunnat träna så mycket på sistone. Med tiden 8.46s blev han 2:a. Han fortsatte sedan den fina löpformen under lördagen där han för första gången sprang under 28 sekunder, tyvärr i för stark medvind denna gång. Tiden blev 27.84s och gav en silverplats.

P12
Oskar C – Höjden gick likt för Smilla lysande för Oskar. Även han satte ett nytt PB och höjde sitt inomhusbästa med 2 cm när han klarade 1.46m. I en jämn kamp med Tage från Finish tog Oskar guldet efter att ha vänt tävlingen. Mitt i höjden fick han även lägga om fokuset för att springa 60m häck. Trots detta sprang han på fint och slutade på en silverplats med tiden 11.86s. Under söndagen blev det ett lopp på 200m där han satte ett nytt personbästa på 31.44s.

Vilmer O – Gjorde sin första tävling någonsin i diskusringen och det blev en lyckad debut med flera kast runt samma längder där längsta blev 16.45m. Det innebar därmed ett silver med sig hem.
I kula blev det ett nytt PB där han för första gången stötte över 5m med en stött på 5.23m.

Vi hade även två stafettlag med i F17 & F15 som sprang 4x100m respektive 5 x 60m. I lagen fanns Lovis O, Alice N, Elina B & Selma F samt Adrianna K, Lärke K, Filippa P, Smilla K & Tove O. Mest glädjande var kanske att lagen inte helt bestod av enbart ”sprinters”. Utan någon större övertalan ställde de upp för laget och bidrog till stärkt gemenskap. Båda lagen tog ett brons 53.19s respektive 44.43s

 Utöver våra aktiva passade två av tränarna (Sandra & Sebastian) också på att tävla under helgen.
Sandra som fortfarande har en del klubbrekord långsprint/stafett från när hon var aktiv ”dammade av spikskorna” och tävlade på 200m. Det blev ett bra lopp på 30.66 men god hejarklack i ryggen från de aktiva.Sebastian tävlade i den för han något ovanliga grenen spjut där det blev 35.56m.

Sammanfattningsvis en mycket fin helg och om två veckor hoppas vi på en liknande helg och ännu fler tävlande när vår vänförening IK Finish arrangerar Finish Games i Vellinge

Framåt Heleneholms IF!
/Sebastian med tränare på plats

Stafettlagen, fler bilder hittas på vår facebook-sida.