Emilia åker till JSM-kast & Emma åker till USM hopp

I helgen stundar ett annorlunda USM & JSM i friidrott där endast 16 deltagare som kvalat in får delta i årets mästerskap p.g.a corona. Läs mer nedan om våra två unga tjejer som åker till olika platser för att tävla om medaljerna i helgen. Vi från klubben önskar ett stort lycka till, ha kul och fightas hårt!

Emilia Wamsler
Vår duktiga diskuskastare Emilia Wamsler åker till Norrköping för att kasta diskus. Säsongen har sett väldigt stabil ut med flertalet kast mellan 40-44 meter. Inför tävlingen ligger hon Sverigeetta med 44.85. Om kastningen stämmer till helgen finns det goda chanser till att vinna medalj.

Emma Löfkvist
Emma är en atlet som är duktig i flertalet grenar, nu väntar hennes första mästerskap när USM avgörs i längdhopp i Sollentuna, Stockholm. Emma ligger i årsstatistiken på 16:onde plats (5.24, en tävling) men hoppade vid en tävling på Heleneholm förra veckan 5.52. Detta skulle egentligen inneburit en delad andraplats i Sverigestatstiken, men då hoppet gjordes i precis över godkänd medvind (2,2) med 2.0 som regelmässigt godkänt så räknas ej resultatet officiellt. Det finns därför stora chanser att klättra placeringar i helgen och om det vill sig väl kampas om medaljerna.