Rapport från USM15 & JSM i Linköping – Silver till Emilia & 5:e plats för Moltas

I helgen gick USM15 & JSM i friidrott av stapeln i Linköping. Från klubben deltog tre aktiva där två (Emilia M & Moltas gjorde sitt första mästerskap).

Emilia Wamsler tog JSM-silver

En som däremot deltagit tidigare och t.om tagit USM guld fjolårets mästerskap är Emilia Wamsler. Detta år tog hon steget upp som junior och fick då även tävla mot dem som är ett år äldre än henne. Emilia visade dock
mästartakter och mästerskapsrutin när hon återigen knep en SM medalj, denna gång ett silver i F19-klassen

🥈
.

Emilia kastade 44.90 vilket var runt två meter från personbästat tidigare i sommar. Till guldet saknades drygt en halvmetern. En imponerande insats även denna sommar under SM av Emilia! Vi önskar Emilia W med tränare Jonas ett stort grattis till väldigt fina prestationer!

🏆
🥳

Moltas med en fin 5:e plats

Under helgen stod Moltas Austrell som började med friidrott så sent som för runt ett år sen för en fantastisk insats när han i helgen gjorde blott sin 3:e tävling någonsin då sprang in på nästsnabbaste tiden i försöken.

Han krossade sitt tidigare personbästa med drygt tre sekunder när han sprang in på 2.05,54. och vidare på placering till final. I finalen som gick dagen efter gjorde Moltas återigen ett strålande lopp när han ännu en gång underskred sitt gamla personbästa när han sprang in på fina tiden 2.06,59 trots gårdagens tuffa lopp i bena. Moltas slutade på en mycket fin 5:e plats. Detta var egentligen första tillfället som Moltas fick chansen att springa i en klunga, tidigare lopp har han mest hamnat i ett sololopp. Moltas är en verkligen en oslipad diamant som ska bli väldigt spännande att följa framöver. Att bli 5:e bäst i Sverige efter tre gjorda lopp är inget annat än imponerande! Stort grattis till Moltas, tränare Adrian/Ivan/Galina

Emilia Malmlöf tar med sig viktig rutin

Tyvärr hade Emilia Malmlöf ingen lyckad helg då det blev tre övertramp i tresteg (ett med väldigt lite marginal) och två övertramp i kula. I tredje och sista omgången fick hon iväg kula men fick ingen ordentlig träff när kulade landade på 8.40 (PB på 10.91). Att delta i sitt första mästerskap är inte helt lätt, mycket är nytt och konkurrensen är hårdare än på hemmaplan. Även om inte helgen blev riktigt som planerat för Emilia Malmlöf kan hon med stor sannolikhet ta med sig viktig erfarenhet och rutin inför kommande mästerskap.