Rapport inför Götalandsmästerskapen i helgen

Till helgen är det återigen dags för Götalandsmästerskapen i friidrott, en tävling för 13-14åringar där Skåneklubbarna tävlar tillsammans mot övriga landskap inom Götalandsregionen. Sedan ett år tillbaka tävlas det i fyra lag: Skåne, Göteborg, Västsvenska(Halland, Bohuslän, Dalsland & Västergötland) samt Östersterland (Blekinge, Småland & Östergötland). Tävlingen arrangeras en gång utomhus och en gång inomhus och i år går tävlingen av stapeln på hemmaplan i Malmö. Skåne har en pokal att försvara då gänget födda -09 & -10 vann pokalen i Trollhättan tidigt i höstas.

Från Heleneholms IF har vi med ett rekordantal aktiva i modern tid där hela 10 st kvalificerat sig och nio kommer tävla i helgen. Extra roligt är att många av dessa aktiva varit med väldigt länge i klubben och sett framemot att delta på Götalandsmästerskapen under flera år (-11orna). Som ledare har det också varit ett viktigt delmål då vi vet att Götalandsmästerskapen är första stora tävlingen och gör mycket för ens fortsatta idrottande därav ska helgen bli riktigt skoj!

Under helgen bor de aktiva tillsammans med Skånelaget på hotell i närheten av Atleticum. Från Heleneholms IF deltar Hedvig G, Smilla K, Tove O, Adrianna K, Lärke LL, Filippa PO, Noor W, Oskar C & Vilmer O. Även Alice S har kvalat in men kan tyvärr inte delta. I skånelaget ingår även Fredrik P och Sebastian P som ledare. Vi önskar alla aktiva ett stort lycka till och hoppas Skåne återigen får segra i lagtävlingen! Njut av helgen!