Resultatrapportering Atleticumspelen + imponerande insats av Mats Nilsson


Som vi rapporterat om tidigare så blev det en väldigt lyckad helg under Atleticumspelen där ett svenskt rekord sattes och flertalet personbästa i olika åldrar gjordes. Vi fortsätter att ta små kliv på många områden inte minst i identitetsskapande där våra röda färger tar alltmer plats. Detta möjliggörs i en symbios av hungriga ledare som vill utveckla grupperna samt bjuder in till en miljö där nyfikna aktiva/medlemmar får chans att skapa gemenskap och samhörighet, en öppen styrelse som ger förutsättningar och inte minst föräldrar för de yngre åldrarna som bryr sig, ger förtroende och har god dialog mellan ledare/varandra.

Nedan kommer en längre sammanställning då många prestationer förtjänar att lyftas lite extra där ett svenskt rekord lyfts, löpframgångar samt aktiva som kämpat ett tag med motgångar som vände till medgångar. Vill också lyfta en imponerande insats av Mats Nilsson som sprang 6 timmar och 310 varv i Karlstad samma helg, WOW!

Marie Lander – Vi börjar naturligtvis denna rapport med att gratulera Marie Lander till nya svenska rekordet på 800m i framerunning. Hon slog sitt tidigare rekord från ifjol med ca 7 sekunder (3:34.39). Varje tisdag och torsdag ser vi henne kämpa hårt med intervaller i de snäva kurvorna tillsammans med tränare Fredrik, så att rekordet skulle slås var ingen hemlighet men desto mer glädjande! Under lördagen blev det också 60m där det också blev PB med 15.53. Stort grattis!

Lovis O – I F17 klassen fick i tresteget ut en del av det vi vetat att hon haft i sig under en längre tid, en imponerande ökning med drygt 40cm var glädjande att se för någon som kämpat länge för att få längderna att lyfta. Ännu finns mycket att utveckla, så det blir spännande att följa vad som händer kommande tävlingar.

Kathii B – F15 som började med friidrott tidigt i höstas gör en spännande resa där hon för varje tävling tar nya kliv. I helgen sänkte hon sitt resultat från två veckor sedan med en sekund på 200m till 29.37, då vet undertecknad att det finns en bra bit till att hämta. På 60m stod hon också för en stabil insats och var bara några hundradelar från PB med 8.73.  

För våra F14 tjejer blev det en fin vändning från lite motgångar till medgångar för samtliga.

Adrianna K – Det är alltid kul att se när en aktiv som jagat en gräns under ett längre tag får nå ett av sina mål, så var det för ”Adi” i helgen när hon fick gå under 9 sekunder med minsta möjliga marginal 8,99. Även på 200m blev det ett nytt PB (30.80) och likaså i längden med 3.94 där 4m nu är nära! I kula fick hon inte helt till det under morgonkvisten och stannade på 6.58.

Smilla K – Bland de jobbigaste som finns för en ledare är när det inte går som förväntat för en aktiv på en tävling, att se deras besvikelse när träningen dessförinnan gått lysande gör ont! Därför är nog ett av de finaste ögonblicken som ledare och det som betyder mest är när det vänder från motgång till framgång och det var precis vad som hände Smilla i favoritgrenen höjd i helgen. Efter en tyngre höst fick hon till en fin hoppning under lördagen och fick till ett grymt hopp på nya pershöjden 1.41 vilket gav en silverplats på DM. Även i kulan dessförinnan blev det ett PB med ett antal cm med 7.87.

Hedvig G – En annan som vänt en del motgång till medgång under senare tid är Hedvig. Under helgen fick hon koras som skånsk mästare i tresteg efter att ha vunnit grenen på 9.41. I längd kom en magisk fullträff som hon gått och väntat länge på, hon höjde sitt pers med nästan 30 cm. Väldigt roligt att se den glädjen när stora delar stämmer.  I 200m blev det ett tredje PB på distansen i vinter där hon sprang in på 29.42.

Tove O – Gjorde i helgen sin första tävling för 2024 där även hon slog till med ett nytt PB i längd med 4.35. Längre längder lär vänta i vinter för denna tjej!

Även för våra F13 tjejer blev det en lyckad helg.

Filippa P O – Fortsätter att ta nya höjder på löpdistanserna, framförallt på medeldistans. I helgen sänkte hon sitt PB från dryga två veckor sedan på 800m med 2:44.52. och fick även titulera sig skånsk mästare. Även på 200m dagen efter visade sig formen god och hon slog även här till med nytt PB med 30.74.

Noor W fortsatte sin fina form i F13 klassen där hon återigen slog till med ett nytt PB på 60m, hon har denna vinter sänkt sitt PB med nästan en halvsekund. Tiden 8.67 innebar att hon också blev skånsk mästare på distansen. I längd flög hon ännu en gång långt och stannade på 4.42 vilket innebar ett silver. I höjd blev det ett nytt pers på 1.33. I tresteget som var hennes tredje tävling i grenen gjorde hon en lysande insats och flög för första gången över 10m och detta i tre utav hoppen. Detta gav ett silver

Lärke L L – Fick precis som Adi ta sig första gången under nio sekunder på 60m med 8.96, vilket var kul att se! Hon tog sig även an distansen 200m för första gången där hon sprang in på 30.84.

Olivia L – F12 hade likt övriga nämna en fin dag i löpgrenarna där det blev nytt PB på 60m med 9.05, en hundradel bakom pallen, på 200m med en hundradel 31.19 och på 800m 2:45.51 där hon tog ett DM-silver. Ett silver blev det även i längdhopp med längden 4.16.

Zeth Söderlund MS – Gjorde debut på sprintdistansen 200m inomhus där han sprang ett stabilt lopp på 24.68.

Oskar C – P13 fick äntra pallen många gånger under helgen där han tog fyra DM-medaljer, detta trots att han inte kunde ställde upp i favoritgrenen höjd. I 60m häck blev det ett nytt PB och ett DM-brons på 11.42. I längd blev det även här PB med en cm till 4.66 och ett DM-silver. I tresteg som likt Noor var hans tredje tävling i grenen satte han nytt PB och hamnade strax bakom 10m markeringen med 9.93, här finns på så sätt ett tydligt mål att sträva emot. Prestationen gav ett DM-silver. I kula blev det en stabil insats på 7.92 som även det gav ett DM-silver. En mångsidig aktiv som ska bli spännande att fortsätta följa vart det tar vägen!

Vilmer O – P13 fortsätter sin spännande resa i kastgrenarna med att rotera i kula trots sin unga ålder. Detta gör det något svårare att få till träffen kortsiktigt i nuläget men långsiktigt lär Vilmer tjäna längder på det, om inte annat i sin favoritgren diskus. I helgen blev det 6.49 men får han till vad han visat på träning så kommer han krossa sitt PB. Tålamod och långsiktighet är viktiga ingredienser att ha med sig. Det ska likt övriga i gänget bli spännande att följa resan kommande år.

Mattis R – P12 sprang även han lysande på löparbanan och slog sitt PB på 60m med 9.69.

Greger Ahnlund – M85 gjorde comeback på tävlingsbanan efter några års frånvaro och vilken härlig insats han stod för. Att som född -39 springa ett snabbt 1500m lopp på 8.01.61 är väldigt imponerande och en inspiration för många. Naturligtvis blev han belönad med ett DM-guld.

I M75 klassen blev det en Heleneholms uppvisning där klubben tog både guld och silver genom Nils H Persson och Gunnar Sterner. Nils sprang in som segrare med 6:33.69 medan Gunnar sprang i mål på 6:45.64.

I M55 klassen deltog Stefan Magnusson där han blev femma med 5:39.12.

Vi hade även ett antal deltagande i klasser under 12 år som ej redovisas i officiella resultatlistor, kul att se även dessa yngre förmågor ta för sig!

Sammanfattningsvis en imponerande helg av våra aktiva på hemmaplan under vår egna tävling. Framgång föder framgång. Motgångar ger viktiga erfarenheter och vi ser viktiga förebilder skapas mellan våra olika åldrar. Fortsättning följer för rödvita gänget…

/Sebastian