Tävlingsrapport från Ängelholmsspelen

I helgen har många av våra tävlande barn och ungdomar varit på Ängelholmsspelen. Frågan är hur man sammanfattar en tävlingshelg som denna där personbästa har regnat in, WOW säger vi bara, vilket gäng! Utöver fantatstiska resultaten som sammanfattas nedan är det väldigt kul att se hur man tar hand om varandra och lyfter sina klubbkompisar/vänner! Det är så en klubbidentitet skapas och utvecklas! Gemenskap, utveckling och glädje är ledord i all vår verksamhet.

Ur ett ledarperspektiv är det också väldigt kul att följa aktivas känsloyttringar där det enda stunden kan kännas ”gnälligt” (oftast med glimten i ögat) och ”bajs” för att i nästa stund vara på toppen eller tvärtom! Ungdomar och idrottare i ett nötskal men som också gör friidrotten till den underbara idrott som den är och värt att lägga ner tiden som ledare. Nedan kommer våra aktivas framgångar:

F17 Selma F – Fick inte till sitt bästa 100m lopp för säsongen men tog ändå en tredjeplats. En stundande grundsäsong kan komma välbehövligt för att bygga vidare på tiderna som kommit tidigare i år.

F13 Adrianna K – Inledde söndagen med att springa 60m där hon var en liten bit bakom PB. I längden saknades krafterna för att få till det rätta trycket idag. Kul och spännande var dock att se Adrianna köra slägga där hon efter att enbart ha tränat några få tillfällen drog iväg släggan till 22.69 och en fjärdeplats. Hedvig G – Körde diskus under lördagen där hon stod för en stabil insats genom kasta dryga metern bakom PB utan att ha tränat grenen i sommar. Senare blev det 200m där det gick snabbt men dock i alldeles för mycket medvind (30.46, +5.1). Under söndagen var det väldigt kul att se Hedvig flyga i längden och sätta nytt PB med 4.22 trots -1.6 i motvind, detta trots lättare kramp under uppvärmningshoppen. Hon gjorde även tävlingsdebut på spjut med 14.40, kul!

Smilla K – Hade en väldigt fin kasthelg där det blev PB både i diskus och kula. I diskusen kastade hon för första gången över 20m med 20,33 och en tredjeplats. I kulan ökade hon på sitt PB med nästan halvmetern (utomhus) till 8.96. På höjden som det gått något segare på under senaste tävlingarna blev det något positivare besked där hon sakta börjar hitta tillbaka till gamla hoppformen. Formkurvan pekar uppåt. Hon blev 3:a med 1.34.

Tove O – Hade mest otur av alla aktiva under lördagen då hon blev stucken i handen hon skulle kasta med av en geting, trots detta vek hon inte ner sig utan gjorde två kast vilket var starkt! Under söndagen gick det desto bättre där hon hoppade långt i längden och satte även hon PB. 4.40 innebar en femteplats bland många hoppare. Sedan var det dags för hennes icke favoritgren kula där hon ändå kämpade sig igenom det, 7.34.

P13 Anton F – Sprang ett snabbt lopp även han på 200m i kraftiga medvinden (26.60 +3.5) vilket innebar seger. Även under söndagen gick det undan men då på 60m och i motvind -2.4 där han blev 2:a på 8.53, 3/100 bakom vännen. På längden blev det en explosion där Anton briljerade genom att öka sitt PB med nästan en halvmeter och för första gången över dröm 5m när han hoppade flera hopp över sitt gamla PB med längsta som mätte 5.04. Detta innebar ett nytt silver. Imponerande hopp!

F12 Noor W – Sprang tidigt på söndagsmorgonen 60m försök där hon löpte på fint och var inte långt bakom PB, 9.05. I finalen gick det något långsammare (9.35) men det blev en fin tredjeplats! På längden blev det nytt PB utomhus när hon ökade på sitt PB med några cm till 4.16.

Filippa P O – Satte upp ett högt tempo på 600m loppet där hon försökte grilla övriga deltagare. Hon gjorde ett bra lopp en bra bit på vägen innan tröttheten kom samt att hennes fot som hon haft ont i tidigare tyvärr började göra sig påmind igen. Det blev en silverplats och tiden 2:01.56. I slägga som Filippa ofta kombinerar blev det en lyckad kastdag där hon fick fart på släggan och drog iväg den 24.57. Det innebar ett nytt PB med en meter och överst på pallen.

P12 Oskar C – Som satsar på mångkamp hade en tuff söndag där han tävlade i fyra grenar. Dagen inleddes med vad som blev en långdragen spjuttävling som påverkade övriga grenar som fick skjutas fram. I spjut blev det 19.18. Fantastiska längddagen för de aktiva fortsatte där även Oskar satte PB, med 4.43 trots rejält motvind blev det en silverplats. I höjd som Oskar är väldigt stabil i för tillfället segrade han på 1.43. Oskar valde sedan att lägga ribban på 1.45 som han också klarade innan han bestämde sig för att stå över för att istället vila upp sig för 600m. På 600m som inte direkt är Oskars favoritgren hängde han på klungan och kämpade hela vägen in i mål till en tid 2:01.94.

Vilmer O – Var den aktiv som inledde denna fantastiska helg under lördagen genom att kasta över 20m i diskusen för första gången. Diskusen flög 20.10 vilket innebar seger

.Sebastian P – Även en ledare kan ibland behöva känna på hur det är att tävla i en annan gren än den man satsat mest på. Det blev även här en långdragen spjuttävling blandat med coachande mitt i där spjutet gick 34.97, vilket innebar en andraplats.

Utöver ovanstående aktiva stod två av våra yngre förmågor som inte ingår officiellt i en resultatlista för väldigt fina prestationer där Adam B satte PB i alla sina grenar i P11 och Mona P även hon gjorde fina resultat i F11. Väldigt bra jobbat till alla aktiva och hejande föräldrar!

/Ledare Sebastian och Sandra på plats i helgen