Tävlingsrapport från friidrotts-SM och HAIS-spelen

I helgen har det varit friidrottstävlingar på två håll för våra aktiva Marie Lander och Adrian Mehic har tävlat uppe i Söderhamn på SM och ett gäng ungdomar har kört på klassiska HAIS-spelen i Hässleholm. Nedan följer en enklare rapport från respektive tävling.


Friidrotts-SM i Söderhamn

Som vi redan skrivit upp tog Marie Lander SM-guld i Framerunning under fredagen där hon också satte nytt svenskt rekord för sin klass. Under lördagen fortsatte framgångarna där det på nytt blev ett nytt SM-guld när hon segrade på 100m med tiden 24.16 vilket också var nytt PB (i godkänd vind). Söndagen blev inte sämre där hon tog sitt tredje guld för helgen och även på denna distans satte svenskt rekord i sin klass med 45.83. Stort grattis till framgångarna!

Adrian Mehic sprang under lördagen försök på 800m där han bl.a. ställdes mot svenska rekordinnehavaren Andreas Kramer. Efter att ha varit lite för passiv första varvet kom han aldrig riktigt in i loppet och kom i mål en bit bakom sitt personbästa. Bara att ta nya tag nästa vecka på hemmplan under elittävlingen Malmö GP.


HAIS-SPELEN
Under HAIS-spelen i Hässleholm hade vi ett lagom stort gäng som passade på att tävla inför USM som snart stundar och yngre för att passa på att tävla mitt under sommarlovet. Vi fick se många PB bland de yngre och bra genrep för de äldre.

F17
Alice N – Visade under lördagen att hon är på gång igen i diskusen efter några lite tuffare tävlingar. Diskusen landade några cm från hennes PB som hon kastade tidigt på säsongen (25.27). I kulan under söndagen fick hon inte riktigt till stöttarna denna gång (9.14).

Lovis O – Efter lite behövlig vila där en stukad fot fått vila från hårdare träning och tävlingar gjorde Lovis sin första tävling på ett tag. Lite ringrostighet fanns därför såklart men Lovis kämpade på bra. På 100m blev det 14.44 och i längden blev det 4.43, vilket är andra längsta hon hoppat. Med en liten formtopp kan det bli snabbare och längre inom kort!

Selma F – Hade under lördagen inte riktigt dagen hon sprang 200m på 30.15. Under söndagen fanns dock andra krafter när Selma likt Lovis sprang 100m där hon var 2/10 ifrån sitt PB från tidigare i sommar med 13.82. Även här kan det nog inom kort gå ner mot PB igen.

F12
Filippa P O – Under lördagen tävlade Filippa på 200m och slägga. Filippa som haft väldigt lyckade tävlingshelger på sistone hade tyvärr inte riktigt krafterna med sig denna gång där det blev 32.48 på 200m från en innerbana och 17.37 i släggan. Som vanligt finns dock lärdomar att ta med sig ändå!

P13
Anton F – Trivdes bra på Göingevallens sprinterbanor där det blev två snabba lopp, två guld och PB både på 60m och 200m. Tyvärr var 60m i för snabb medvind (+2.2) där 2.0 m/s eller lägre är godkänt.  
På 60m hade Anton fina 8.21 och på 200m lika fina 27.29. En bra helg för Anton helt enkelt!

P12
Oscar C – Även Oskar hade en väldigt bra dag på Göingevallen under lördagen där det blev PB i två av fyra grenar. I höjden som är Oskars favoritgren imponerande han stort efter lite träningsuppehåll och hoppade 5 cm över sitt tidigare PB som redan det var högt! Av bara farten tog han sig förbi dröm ”150” och höjde sitt PB till 152 där han segrade med 12 cm. Andra PB:et kom i 60m H där han sprang ett sololopp på 11.78. I längden är Oskar stabil har nu fyra tävlingar inom 5 cm, där det i helgen blev 4.32 och ett silver. I spjut blev det 17.12

Vilmer O – Under söndagen tävlade Vilmer i hans favoritgrenar kula och diskus. I diskus blev det ett nytt PB med 19.72 och en fjärdeplats, nu är 20 meters gränsen väldigt nära. I kulan fick han inte riktigt till det denna dag.

Med andra ord kan vi återigen summera en fin tävlingshelg denna sommar. Bra jobbat alla aktiva, ledare och föräldrar på plats på olika håll i helgen och tack för bilder.

Tränare på plats i Hässleholm: Sandra & Ola.

Vi passar även på att rikta ett stort tack till Hässleholm AIS för fina tävlingsdagar!