Tävlingsrapport från Pallasspelen dag 2

Idag fortsatte Pallasspelen dag 2 i Atleticum där nya prestationer och personliga besvikelser fick ta plats.

I F15 hoppade Lovis längd med resultatet 4.18. Efter gårdagens prestationer visade sig att Lovis också vunnit tävlingen ”Global Sport cup”, som bästa 15-åring i Skåne på 60m. Tävlingen handlar om att delta i de tre tävlingarna Sprinterträffen, Pallasspelen & Atleticumspelen där sin snabbaste tid på respektive tävling läggs ihop och den som har den totalt snabbaste tiden i sin åldersklass vinner tävlingen. Då Atleticumsspelen i år tyvärr blev inställt innebar det att att Sprinterträffen och Pallasspelen räknades. Superkul, ett stort grattis till Lovis!

I F15 kula tävlade Alice i kula, resultatet blev 8.78 vilket var ca 2 dm ifrån personbästat. Alice har nyligen börjat träna med vår duktiga kasttränare Jonas så vi är övertygade om att personbästat kommer ryka inom kort.

I F12 hade två tjejer en stabil dag, Smilla och Hedvig. Smilla fortsatte sin fina dag ifrån igår med att sätta ännu ett personbästa i längd, detta med fel fot. Längde blev 3.57. Hedvig som var tävlingsfri igår inledde morgonen med att springa 60m försök, tiden blev 9,54 vilket är strax över personbästat. I längden blev det en väldigt stabil och jämn hoppning med tre hopp inom 2 cm, längsta blev 3.78, vilket även det är nära personbästat.

I MS-klassen deltog fyra aktiva från Ivans medeldistansgäng. Efter att Sebastian harat ca 500m vann Adrian tävlingen på 1.59.06 efter att ha gjort en kraftfull spurt sista varvet. I samma heat sprang Zeth in på 2.04,44 efter ett stundvis stökigt lopp. I B-heatet sprang vår unga löpare Moltas en mycket fin tävling genom att springa in på nya inne bästat 2.06,73. Detta är endast drygt sekunden från hans ute bästa i sommar där han slutade 5:a på USM.

I P12 60m sprang Anton Ford 60m där han gick till final och slutade 5:a med tiden 8.89. Anton deltog även i längden där det inte riktigt ville lyfta idag resultatet blev 4.12.

Slutligen vill vi återigen tacka alla som har gjort Pallasspelen möjlig i år. Det var länge osäkert om vi skulle kunna genomföra tävlingen p.g.a pandemin men tack vare er funktionärer och vissa hjältar på nyckelpositioner så blev det möjligt, ett stort tack! Ett extra stort tack till Pallasspels organisationen med Maria och Vanessa från Heleneholm, Marie från IK Finish, Saga från IFK Lund & Bert från IK Pallas i spetsen.

Lovis vinnare av Global Sport Cup för 15-åringar