Tävlingsrapport från Vårkampen, Hässleholm

Ett antal friidrottare tog sig idag till Göingevallen i Hässleholm för att tävla på Vårkampen. Förhållandena var inte det bästa med stundtals hårda kastvindar och kylig temperatur. Ett passande ord för att summera dagen är stabilitet! Alla presterade runt sina personbästa (inomhus) och höll en jämn nivå trots att förutsättningarna inte var på topp. Bra kämpat idag allihop!

F13Smilla K – Fick hoppningen i höjd att stämma bättre denna helg och hade en fin resa upp till högre höjder där hon tog 1.37 (nytt utomhuspers) vilket innebar vinst i tävlingen. Hon fick sedan återigen försöka på att klara nya ”drömgränsen” 1.40 där första försöket var nära.I kula som hon också tävlade i blev stötarna något flacka vilket gjorde att stora längderna inte kom denna dag. Hon slutade tvåa med 8.07.

F12Noor W – Startade sin tävling tidigt på morgonen med försök på 60m där hon trots lite morgontrötthet tog sitt till final med 9.35. I finalen var kroppen igång och Noor slutade 3:a med 9,22 (nytt personbästa utomhus). I längd där det var mycket motvind blev det en väldigt stabil serie med alla fyra hoppen inom 10 cm. Längsta mätte 4.03 vilket innebar samma resultat som vid förra veckans tävlingar. I höjden började sakta energi ta slut och kylan göra sig påmind men med några viljehopp tog hon sig upp till 1.22 (nytt personbästa utomhus). Av våra yngre deltagare som ej presenteras på samlad resultatlista:

Olivia L – Hade en fin dag på arenan med två nya personbästa i 60m och längd. På 60m sprang hon in på 9.76. I längd blev det en bra serie med längsta hoppet i det sista hoppet med 3.40.

Lo L – Gjorde sin första tävling utomhus och sprang 60m på 12.80.

Mateen S – Tävlade flitigt denna dag och satte två nya personbästa utomhus i längd och kula (3.13, 6.05). I 60m blev det 10.72 och på tuffa distansen 600m 2:25.62.

Julian W – Hade även han en fin dag på arenan med tre nya utomhus personbästa. I höjd blev 87cm, i längd 2.54 och i kula fick han till långa stötar med längsta som blev 5.81.

Alfred L – Den som tävlade flitigast denna helg var den yngsta av dem alla, Alfred. Han genomförde en form av egen mångkamp där han tävlade intensivt i fem grenar. På 60m blev det 12.15, i längd 2.26, i höjd 85cm, i kula 2.79 och som en ”riktig” mångkampare avslutade han naturligtvis dagen med tuffaste distansen, 400m. Bra kämpat!