Fartfylld helg med många PB under Götalandsmästerskapen

I helgen åkte aktiva Anton F, Hedvig G, Smilla K, Tove O, ledare Fredrik, André & Sebastian för att delta på Götalandsmästerskapen i Växjö, den största tävlingen för 13-14åringar där Skånes friidrottsklubbar tillsammans tävlar emot övriga landskap i regionen. De aktiva och Fredrik ingick i Skånelaget medan André och Sebastian var med från klubben som tränare för de aktiva. Ett glatt gäng som presterade väl och har haft en rolig helg tillsammans och med övriga aktiva i andra klubbar där minnen från helgen förhoppningsvis kommer ligga kvar en bra bit framöver. Våra aktiva är dessutom fina förebilder för kommande årskullar genom dess uppförande, kämparanda och glädjespridande!

Första dagen blev en fin dag för våra aktiva i Skånedressen med tre personbästa och andra stabila resultat.
Anton F fick äntligen gå under 8,50 på 60m som han velat göra ett tag och satte nytt personbästa med 8,42, vilket innebar att han tog sig till semifinalen. I semifinalen var han precis bakom de åtta som tog sig till finalplatserna.

Hedvig G – Fick till en stabil tävling i tresteget efter en lång väntan innan det var dags för tävling. Hon hoppade för första gången från 7m plankan med resultatet 8.78, ca 1dm från nyligen satta personbästat.

Smilla K – Hade som vanligt en stabil insats i höjden där hon hoppade 1.37 och slutade på en 11:e plats. Hon har ett tag velat gå över 1.40 men fick idag försöka ta chansen på höjden 1.42 som var nästa höjning i schemat. I första försöket fick hon till ett bra hopp och var nära att klara det, hade ribbat legat på 1.40 hade hon förmodligen varit över. Övriga försök var också bra och gav en mersmak inför kommande utesäsong. I kula fick hon till en bra stött som innebar nytt personbästa med några centimeter 8.68, här finns potential till mer. I tresteget fick hon inte riktigt till det och hoppade 7.93 vilket var helt okej efter en lång tävlingsdag.

Tove – Ökade på sitt pers rejält i tresteget med ca 25cm då hon hoppade 9.51 vilket var 2 cm från final. En jättefin insats där hon ökat stort vid varje tävling I kula fick hon inte helt till det men ändå ett stabil resultat på 8.32.

Fredrik P – Stod för en stabil ledarinsats för skånelaget i kula.

Under söndagen tävlade Tove O, Hedvig G och Anton F i längd där Tove och Anton satte personbästa med 4.12 respektive 4.47. Hedvig hade en väldigt fint andra hopp som tyvärr var övertramp i övriga hopp fick hon tyvärr inte till det. Anton F fortsatte sedan tävlandet på 200m där han sprang in på en stabil tid 28,63, runt sitt personbästa. Han var sedan uttagen till stafetten men stod över denna p.g.a lättare känning. Även det stor respekt mot sina lagkamrater i Skånelaget att ta detta tuffa men nödvändiga beslut. Vi ser nu framemot att ladda om batterierna med en grundsäsong innan nya spännande äventyr väntar utomhus i vår/sommar.

Hur tävlingen gick? Skåne slutade 2:a bakom Östsvenska och 1 p före Göteborg, Västsvenska hamnade på fjärdeplats.

//Ledare Sebastian & André

Välkämpande Skånelaget