Heleneholms IF har sorg!

För några dagar sedan fick vi beskedet att en av våra främsta ledare i modern tid Bo ”Bosse” Holmstrand gått bort efter en längre tids sjukdom.

Bosse kom till klubben tidigt 2000-tal och gjorde genast stort intryck på verksamheten med sitt ledarskap inom löpning, träningsmetoder och fysiologi som var till hjälp för löpare och triathleter på alla nivåer.

Han var den som la grunden för den löparträning som vi ser än idag i verksamheten under tisdagar och torsdagar, där hans träningsprogram använts flitigt under flera år även efter att han själv inte längre kunde bedriva träningen p.g.a. sjukdom. När grupperna var som störst löptränade runt 30–40 personer i Pildammsparken där det unika med Bosse var att han ändå lyckades se och fånga varje individ och dess behov vilket gjorde att många utvecklades som löpare. Utöver dessa träningar höll han i speciella löpdagar med ökända ”grispass”, mindre föreläsningar om fysiologi/träningsmetodik för aktiva som var i behov av det samt fysträning och pre-rehab i Annebergs gymnastiksal. När det inte var träning var han ofta nere på kansliet under måndagar för att samtala och stötta sin fru Kerstin som även hon var stort engagerad i klubbens löparverksamhet.

Vila i frid!