Rapport från Öresundsspelen

En fin helg är över på friidrottsbanan i ”Sundets pärla” (Helsingborg) där Öresundsspelen har arrangerats i strålande väder alla tre tävlingsdagar. Då många av våra aktiva tagit ett välförtjänt sommarbreak var det något mindre tävlande än på senaste tiden men de som tog sig upp gjorde det med bravur och höll Heleneholms flagga högt! En del fick dessutom revansch mot förra veckans tävlingar i skitväder.

MS Zeth Söderlund – sprang under fredagen ett mycket fint lopp på 800m där han växte och blev starkare genom hela loppet. Till sist blev det en fjärdeplats med 2:02.34. Under söndagen halverade han distansen och sprang in på 53.97 vilket gav ett brons och ca halvsekunden från perset.

KS Ellinor Widh – Vann KS klassen i spjut med dryga 1,5 metern på 42.97. Väldigt skoj att se Ellinor tillbaka på tävlingsbanan igen! Som ung kastade hon väldigt långt och har/hade flertalet tävlingsrekord på de stora tävlingarna med bl.a. svenskt juniorrekord.

F17 Alice N – Fick revansch i kulan från förra helgen där vädret var emot henne, nu fick hon perfekt väder och då flög kulan också riktigt långt. Nytt PB med en halvmeter och nu är tio meters gränsen nära med 9.85, en fjärdeplats. I diskusen under lördagen blev det bra kast med stilla stående. Alice hade gjort ”klassiska misstaget” att glömma kastskorna hemma. Diskusen flög 24,39 vilket även det är bättre än förra helgen. Kul att se glädjen!

P12 Oskar C – stod för en fin insats under fredagen där han med stabil hoppning från start tog sig upp på försök på nya personbästa höjden 1.47. Tre hyfsade försök men tyvärr inte denna gång. Oskar slutade på en andra plats bakom en tysk som hoppade imponerande 1.60. Under söndagen gjorde dessutom Oskar debut i mångkamp med fem grenar där en rapport från föräldrar på plats följer: I 60m H var han 19 hundradelar från pers med 12.05, I längd blev det 4.34, pers med en cm. I spjut som var hans första tävling någonsin blev det ett kast på 16.97. Fjärdegrenen var Oskars ”specialgren” höjd där det blev 1.39 denna dag. Som en riktig mångkampare avslutades kraftprovet med en medeldistansgren (600m). I tuff värme blev det 2:0166. Totalt samlade ihop 3096 poäng och tog segern i mångkampen. Bra jobbat!

F12 Filippa P O – Stod för en strålande insats i 600m loppet och fick även hon revansch mot förra veckan där hon tidigt tog kommandot och sedan höll jämnt och högt tempo genom hela loppet. Hon krossade sitt tidigare PB med fem sekunder och sprang för första gången in på under två minuter när hon vann loppet på 1.55.71. Tuff och härlig inställning!

F11 Olivia L – Har vilat sig i form då hon under söndagen slog sitt PB i perfekt medvind på +1.8 med tiden 9.49. I finalen som gick direkt efter längden var det naturligt något tröttare ben men en stabil insats även här med 9.61. I längden fick hon inte till det 100%. Fjärde försöket var nog bästa och längsta men pyttelitet övertramp. Längsta blev i stället med ”fel” ben där hon hoppade 3.72, vilket är relativt nära PB. Bra kämpat alla aktiva! Efter en intensiv vår och försommar där vi byggt stor gemenskap, framgång och tävlingsresor väntar nu några veckors lugnare period där knoppar och kroppar får chans att återhämta sig för aktiva och ledare. Nästa tävling i Skåneland är 22-23 juli då Ystadspelen arrangeras några meter från strandkanten så för den som tänkt delta är det perfekt mix för att tävla och hänga på stranden.Tack till IFK Helsingborg Friidrott för en jättefin tävling!

👊


/Sebastian