Årets friidrottare 2019

Årets friidrottare hade ett turbulent år som inte riktigt blev som önskat efter flera sjukdomsfall från ett höghöjdsläger tidigare under året. Under sommaren fick han trots detta till några bra lopp innan säsongen var tvungen att avbrytas igen efter ett återfall under sensommaren. Trots detta sprang han på en imponerande tid som 3.51 på 1500m under de få lopp som det blev.

Årets friidrottare är för andra året i rad Mattias Ohlsson. 

Årets ungdom 2019 (friidrott)

Årets ungdom 2019 är en tjej som kom till klubben tidigt i våras från IFK Lund. Under utesäsongen stod för många fina prestationer, främst i diskusringen där hon slutade som Sverigeetta i statistiken med dryga fyra meter före tvåan. PÅ USM ville det sig inte riktigt när hon slutade 5:a men överlag en väldigt bra säsong där hon gjorde hela 16 diskustävlingar ute.

Årets ungdom i Heleneholms IF är Emilia Wamsler.

Årets ledare 2018 – Ola Hallander

Under tisdagen hölls Heleneholms IF årsmöte där priser också delades ut för fina prestation under 2018. Årets ledare gick till Ola hallander med motiveringen:

Årets ledare går till en person som varit verksam i klubben som tränare i nära 20 år. Två gånger i veckan, året om finns han på plats för att ta emot vår unga aktiva i sin rutiga Heleneholms-overall och hjälpa dem i sin fortsatta friidrottsutveckling. Ett sant bevis på detta hittar vi hos flera av våra nuvarande elitaktiva, som haft denne person som tränare när de själva var unga.

Trots att friidrotten i Heleneholm haft några tunga år med få aktiva medlemmar i ungdomsåldern har personen alltid funnits kvar i verksamheten, med förståeligt möjligtvis lite mindre motivation.
Det är därför extra glädjande att se att denna trend vände under 2018 både för ledaren och föreningen genom att få en större träningsgrupp att arbeta med igen. Förutom att vara ledare för ungdomsgrupper har denna person också ofta fyllt en viktig funktion som grenledare vid flera av våra arrangemang.

Årets ledare 2018 går mycket välförtjänt till Ola Hallander.