Tävlingsrapport från DM kastplan + Malmö stadion

Som vi rapportera om i föregående inlägg arrangerade vi igår DM i 1500m och i VDM kast. Det blev en väldigt fin kväll med god gemenskap mellan klubbarna och fina kämparinsatser i olika åldrar på klassiska marker. Extra kul är det att se att olika kön och åldrar kan springa tillsammans och hjälpa varandra mot bättre tider. Nedan följer en kortare summering från våra aktiva.

Sammanställning från kastplan
I M60 tävlade Peter Josefsson där han kastade 19.12 i spjut och 9.70 i vikt. Detta ledde till guld i spjut och omvända placering i vikt där han blev 2:a.

I M65 tävlade vår långt trogna medlem Ulf Söderqvist i spjut där han med bravur kastade 15.09. Detta innebar ett DM-brons.

I M75 hade vi två aktiva som tävlade Magnus Andersson och Stig Persson. Det blev en jämn kamp där det endast skiljde 3 cm. Magnus hade 7.47 (guld i DM) och Stig 7.44 (silver i DM). I spjut var det omvända roller där Stig vann med ca 30 cm på 16.72 före Magnus på 16.48.

I K60 tävlade vår mest rutinerade veteran och en av tränarna för vår veterangrupp Barbro Bengtson som likt på SM vann dubbla DM-guld. I spjut blev det 24.20 och i vikt 12.45.

Sammanställning från Malmö stadion 1500m
I K35-klassen sprang Anna Isaksson ett nytt personbästa där det en andraplats i heatet med 5:25.9 och guld i DM.

I K45 fick Marie Lander denna gång kämpa mot andra än övriga Framerunners. Hon tog kampen bra och sprang i mål på 6:43.4. I K65 sprang Barbro Liljeqvist ett stabilt lopp mot tufft motstånd där det blev en tid på 7:26.8. Resultatet innebar en bronspeng i DM.

I MS sprang Linus Eckerblom debut på 1500m där det blev en tredjeplats i heatet med 4:59.6.

I M55 sprang Jörgen Holmqvist i ett tufft och jämnt heat där det blev en jämn målgång tillsammans med många andra på 5:56.6.

I M70 sprang Bo-Göran Malmborg sin vana trogen ett stabilt lopp där han kämpade på hela vägen in. Det blev en heatseger med tiden 7:18.1.

I M75 sprang Gunnar Sterner där han som vanligt sprang på med fint och lätt löpsteg. Det blev likt tidigare år, högst upp på pallen och DM-guld med tiden 6:35.6.

Kastresultaten hittas här: https://easyrecord.se/result?WGV966
Löpresultaten hittas här: https://easyrecord.se/result?yRU7VV

Återigen tackar vi alla som hjälpte till så att vi kunde genomföra båda arrangemangen på ett bra sätt, det är tack vare er och alla andra som hjälper till på våra arrangemang under året som gör att vi nästan alltid håller hög klass på våra tävlingar!

👊


/Sebastian, André, Barbro & Jonas