Tävlingsrapport från Finish Games

En varm men blåsig fullmatad friidrottshelg är över i Vellinge efter att vår vänförening IK Finish arrangerat Finish Games där vi haft flertalet barn, ungdomar, ledare och föräldrar representerade från klubben. Vi är en klubb i harmoni och medvind som tillsammans är på väg att utveckla något riktigt bra. För lite mer än sex år sedan var läget ett annat där vi hade få som tävlade och svag identitet. Vi tränare och ledande personer valde då att bygga om från grunden, arbeta hårt och skapa ett Heleneholms DNA från yngsta åldrarna. Detta är något som vi ser börjar ge frukt idag där flertalet tävlandes nedan och även de som inte tävlar fortsatt träna under flertalet år. Nya aktiva och ledare har kommit in längst vägen och lyft grupperna ytterligare. Gemenskapen växer för varje tävling och för de som inte tävlar har vi börjat göra fler sociala aktiviteter, för i Heleneholms IF ska alla kunna träna oavsett syfte. Lägg där till ett väldigt bra samarbete med kloka föräldrar som också bidrar. Gemenskapen, identiteten och glädjen glöder därför likt våra färg starkare än på mycket länge och lär fortsätta växa framöver.

Nedan kommer en sammanställd tävlingsrapport från helgen där många personbästa återigen har slagits och en del som inte riktigt fick ut allt denna helg, precis som det bör vara! Det är inte alltid möjligt att vara på topp. Tränare på plats har varit: André, Fredrik, Jonas, Maria, Ola, Sandra & Sebastian

/Sebastian

F17
Lovis O – Som skadade foten under ett träningspass i veckan hoppade över längd men sprang 100m där hon tog sig i mål strax bakom sitt PB. Med en hel fot kan det gå riktigt snabbt framöver!
Selma F – Hade en fin söndag där det återigen blev nytt PB på en sprintdistans (200m i Eslöv) genom att krossa sitt tidigare rekord och springa in på 13.78. I Finalen gick det ännu snabbare 13.68, dock i för mycket godkänd medvind. Senare under dagen bevarade hon farten och slog sitt PB ovan på 200m med 29.26, en tredjeplats!

Alice N – Fick till en hyfsad stöt på 9.13. Hon hade några stötar som kunde varit riktigt långa men tyvärr orkade hon ej stå emot i ringen och trampade över.  I diskusringen hade hon denna dag svårt att få in rätt känsla, och med besvärliga vindar blev det inte bättre. Chansen finns till revansch redan nästa vecka.

F15
Alva M – Som till vardags inte kör friidrott gjorde ett stabilt lopp på 800m med 2:42.26.

Matilda T – Gjorde tävlingsdebut på tuffa distansen 300m Häck. Hon stod för en fin insats trots hård motvind där hon sprang in på 56.90, vilket innebar ett silver. Med fler lopp i bena kan det bli intressant!

Olivia C – Som hade tre övertramp senast (Eslöv) inledde med liknande trend under lördagens tävling där två första hoppen var kryss. Hon räddade pressade situationen snyggt i tredje omgången och fick äntligen uppmätt ett hopp som direkt innebar PB, 3.90. Med fler godkända hopp kan det bli långt framöver!

F13
Adrianna K – Hade under söndagen en fin hoppserie i längd där hon trots -2.0/ms i motvind hoppade till sig ett nytt personbästa på 3.89, nu är fyra meter nära! På 200m var hon strax bakom PB på 31.87.

Hedvig G – Efter att som undertecknad följt Hedvigs resa från ung ålder, hur hon kämpar på varje träning och motgångarna hon haft under senaste tävlingarna i vissa grenar var det väldigt glädjande att se henne äntligen få till det även på tävling och detta rejält. I längden flög hon in på nytt PB till 4.19. I tresteget under lördagen ökade hon också sitt inomhus PB med 6 cm till 8.96, nästa gång åker 9 meters gränsen. På 200m blev det också PB med 31.42. Dessutom gjorde hon debut i diskusringen som under börjat träna under våren och tog med bästa vännerna nedan en Heleneholmstrippel, ett silver.

Smilla K – Hade en stabil lördag där hon var precis bakom sitt PB i både kula och diskus. I kula blev det 8.55 och ett silver, i diskusen blev det brons. I favoritgrenen höjd saknades denna helg den rätta glöden vilket gjorde att hoppningen blev därefter. Det lev 1.34 och ett silver. Chans till revansch kommer nästa vecka.

Tove O – Hade likt Adrianna och Hedvig en fin dag i längdgropen trots besvärliga vindar där det blev ett nytt PB på 4.33 trots rejäl motvind. Resultatet var 3cm från pallen. I tresteg blev det liknande där det återigen blev en fjärdeplats med 9.34. Prispallen fick hon däremot stå på efter diskusen där hon tog guldet framför klubbtjejerna genom att kasta nytt PB med tre meter på 20.57.

F12
Filippa PO – Gjorde debut i släggringen med bravur. Efter att enbart tränat ett pass inför i modern tid stod hon för en fin insats när hon kastade iväg släggan 22.28m. Det gav henne ett brons och första medaljen för dagen. På 200m blev det ett silver när hon sprang in på nytt PB med 31.45.
Under lördagen slog hon nytt rejält PB på 600m med 2:00.47.

Lärke LL – Gjorde tävlingsdebut individuellt när hon sprang 60m. Där det blev det 9.53, en bra debut!

Noor W – Hade en snabb lördag där hon för första gången sprang under nio sekunder med tiden 8.92. I finalen blev det sedan ett silver med 9.08. Under söndagen var det dags för hoppgrenarna längd och höjd. I längden fanns inte riktigt energi idag, trots allt strax bakom sitt PB 3.95. I höjd såg det väldigt bra ut upp till högre höjderna. Potential fanns för att utmana inomhusrekordet på 1.30 men lite tvek kom på 1.27. Trots detta blev det ett nytt PB med 1cm utomhus på 1.23.

P17
Anyaba K – Sprang ett snabbt och fint lopp på 200m där han slog nytt personbästa med 25.87, en fjärdeplats.

P15
Johannes K – Var jämn i sina 80m lopp men fick inte riktigt ut snabbheten denna dag. I längd blev det dock ett nytt PB utomhus med 5.50 och ett brons. Får han med sig bena i landningen finns dock betydligt längre längder.

P13
Anton F – Hade omfamnat snabbheten denna helg, där det blev nytt personbästa på både 60m och 200m. I 60m sänkte hans sitt tidigare pers med 10/100 när han vann finalen på 8.36. På 200m upprepade han bedriften när han vann på nya personbästat 27.58.

P12
Vilmer O – Hade en stabil lördag på kastgrenarna diskus och kula. I diskus var han strax bakom sitt nysatta PB där det blev 15.10, ett silver. I kula blev det liknande resultat när han stötte iväg kulan 5.10.

Oskar C – Tävlade för första gången i längdhopp där han hoppade 4.33 vilket gav ett silver. I favoritgrenen höjd blev det en stabil dag där han var uppe och hoppade på sitt nysatta PB 1.46.  
Denna dag fick han se sig besegrad av Tage från Finish, omvända resultaten mot Eslöv. Kul att följa deras jämna dueller på nära håll. Efter höjden sprang Oskar in på nytt personbästa på 32.00.

Tävlingsdagen avslutades en mixad 4x200m stafett för 13-åringarna där vi glädjande hade två lag med. Ett mixat som bestod av Oskar C, Anton F, Noor W & Filippa PO samt ett rent tjejlag i samma åldrar (Adrianna K, Hedvig G, Smilla K & Tove O).

Utöver ovanstående har flertalet aktiva i de yngre åldrarna tävlat med stor glädje och framgång. Dessa resultat visas dock inte i någon officiell resultatlista utan hittas här: https://easyrecord.se/resultscard?vYCkyy