Tävlingsrapport från Ystadspelen

Efter några veckors uppehåll var det återigen dags för friidrottstävling denna gång i normalt sätt soliga Ystad men för dagen tyvärr väldigt kyligt och regnigt. Trots förutsättningar bjöds det som vanligt på ett fint arrangemang av Ystads IF och våra aktiva som deltog stod alla för kämpande insatser där alla startande tog minst en medalj.

KS/Framerunning
Marie Lander som nästa vecka ska delta på friidrotts-SM och som springer med en ”Framerunner” (Paraidrott) satte nytt personbästa på för henne korta distansen 100m med tiden23.84. Nästa vecka väntar 100m, 200m och 800m i Söderhamn.

F17

Selma F  – Började dagen med att springa 100m där hon var 3/10 från sitt PB och blev tvåa med 11.93. På 200m där hon tävlade i KS-klassen sprang hon från en innerbana in på 29.98 vilket var en bit bakom PB men med bättre väder och några veckors träning efter kortare uppehåll kommer det snabbt gå framåt igen!

F12
Filippa P O – Stod återigen för en bra insats på löparbanan när hon sprang ett modigt lopp på 600m genom att gå upp och dra delar av loppet, även om en annan tjej hade bättre PB. Resultatet blev en silverpeng och en ny fin tid under två minuter på 1.57.95, dryga två sekunder bakom hennes nysatta PB:et trots förutsättningarna. Filippa som gör en relativt ovanlig kombo med kast och medeldistans deltog även på Jonas kasttävling i torsdags där hon stötte kula och kastade slägga. Där blev det nytt PB i kula med 6.44 och 20.87 i släggan.

MS
Zeth Söderlund – I ett lopp där klubbkompis Adrian Mehic harade fanns för dagen inte riktigt krafterna till att göra en bra tid. En tredjeplats med tiden 2.04.70 som är några sekunder bakom SB.

P17
Anyaba K – Sprang 100m där han sprang in på en tid strax bakom PB (5/100) på 12.83, vilket gav ett brons.

P13
Anton F – Började dagen med att springa favoritdistansen 60m där det återigen blev ett lopp under 8.50 med tiden 8.43, drygt 1/10 ifrån PB. Under taskiga förhållanden i längd där regnet började ösa ner blev en grusig historia men Anton fick på bra hopp och med sig ett nytt PB hem med 4.58. Vid bättre väder finns alla förutsättningar för att öka ytterligare.

Tränare på plats: André, Fredrik, Ivan, Sandra & Sebastian

Bra kämpat allihop och vi tackar Ystads IF för en väldigt fin friidrottstävling! Vi ser fram emot att komma tillbaka nästa år, hoppas på något bättre väder då 😊.

/Sebastian